Miercuri,
16.10.2024
Innorat
Acum
8°C

47 de primarii, parteneri contractuali ai CJ: pentru camine, dispensare, locuri de joaca, drumuri

Reprezentanții a 47 de primării din județ au semnat în după-amiaza zilei de joi nu mai puțin de 61 de contracte de asociere pentru reabilitarea sau construirea de dispensare, cămine culturale, amenajare de terenuri de sport și terenuri de joacă în comunele semnatare a respectivelor contracte. Totodată au fost semnate alte 21 de contracte de cedare a administrării pentru tot atâtea drumuri comunale, care ar urma asfaltate pe banii Consiliului Județean.
”Aceste contracte decurg din strategia de dezvoltare a județului. Anul trecut am semnat astfel de parteneriate cu aproximativ jumătate din numărul primăriilor pe care le avem partenere acum. Prin realizarea acestor proiecte strategice urmărim ca nivelul de trai al cetăţenilor să crească şi să se reducă discrepanţele economice între diferitele microregiuni ale judeţului”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Mariana Greavu, primarul comunei Loamneș, a semnat patru astfel de contracte. ”În urma unui astfel de contract, la Alămor, sat cu 1100 de locuitori, avem acum medic, asistentă, cabinet medical și cabinet stomatologic. Colegilor mei primari le transmit să rezolve situația juridică a terenurilor și imobilelor și să depună astfel de proiecte, foarte utile comunităților locale”, s-a adresat Mariana Greavu primarilor prezenți la CJ, pentru semnarea contractelor.

Lista contractelor
Sursa: comunicat emis de Consiliul Județean Sibiu


În 2014, se vor reabilita un număr de 8 centre medico-sociale în localităţile Curciu (comuna Dârlos), Merghineal, Păuca, Prislop (comuna Răşinari), Râu Sadului, Mag (oraşul Sălişte), Şelimbăr şi Valea Viilor. Având în vedere că din cele 7 localităţi programate anul trecut pentru realizarea acestui obiectiv, s-au realizat cinci, iar două urmează să se finalizeze în perioada următoare, Consiliul Judeţean Sibiu a prevăzut în buget suma de 450.000 lei pentru cele zece obiective, câte 45.000 lei/centru medico-social.

În ceea ce priveşte reabilitarea/crearea unor centre culturale, au fost  programate în 2014 18 centre pentru care Consiliul Judeţean contribuie cu suma maximă de 125.000 lei/centru cultural/an.  Este vorba despre localitățile Coveş (orașul Agnita), Alţîna, Sângătin (comuna Apoldu de Jos), Axente Sever, Biertan, Bârghiş, Dârlos, Hoghilag, Iacobeni, Jina, Micăsasa, Moşna, Ocna Sibiului, Racoviţa, Ruşi (comuna Slimnic), Şeica Mică, Târnava şi Sebeşu de Jos (comuna Turnu Roşu).
În cursul anului trecut au fost finalizate 9 din cele 11 centre programate, la două dintre aceastea lucrările fiind multianuale și continuă şi în 2014: Şura Mare şi Coveş (oraşul Agnita).

Un alt proiect strategic vizează amenajarea de terenuri multifuncţionale de sport, pentru 2014 fiind programate a se realize 16 astfel de terenuri la Aţel, Ruja (orașul Agnita), Arpaşu de Jos, Bruiu, Mălâncrav (comuna Laslea), Micăsasa, Orlat, Păuca, Răşinari, Râu Sadului, Roşia, Şura Mare, Tălmaciu, Tălmăcel, Turnu Roşu şi Vurpăr.

În anul 2014 vor fi amenajate încă 18 de terenuri de joacă pentru copii în următoarele localităţi: Coveş și Ruja aparținătoare de orașul Agnita, Aţel, Alma, Bazna, Boiţa, Iacobeni, Jina, Armeni (comuna Loamneş), Păuca, Porumbacu de Jos, Râu Sadului, Mag (oraşul Sălişte), Şura Mare, Tălmaciu şi Tălmăcel, Tilişca şi Târnava. Acest proiect va continua în următorii ani pentru alte 20 de localităţi interesate.

Consiliul Judeţean Sibiu va reabilita şi în acest mai multe drumuri comunale, pentru 2014 fiind programate 21 de contracte, însumând peste 120 km. Pentru următorii ani sunt prevăzute alte 15 drumuri comunale în lungime de aproximativ 150 km.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

$

Acum 10 ani

Parteneri la cheltuit. La investitii s-au facut parteneri cu cineva?
Raspunde

primar

Acum 10 ani

se gata mandatul si nu vedem numai propuneri de proiecte ,dar s-a vedem daca avem bani ,asta gargara tipic comunista s-a facem dar mai bine s-a nu facem ,inainte de viitoarea campanie astupate citeva gropi cu niscaia piertisi cu combinatie de mixura de asfalt si gata ii mai pacalim o data ,ba modernizari de drumuri ,canalizari ,lucruri serioase nu terenuri de sport si parcuri ,ca orcum nu mai este tineret s-a practice sporturi ,finanteaza sportu de performanta ,fotbal ,baschet ,volei ,handbal,etc ,ca acolo la sate cine vrei s-a mai practice sporturi ,batrini de 70 -80 de ani ,saraci de abia isi duc zilele dar s-a mai incinga si cite o miuta pe terenurile de sport
Raspunde

visa

Acum 10 ani

minciuni ale primaritei greavu, dispensarul din alamor a fost construit de sponsori din olanda
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus