Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Parlamentarii sibieni acuzati de ANI de incompatibilitate merg la judecata: ”este o greseala”

Atât senatorul Sorin Ilieșiu, cât și deputatul Ioan Tămâian, susțin că inspectorii Agenției Naționale de Integritate au greșit atunci când au emis rapoartele care îi plasează în sfera aleșilor incompatibili, care ar trebui eliberați din funcție sub interdicția de a mai ocupa vreo funcție publică timp de trei ani.
”Scriu acum o declarație, prefer să o termin și v-o trimit în scris. Evident contest în instanță, este o greșeală din partea ANI, eu nu am greșit deloc”, a spus Sorin Ilieșiu (foto), contactat de Turnul Sfatului. Până la ora redactării acestei știri, declarația nu a fost transmisă. Potrivit comunicatului emis miercuri de ANI, fostul liberal s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la S.C. Video Dialog S.R.L”.

Tămâian: ”erau și alte firme la care eram administrator”

Deputatul PNL, Ioan Tămâian, spune că a discutat cu cei de la ANI pe subiectul incompatibilității sale și credea că i-a convins de inexistența acestei stări. Tămâian spune că, după alegerea sa în Parlamentul României, a renunțat la funcția de administrator în toate firmele pe care le deținea, mai mult de două. Doar că, la cele două invocate acum de ANI, datele referitoare la administratori au fost modificate la Registrul Comerțului mai târziu decât în cazul celorlalte societăți.
”Eu le-am trimis copiile după Monitorul Oficial, numărul 4626 și 4627 din 22 noiembrie 2012, în care au fost publicate hotărârile AGA de la SC Glass Star SRL și SC Ion Art Glas Producție SRL, de care spun dânșii (cei de la ANI – n.r.), hotărâri prin care eu am fost revocat din funcția de administrator. Eu cred că aceste hotărâri au întârziat undeva la Registrul Comerțului de aici sau undeva pe traseu, pentru că am renunțat în bloc la funcția de administrator la mai multe firme. Erau și alte firme la care am fost administrator și la care am renunțat atunci. Din păcate, pe acestea două nu le-au prins, nu știu de ce”, declară Tămâian.
Cei de la ANI susțin că acesta ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 10 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator al S.C. Glass Star S.R.L. și al S.C. Ion Art Glass-Producție S.R.L.”.
”Eu le-am transmis aceste copii după Monitorul Oficial în februarie, am fost la dânșii, le-am explicat care este situația. Dar, de fapt nu au operat nimic. Dacă e nevoie, merg în instanță. Eu sper să nu fie nevoie”, mai spune Tămâian.
Alături de cei doi parlamentari sibieni, alți 30 de parlamentari au fost declarați incompatibili de către ANI, în cursul zilei de miercuri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dante

Acum 8 ani

ba asta cu ani este o facatura s-a ne spele creierile ,sunt convins ca si aia de la ani sunt 90 la suta incompatibili ,e normal la amarita aia de indemnizatie de parlamentar sa-si traga inca o afacere s-au sa-si angajeze nevestele ,copii,nepoti si stanepoti ,ce vrei sa-i trimita la 3 schimburi la takata ,continental ,rulmenti etc cu salariu minim pe economie ,din ce vrei s-a le creasca punctul de pensie de acolo in 40 de ani de munca face o jumatate de punct de aici de la cascavalu lui tata s-au sotul face undeva la 4-5 puncte ,vine pensia si urita batrinete neau facut alesi neamului ,am crezut ca scapam de de stat la coada la taki -muri si adidasi de purcelus la tava ,mvremuri grele cu cripto -comunisti astia ,lupul schimba blana dar naravu ramine
Raspunde

Draga dante

Acum 8 ani

Esti total incompatibil cu limba romana!(mai ales cu gramatica limbii romane)Astept cu nerabdare parerile tale dupa ce-ti vei rezolva problemele de incompatibilitate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus