Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Ministerul Sanatatii promite ca va finaliza lucrarile la Maternitatea Sibiu pana in 30 august

După ce la mijlocul lunii februarie, şefa Secţiei Neonatologie din Sibiu, Ecaterina Olariu, s-a plâns că lucrările de modernizare la Maternitatea Sibiu sunt tergiversate şi „de când conduc secţia asta, de aproape treizeci de ani, niciodată nu am avut condiţii mai proaste ca acum”, lucrurile au început să se mişte, au fost alocaţi bani pentru modernizare, iar lucrările au fost reluate.

Maternitatea din Sibiu a fost inclusă, în 2010, într-un program naţional de modernizare derulat de Ministerul Sănătăţii cu fonduri de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Teoretic, lucrările ar fi trebuit finalizate în aprilie 2012, dar banii au fost viraţi cu întârziere şi lucrările au stagnat.

„Vreau să vă anunţ că în urmă cu nu foarte mult timp, am reuşit să deblocăm un şantier, respectiv clădirea blocului maternitate, chiar dacă şantierul nu este al nostru. Ne-a venit finanţarea şi avem promisiunea că până la sfârşitul verii o să finalizăm lucrările. Toată echipa s-a mobilizat şi vrem să terminăm lucrările la termen, adică în 30 august. Este un termen extrem de strâns, în condiţiile în care până acum s-a executat cam 30% din totalul proiectului. Weekend-ul precedent am mutat zona frontală a materităţii în fosta Policlinică, căci luni am dat front de lucru la acel nivel. Se va lucra în cu totul alt ritm decât s-a lucrat în 2013, iar eu sper ca în 15 mai se dea în folosinţă cele trei nivele la care se lucrează”, a spus managerul Vasile Spinean.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

ciuciulete

Acum 7 ani

ba cit bagati in cirpeli faceati ce s-a laudat seful vostru in campanie ,aia cu cel mai mare proiect facut vreo data in sibiu ,adica noul spital regional de urgenta ,aici trebuia cum a intentionat ,boteesh clinici universitare ,si constructia unui spital nou ,s-a devina sibiul un oras cu adevarat academic ,dar mai bine bagam bani in reparati in cladiri vechi de 200 de ani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus