Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Putin ar putea primi premiul Nobel pentru pace! De unde pana unde?

Comitetul Nobel a primit până în prezent un număr record de 278 de propuneri pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace în 2014, printre acestea figurând şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Printre propunerile primite pentru candidaturile la Premiul Nobel pentru Pace din acest an se află şi fostul consultant NSA Edward Snowden, dar şi Papa Francisc.

Până la anunţarea numelui laureatului, pe 10 octombrie, Comitetul Nobel va examina cele 278 de candidaturi, a anunţat marţi influentul său secretar general Geir Lundestad.

Ca de obicei, Comitetul nu a spus o vorbă despre identitatea pretendenţilor, mulţumindu-se să anunţe că 47 dintre ei sunt organizaţii.

Lista candidaţilor este ţinută secretă timp de cel puţin 50 de ani, însă cei care îi propun pot să spună în mod public pe cine susţin.

Preşedintele rus Vladimir Putin ar figura printre candidaţi. În octombrie, personalităţi ruse i-au propus candidatura pentru rolul pe care l-a jucat în criza din Siria.

Fostul agent KGB a permis evitarea unor atacuri americane asupra Siriei, ca represalii la un atac cu armament chimic împotriva populaţiei siriene, sugerând plasarea sub control internaţional a arsenalului chimic deţinut de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Propunerea unei candidaturi este relativ uşoară, mii de persoane fiind abilitate să depună candidaturi, de la parlamentari şi miniştri din toate statele, anumiţi profesori universitari, foşti laureaţi, membri ai anumitor organizaţii internaţionale şi până la membri ai Comitetului Nobel, în cadrul primei reuniuni a Comitetului, care a avut loc marţi.

Comitetul insistă, totuşi, asupra faptului că a fi propus nu constituie o formă de recunoaştere din partea sa.

Şansele ca Putin să devină laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2014 sunt reduse, în contextul angajării forţelor ruse în Ucraina, unde este suspectat că a trimis militari pentru a prelua controlul asupra Crimeei.

"Numărul propunerilor creşte aproape anual, ceea ce ilustrează un interes ridicat pentru pace", a declarat Lundestad pentru AFP. "Primim propuneri din absolut toate părţile lumii". a adăugat el.

Între celelalte posibile candidaturi se află şi cea a fostului consultant al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) Edward Snowden, refugiat în Rusia, acuzat de spionaj şi furt de documente oficiale în ţara sa, după ce a dezvăluit practici americane în domeniul supravegherii.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Georg

Acum 10 ani

Nu uitati, Obama l-a primit 5 minute dupa ce a fost pus pe tron...si, dupa ce-a primit Premiul Nobel pentru PACE, ca TOTI Presedintii americani, si-a deschis si el RAZBOIUL LUI PERSONAL de PRESEDINTE...Cât despre KGB-Putin...In Ucraina nu SE BANUIESTE, ci SE STIE, cu efective clare, SUNT TRUPE RUSESTI TRIMISE de PUTIN, deci MERITA Premiul Nobel pentru PACE...
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Si nu uitati ca atunci cand Rusia unelteste cu Germania-mumă se anexeaza teritorii si se imparte Polonia pe din doua. Ardealul, la Ungaria mama ! Romania - ia cioc monumental !
Raspunde

1.Georg pentru CLONA 2.Georg

Acum 10 ani

De esti tu ACELA, nu-ti sunt muma EU (Bolintineanu: Muma lui Stefan cel Mare)...controlati IP...
Raspunde

Crimeea-Transilvania

Acum 10 ani

Rusii, majoritari in Crimeea, isi vor exprima vointa de a se uni cu Rusia . In urma cu aproape o suta de ani, zeci de mii de tarani s-au intalnit, la Blaj, parca, si... ce a urmat stim cu totii.
Raspunde

Kontrollu\'

Acum 10 ani

@Georg: ok, am controlat IP. Alceva ce mai doreste domnu\' ?
Raspunde

pt. #4

Acum 10 ani

Confunzi telemeaua cu Teleormanul, geografia cu Geo Bogza. Crimeea a fost depopulata de tatari de Stalin, si repopoulata cu rusi. Transilvania a avut mereu populatie majoritară româneasca, marea problema a romanilor fiind .... fix istoria neamului lor. Caci românii nu-s Daci+Romani, Decebal+Traian. Românii îs pestriți cu spume, îs daci, romani, slavi, cumani (da, primii descălecători au fost Cumani ! ), pecenegi, turci, greci, etc. Românii au fost și vor fi puturoși, le-au scris istoria vecinii unguri, vecinii turci, vecinii ruși , vecinii polonezi și le-au scris-o așa cum le-a venit lor bine. Faptul că neamul este așa de altoit nu e musai ceva de rău, zic geneticienii. Doar educația (lipsă) conteză, și lenea la învățătură care este de fapt investiția în viitorime . Ehe, e greu la școală, mai bine stai pe gard, spargi o sămănță și asculți o manea țigănească !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus