Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Modernizari de peste 9 milioane lei la Spitalul Judetean in 2014. Spinean "Vrem sa finalizam cat mai repede UPU"

9.304.000 lei vor costa investiţiile prevăzute pentru anul 2014 la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. Banii vin în cea mai mare parte de la Consiliul Judeţean Sibiu, în subordinea căruia se află spitalul sibian, şi vor fi alocaţi pentru cinci proiecte aflate în desfăşurare, şi anume extinderea Unității Primiri Urgenţe, Mansardare clădire bloc chirurgical şi reparaţii la acoperişul altor secţii, reparaţie capitală la secţia Fizioterapie I şi spaţii noi la Fizioterapie II, precum şi reabilitarea Secţiei Infecţioase

. „În primul rând vrem să finalizăm cât mai repede UPU, căci conştientizăm că acolo e cea mai mare problemă, datorită numărului mare de pacienţi cu care ne confruntăm. Acolo vom încerca să facem o sală de aşteptare mult mai mare, cu condiţii decente, unde pacienţii vor avea alt confort”, a declarat Vasile Spinean, managerul Spitaului Clinic Judeţean.

Pentru extinderea Unității Primiri Urgenţe s-au alocată 304.000 lei și termenul de finalizare este februarie 2015. Procesul de extindere va consta în construirea a două corpuri noi de clădire, în faţa respectiv în spatele actualei clădiri a UPU. În partea din faţă construcţia va cuprinde sală aşteptare pacienţi; grupuri sanitare, boxă materiale sanitare; copertină de protecţie a pacienţilor aduşi cu salvarea. În partea din spate construcţia va cuprinde: sală aşteptare pacienţi, cabinet stomatologic şi cameră rece.

Bani, respectiv 3,4 milioane lei, s-au alocat şi pentru mansardare clădirii blocului chirurgical, ATI și pentru reparaţia capitală la acoperişul secţiilor Chirurgie I și II, Urologie, Ortopedie, ATI. Peste 2,6 milioane lei vor fi investiţi în reparaţia capitală de la secţia Fizioterapie I, care cuprinde reabilitarea şi amenajarea mansardei, precum şi construirea unui puţ de lift exterior, iar alţi 1,5 milioane lei se vor duce spre amenajarea spaţiilor necesare Secţiei Fizioterapie II, în incinta Spitalului de Psihiatrie Sibiu.

Ultima investiţie - reabilitarea imobilului Secţiei Clinice Boli Infecţioase va costa, de asemenea, 1, 5 milioane lei care vor fi folosiţi pentru amenajarea mansardei în volumul podului existent.

„La toate acestea se adaugă 1,2 milioane lei pentru dotări cu aparatură medicală, printre care un RMN performant, defibrilatoare, aparate de anestezie sau EKG portabil”, mai spun reperezentanţii spitalului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Sibian

Acum 8 ani

Ieri am fost la Maternitate! Super sexy ... dadeau cu picamerele de bubuiau peretii. Oare cei din conducere chiar nu au gasit un spatiu pentru nasteri in timp ce se \"modernizeaza\" Maternitatea. Se lucreaza in \"pasi\" de melc: 10 stau si 1 priveste...
Raspunde

Sibianca

Acum 8 ani

Maternitatea de la judetean se va ternpmina atunci si daca vrea vonica
Raspunde

@2

Acum 8 ani

ce p..mea sa mai vrea ala ca o inceput sa putrezeasca deja
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus