Luni,
26.10.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

Intoarcerea "stirbetului". Daca doriti sa revedeti...

16 Martie 2014 22:45

Fostul deputat Cornel Știrbeț a fost anunțat săptămâna trecută ca făcând parte din conducerea județeană a Partidului Mișcarea Populară. Un comunicat de presă a anunțat faptul că fostul președinte al PNL Sibiu, PLD Sibiu și PDL - municipiul Sibiu, Cornel Știrbeț, este noul lider al PMP Sibiu, alături de vechiul președinte numit, Iosif Mila. 
 
Cine e Știrbeț
 
S-a născut în comuna Ştenia din judeţul Sibiu, în cea mai bogată familie din zonă. Părinţii săi deţineau magazinul din comună, unchiul era primar în zonă, iar tânărul Cornel nu era foarte simpatizat. “Era singurul copil cu încălţăminte şi cam lua bătaie de la ceilalţi, probabil din invidie”, povesteştea în urmă cu câțiva ani pentru Turnul Sfatului o fostă vecină a familiei Ştirbeţ. Actualul deputat a început prima facultate în anul 1975, cea de drept economic – administrativ şi a încheiat-o pe ultima, cea de Drept în anul 1992. Între timp, a mai făcut şi Facultatea de Filososfie şi ”post universitara ”de drept economic în anul 1983. Cu trei facultăţi de drept încheiate, Ştirbeţ a fost ani la rândul membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. Ceea ce nu s-a legat niciodată cu o declaraţie de-a sa: “nu fac legi, pentru că oricum nu se respectă”.
 
Îl radiem...
 
Reîntoarcerea în prima linie a politici locale a lui Cornel Știrbeț a fost întâmpinată cu zâmbete de către democrat – liberali. ”Dacă e așa, noi așteptăm o confirmare oficială și pe urmă îl radiem din evidență”, a declarat vicepreședintele PDL Sibiu, Teodor Neamțu. Secretarul general al organizației județene, Constantin Șovăială a comentat și el: ”îi dorim mult succes în noua carieră politică pe care o reîncepe”.
 
Declarație politică împotriva legii pe care a votat-o
 
Știrbeț s-a remarcat de-a lungul timpului cu numeroase declarații cel puțin ciudate care au stârnit amuzamentul ziariștilor, dar și al colegilor săi. Stilul său inconfundabil este de a declara un lucru și de a-l nega apoi în fraza imediat următoare. Pe finalul mandatului de parlamentar el își nega inclusiv inițiativele legislative votate. Printre aspectele luate "la mişto" de deputatul democrat-liberal se afla în perioada guvernării Boc scăderea TVA la 5%  la alimentele de bază, propusă de social-democraţi. Doar că măsura cu pricina a fost votată chiar de deputatul Cornel Știrbeț. "Agenţii economici care vor finanţa "acțiuni cu caracter cultural-artistic" vor beneficia de scăderi consistente ale impozitelor, iar lupta împotriva corupţiei şi pentru reducerea evaziunii fiscale, va căpăta dimensiuni epopeice", spunea deputatul într-o declaraţie politică exact în aceeaşi zi în care a votat chiar el parte din aceste măsuri.
 
Ce-a zis?
 
Oratoria fostului deputat a fost la rândul său prilej de multe zâmbete pentru cei care l-au ascultat. Vorbe multe, gânduri la fel de multe, puncte puține și o concluzie care nu duce la nimic. ”Vom vedea cum se desfăşoară bugetul, vom vedea în măsura atribuţiilor şi posibilităţilor noastre de deputaţi şi senatori aflaţi la guvernare să facem ce e posibil să facem cât mai mult, cât mai bine, dar în condiţii, care repet, pe care nu le pun pe seama nimănui, chiar dacă sunt vinovaţi, chiar dacă sunt lucruri care se pot imputa altora”, spunea la un moment dat Cornel Ştirbeţ, fără a fi înțeles de prea multă lume.
 
Regula lui Știrbeț
 
A dat dovadă de multe ori și de multă verticalitate politică. Sau nu. Întrebat la un moment at dacă președintele organizației, Ion Ariton, ar trebui să candideze la șefia Consiliului Județean, Știrbeț a răspuns prompt: ”Întotdeauna președintele unui partid de județ este cap de listă la candidatura la Consiliul Județean”, a declarat dintr-o suflare președintele organizațiai a PD-L Sibiu. Întrebat dacă regula se aplică și la municipiu, acolo unde el era președinte, Știrbeț a fost la fel de prompt. ”Nu. Nu întotdeauna este situația de la muncipiu egală cu județul. Nu candidez”, a declarat deputatul în iulie 2011.
 
Se fură, se fură! Ba nu
 
O altă dovadă de verticalitate a arătat-o în momentul în care a denunțat posibile fraude la Romgaz și Transgaz, instituții conduse atunci de lideri ai PDL. A doua zi după conferința de presă în care a cerut o lege prin care instituțiile publice să fie mai bien verificate din punct de vedere financiar a mai convocat o conferință de presă în care a negat afirmațiile avute în ziua precedentă...
 
Colegul de la municipiu i-a dat nota 1 pentru penibilitate
 
Organizația locală a PMP Sibiu a anunțat deasemenea că din partid vor mai face parte și fostul jurnalist Călin Blaga, numit coordonator al organizației municipale, alături de Roger Stan. "Sunt un familist și cred, așa cum spunea Petre Țuțea, după 30 de ani dacă nu ești de dreapta, nu mai judeci bine", scrie Călin Blaga în comunicatul cu pricina, interpretând greșit un citat din celebrul eseist și filosof. Citatul original al filosofului este: ”Dacă până la 30 de ani nu ești de stânga, n-ai inimă, dacă după 30 de ani mai ești de stânga și nu ești conservator, ești cretin”. Călin Blaga este aceași persoană care îi acorda lui Cornel Știrbeț nota 1 pentru penibilitatea site-ului său de promovare.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Georg

Acum 6 ani

EXCELENT condus FIRUL LOGIC....
Raspunde

mosu

Acum 6 ani

stirbet cornel fost coleg ,amarat la minte si un personaj jalnic in politica doi lei nu dai pe el dar a facut bani cu pdl
Raspunde

@2

Acum 6 ani

Cam câți bani a făcut cu pdl...mulți sau puțini?nu de alta da ca să știe și DNA și CURTEA DE CONTURI...ți dacă chiar ”nu dai doi bani pe el ”cum dreacu a făcut atâta mălai???fii mai explicit jegos de securist ce pari a fi!!!
Raspunde

Calin Blag

Acum 6 ani

Draga Aline, citatul nu l-am interpretat gresit, asa cum ai scris tu, ci l-am parafrazat intr-o nota mai \"cuminte\". Citatul original il stiam si eu si ma bucur ca l-ai gasit si tu pe net. Tutea, alaturi de Noica si alti mari ganditori ai dreptei romanesti au fost mereu pentru mine un model de urmat si meditat la spusele lor. Multa bafta!
Raspunde

Lilu

Acum 6 ani

Si cand te gandesti ca indivizi ca asta te reprezinta prin Parlament...cum dracu\' sa mearga ceva?...si cati or\' mai fi ca Stirbet in toata tara...
Raspunde

Victor

Acum 6 ani

Bun articol, acesta este adevarul!
Raspunde

RO

Acum 6 ani

Penibil chiar prea penibil . PMP=partidul marilor penibili . Asta e tot.
Raspunde

contemporan

Acum 6 ani

in 1997, primarul condurat i/a tras/o exmatriculandu/l din primarie.
Raspunde

contemporan

Acum 6 ani

din 1997 pana in prezent doar primarul condurat i/a fost nasul, exmatriculandu/l din primarie
Raspunde

ADRIAN

Acum 6 ani

Rautatea si prositia voastra a psd-istilor se revarsa. Dupa cum scrieti , sigur n-ati absolvit nici macar o universitate privata adica pe bani .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus