Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Tursib ia un credit de 4,8 milioane de euro, pentru noul sediu

Adunarea Generală a Acționarilor societății Tursib a aprobat în ultima ședință, cu majoritate de voturi, accesarea unui împrumut de 4,8 milioane de euro, pentru construirea unei noi autobaze în Zona Industrială Vest, pe strada Barcelona. Împrumutul a fost deja negociat cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și va fi semnat oficial în dimineața zilei de 1 aprilie.
Directorul societății de transport în comun din Sibiu, Adrian Popa, spune că licitația pentru angajarea unui constructor care să amenajeze noua autobază va fi lansată în curând. ”În condiții normale, urmează să apară în zilele următoare și anunțul de licitație. Această autobază ar urma să fie terminată într-un an și jumătate, după calculele noastre. Estimăm că undeva în 2015, către final, va fi gata”, a declarat Adrian Popa pentru Turnul Sfatului.
Actuala autobază a Tursib, situată pe Calea Dumbrăvii, va fi dezafectată începând cu anul 2016, an în care este planificată demolarea construcțiilor de acolo. Terenul astfel eliberat va fi scos la vânzare, iar din banii obținuți reprezentanții Tursib vor să modernizeze și parcul auto al societății, pe lângă acoperirea creditului de la BERD. ”Valorificarea acestui teren sperăm să fie făcută în jurul anului 2017, în condiții normale. Cam aceasta este graficul nostru”, adaugă Adrian Popa.

PDL nu e de acord cu investiția

AGA societății Tursib este formată din consilierii locali ai Sibiului, societatea având drept unic acționar Consiliul local. Aprobarea împrumutului de la BERD a fost supusă votului săptămâna trecută, întrunind voturile ”pentru” ale majorității, mai puțin ale celor două reprezentante ale PDL, Livia Sava și Mariana Brunchea. ”După părerea noastră altele sunt prioritățile Sibiului, decât noua autobază. Sunt suficiente străzi neasfaltate încă, ce au probleme cu apa sau canalizarea. Nu cred că avem noi acum nevoie de o autobază nouă la Sibiu. Avem altele, mai importante”, a declarat Brunchea.

Noua autobază Tursib va fi amenajată pe un teren în suprafaţă de aproximativ 33.000 de metri pătraţi şi va include un bussport, o staţie de alimentare cu carburant, o spălătorie, o staţie pentru inspecţii periodice, ateliere şi o clădire administrativă. Vor fi ridicate opt clădiri, dintre care stația ITP, atelierele și clădirea administrativă vor alcătui ”un singur volum arhitectural”.


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

militia

Acum 10 ani

Da unde mai exact in Broscarie vor sa construiasca baza la tursib??
Raspunde

gica

Acum 10 ani

in zona ind vest aproape de Sura Mica
Raspunde

u

Acum 10 ani

De asta avem nevoie!? De baza cu sediu. Pana acum nu au putut sta unde sunt. Sa le platim noi ratele sa se faleasca ei in sedii luxoase. Mai bine luau credit ptr autobuze si statii ptr calatori. Stai sa astepti autobuzul in vant si ploaie. Mai mult de jumatate dintre statii nu sunt semnalizate cu indicatoare , program si statii acoperite cu banci. Si lor le trebuie sedii mai mult decat atat cu credit. Sa isi faca daca vor din profit si alte surse.astia is ca aia care castiga 700 Lei pe luna dar se baga la rate la un mercedes. Tipic romanesc.
Raspunde

militia

Acum 10 ani

bine punctat U. ;)
Raspunde

@u si militia

Acum 9 ani

Bine punctat pe dracu. Baza actuală este în centrul orașului și nu permite nici o dezvoltare. Este scris negru pe alb ca în urma vânzării terenului se va achita creditul și vor fi achiziționate și autobuze noi. Pentru cei mai înceți la minte explicația este asta: terenul actual valorează mai mult decât cel nou + clădiri deci mutarea nu va costa municipalitatea nimic, ba chiar vor mai rămâne bani pentru investiții. Cât de proști să fiți să aveți comentarii negative la chestia asta?
Raspunde

Bună decizie

Acum 9 ani

E o decizie bună, PDL trebuie să voteze împotrivă la orice, că deh, aşa e în opoziţie. Azi-mâine votează că apa nu e udă.
Raspunde

Ciuf

Acum 9 ani

Foarte bine. Nu e normal ca o autobaza sa fie in oras, ci intr-o zona limitrofa.
Raspunde

opozitia

Acum 9 ani

PDL? Who the fuck is Alice?!
Raspunde

neme

Acum 9 ani

tu carmen tu esti un fel de gicuta contra ,tot ce face apari si o dai pe aia populista cu strazile neasfaltate ,cu stadionu municipal modernizat si nocturna ai rezolvato ,mai ai gradinile suspendate din alexandria si metrou introdus in sibiu ,mai lasati bai fitele ca de veneati voi oricare primar in locul lui ,johannis nu faceati in 100 de mandate ce a facut ,johannis in 4 mandate ,sunteti precum copii aia rasfatati din ce va cumpara parinti mai multe jucari ,tot mai pretentiosi sunteti ,acolo trebuie mutata ,autobaza ,cind s-a construit actuala acolo era marginea orasului ,dar voi de unde s-a stiti multi erati in procreere s-au alti ati venit dupa 90 in sibiu ,tu fatuco la ritmul care se dezvolta sibiul nu peste mult timp periferia sibiului va fi pe undeva la limita cristianului si in vest pe la ,saliste deci iti dai seama unde vafi centru orasului ,s-au ai uitat cum a fost orasu in 2000 ,80 la suta strazi de pamint inclusiv in buricu tirgului la 2 pasi de sediul vostru central
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Actiune buna din care are de castigat toata lumea, probabil, cu exceptia PDL - poate ne si explica de ce au votat impotriva.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ce-i lipseste chelului tichie de margaritar...Zeus a pus ochii pe spatiul vechi de la Tursib si o fi batut palma cu ceva dezvoltatori.In rest ce ne trebuie noua autobaza cind nu avem masini de caliate in transport.II trebuie lui Popa sediu nou-sa-si faca cu Johannes din banii lui sau-poate s-AU GINDIT SA SIFOEZE CEVA SI DE ACOLO ca acum cam pute cu cultura.De altfel pute tot-
Raspunde

joseph (the real)

Acum 9 ani

11, Băi, clonă retardată, citește-l pe 5 că ție se adresează. Baizăuei, noi, ăștia, prietenii intimi, nu-i spunem Zeus, îi spunem Ze.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 9 ani

Sunt surprins să văd comentarii negative..... bine punctat @5
Raspunde

@5 si 12

Acum 9 ani

Deci voi aveti deja si cumparatorul de stiti cit ati lua pe teren-bai Joseph incetati sa mai sifonati bani
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Tursib e subventionat din greu de bugetul Sibiului.Nu cumva Sibiul are mai mare nevoie de finalizat asfaltarea strazilor decit de \'\'ţucal cu monogramă\'\'?Haideti,nu ne mai tineti pe jar:tot Sinecon a cistigat licitatia ce se va organiza legal?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

14, normal că avem cumpărătorul, și de sifonat să știi că ne place, acum urmează să sifonăm unitățile militare.
Raspunde

@16

Acum 9 ani

Să vezi ce vă ”sifoneează” DNA și Parchetul și pe tine pupincuristule și pe săsălăul tău penal...mama voastră de hoțomani!!!!
Raspunde

@@

Acum 9 ani

Stai linistit ca-i deja pe ei.Tocmai a plecat Curtea De Conturi de la Tursib si a fost jale .DNAul e pe drumul sasilor de la Popaca...vai de mama lor
Raspunde

@18

Acum 9 ani

Ar fi bine daq ar fi cum spui tu,ieri-alaltăieri discutam cu nenea Citrea despre mânăriile di Sibiu și mi-a spus că nenorociții de la Sighii mai au vreo câteva luni de protecție de la bucale....pe urmă PÂRTIEEEE....la pârnaie cu ei!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ai și discutat cu cineva, citrea, tata hoților! Prost mai ești.
Raspunde

@20

Acum 9 ani

Papagalule....hoțul ăla v-a scăpat poate pân acum de pușcărie și pe tine și pe toți hoții și incompetenții din primărie și de la forum ....JAVRE ESCROACE CE SUNTEȚI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Raspunde

@19

Acum 9 ani

ba da hotiile de la bugetul Sibiului plus deconcentratele furate si date la altii,nu le cerceteaza DNA.Unde s-au dus banii sibienilor ani si ani de zile...PARTIEEE...loaze comuniste la parnaie cu voi ptr,furtul si sabotajul Sibiului
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

...e un lucru f ca se muta din oras ca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus