Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Peste 50 de copii sunt asteptati la prima editie a Cupei Primaverii la inot

Smile Sport Club Sibiu organizează în parteneriat cu Complexul Baia Neptun și Aqua Gym prima ediție a Cupei Primăverii la înot, eveniment la care sunt așteptați peste 50 de copii cu vârsta maximă de 12 ani.
 
Cupa Primăverii  va avea loc în data de 24 martie și este un concurs de înot care se adresează copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv. Părinţii care doresc să îşi înscrie copiii în acest concurs trebuie să completeze un formular, taxa de participare fiind de 5 lei. Organizatorii evenimentului au declarat pentru Turnul Sfatului că scopul acestui eveniment este de a populariza înotul în rândul celor mici și de a le oferi celor care deja îl practică o motivare în plus, în cadrul unei competiții. ”Ca orice sportiv de perfomanță, odată ce m-am retras din activitate n-am putut sta deoparte de sport. Pe majoritatea copiilor înscriși îi cunosc de la cursurile pe care le desfășor în Complexul Baia Neptun. Am vrut să organzăm această cupă, care sperăm să devină una de tradiție în Sibiu, din dorința de a le oferi copiilor o motivare, să îi facem să simtă o competiție. Este altceva când participă la un concurs și când vin doar la antrenamente. Reacțiile pe care le-am primit până acum referitoare la acest concurs sunt cât se poate de pozitive și ne bucură foarte mult”, a declarat Ioana Faur, profesor de înot și organizator al Cupei Primăverii.
 
Cât privește înotul ca sport, Ioana Faur crede că în Sibiu acesta este destul de popular. ”Să știți că în general copiii vin la înot în Sibiu, este destul de popular. Eu personal am încheiate și diverse parteneriate cu școli din oraș și mulți elevi vin la Baia Neptun, la înot, atunci când au ore de educație fizică”, a mai completat Ioana Faur.
 
Sport pentru toți
 
Asociația Smile Sport Club nu se ocupă doar de organizarea Cupei Primăverii la înot. Scopul asociației este de a oferi copiilor posibilitatea de practica sporturi de masă. Astfel, copiii înscriși la Smile Sport Club pot învăța să joace fotbal, tenis de câmp, schi, înot și altele. Asociația organizează pentru copii inclusiv excursii în care se pune accent pe mersul pe bicicletă sau alergare. ”Lumea trebuie să știe că orice copil, de la 5 până la 18 ani, poate și are nevoie să facă sport. Și așa cum o spune și numele nostru, totul cu zâmbetul pe buze. Noi oferim posibilitatea de alege din mai multe sporturi, depinde de ce îi place fiecăruia. Iar dacă descoperim un copil cu aptitudini deosebite la un sport, în care vedem potențial, îl putem îndruma cu plăcere către sportul de performanță”, a declarat și profesorul Cătălin Fărcaș. Părinții interesați să își vadă copiii practicând un sport trebuie să știe că la Smile Sport Club un abonament lunar, valabil pentru orice sport practicat, costă 50 de lei.
 
”Situația bazelor sportive din Sibiu este destul de grea. Sunt destul de puține și acelea care se găsesc de închiriat sunt la prețuri mari. Acesta este și unul dintre motivele pentru care părinții își îndreaptă copiii către sportul de agrement, pentru că sportul de performanță nu mai este susținut de nimeni”, - Ioana Faur, profesor de înot

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

cititor

Acum 7 ani

succes in activitate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus