Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Sase strazi, o piateta si un viaduct devin santier in zilele urmatoare

Lucrări în valoare de aproape 13 milioane de lei vor duce la restricții în trafic începând cu zilele următoare, anunță reprezentanții administrației locale. Lucrările de reabilitare vizează străzi din zona Gării Mici și Reșița (Dumitru Bagdasar, respectiv Abrud), din centrul Sibiului (Tribunei, Arhivelor şi Revoluţiei), Calea Poplăcii (Piaţa Tălmaciu), Turnişor (D.D. Roşca) şi cartierul Vasile Aaron (viaductul peste calea ferată). Niciunul din aceste şantiere nu va fi închis în acest an.
Primele şantiere ce urmează a fi deschise sunt cele din centrul oraşului. În prima zi a săptămânii viitoare vor fi emise ordinele de începere a lucrărilor, fapt ce va duce ca în aceeaşi săptămână să înceapă şi lucrările. Reunite într-un pachet de lucrări în valoare de şase milioane de lei, fără TVA, reabilitarea străzilor Arhivei, Tribunei şi Revoluţiei, precum şi a Pieţei Tălmaciu, a fost atribuită asocierii Construcţii SA – Sinecon SA, termenul de realizare a lucrărilor fiind de un an şi două luni.
Tot în această lună va fi emis şi ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea viaductului din cartierul Vasile Aaron şi reconfigurarea sistemului rutier din zonă.
În jurul zilei de 5 mai vor începe lucrările şi pe străzile Abrud şi Dumitru Bagdasar, atribuite spre reabilitare societăţii Terra Building pentru suma de 2,1 milioane de lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de opt luni, în cazul acestor străzi.

Ce ar trebui să rezulte?

Pe strada Abrud este prevăzută reabilitarea reţelei de apă, a carosabilului şi a trotuarelor. De asemenea, pe strada Dumitru Bagdasar este prevăzută reabilitarea reţelei de apă, dar şi reabilitarea reţelei de canalizare, precum şi modernizarea carosabilului şi a trotuarelor.

În cazul străzii Arhivelor, actualele trotuare asfaltate vor fi înlocuite cu unele cu dale de andezit, pe porțiunea dintre gangul ce face legătura cu Piața Mare și strada Timotei Popovici și, în prelungire, pe partea cu Parcul Schiller. Trotuarul opus acestui parc va fi din beton. În plus, în capătul dinspre Piața Mare va fi amenajat un loc de întoarcere pentru autoturisme. Strada nu va mai fi asfaltată, ci pavată cu piatră cubică, se arată în proiectul tehnic al lucrării. Proiectanții cer ca pe parcursul lucrărilor, muncitorii să fie asistați de arheologi.
Pe strada Tribunei vor fi înlocuite rețelele de apă și canal. În rest, proiectul pentru porțiunea de 208 metri a străzii, până la intersecția cu strada Mitropoliei, prevede același aliniament al străzii, precum și în prezent.

Pe strada Revoluției sunt prevăzute lucrări la rețeaua de apă, în timp ce pentru rețeaua de canalizare proiectanții nu consideră necesare lucrări. Strada va fi refăcută pe o lungime de 263 de metri, în capătul dinspre bulevardul Milea urmând a fi amenajate insule verzi care să împiedice pătrunderea mașinilor pe contrasens (strada are sens unic). În plus, vizavi de sediul Poliției vor fi amenajate și locuri de parcare pentru mașinile cu o lungime de șase metri. În prezent, strada este pavată cu piatră cubică. Proiectul prevede înlocuirea acesteia cu asfalt.

În Piața Tălmaciu se va interveni atât la rețeaua de apă, cât și la cele de canalizare și pluvială. Strada Pieței Tălmaciu (cu formă ovală) este împărțită în două: un sector de 113 metri, asfaltat, și unul de 327 de metri, unde strada este de pământ (în jurul grădiniței nr. 22 de pe Calea Poplăcii).
Potrivit proiectului tehnic, porțiunea în prezent asfaltată va fi menținută ca stradă cu dublu sens. De cealaltă parte a Căii Poplăcii, în preajma Grădiniței nr. 22, strada va avea sens unic, dinspre viitorul loc de joacă (ce va fi ridicat pe spațiul verde ocupat acum de organizarea de șantier a celor de la Geiger) înspre Grădinița nr. 22.
În fine, cea mai lungă stradă inclusă în acest pachet este D.D. Roșca, din cartierul Turnișor. Strada are o lungime de aproape 800 de metri. Pe această stradă vor fi realizate noi rețele de apă, canal și pluviale. În același proiect se mai arată că odată cu lucrările de modernizare, de pe traseul străzii vor fi scoși 32 de arbori și vor fi plantați 100 de pomi.

Despre reabilitarea viaductului Vasile Aaron aflaţi mai multe aici

Foto: arhivă, strada Turnului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Un sibian

Acum 8 ani

Si strada Frunzei, cu foarte multi contribuabili la bugetul local, pe cand domnule primar ?
Raspunde

frunzaru stradaman

Acum 8 ani

strada frunzeeeeeeei. strada frunzeeeeei. triburile din zona frunzei va roaga sa faceti strada frunzei.ne-am saturat de pamant noroi si praf. ne-am realizat toti visul de o viata: cutiute de soricei in care ne inghesuim, dar ne imaginam ca avem un palat. am vrea sa mergem si pe asfalt.multumim.
Raspunde

@1,2

Acum 8 ani

Când v-a fi johannis prim-ministru,președinte sau în locul lui Barrosso la UE...până atunci ...cumpărați multe cizme din cauciuc....o să aveți ,din păcate,mare nevoie de ele:))))))))))))))))))))0
Raspunde

averageJoe

Acum 8 ani

La\'s ca e mai bine asa pe Frunzei. Macar nu se observa cimentul de la statia de betoane ce se aseaza peste noi.. il incurcam cu praf de pamant. Vom avea plamani beton.. curand.
Raspunde

din culisele Primariei...

Acum 8 ani

pt Str. Frunzei sunt planuri mari: inlocuirea retelelor, pavare, 3 benzi pe sens, autostrada elevata(flyway) parte din noul ringstrasse, metrou aerian de mare viteza propulsat megnetic, 2 tunele, viaduct precum si un nou regim de inaltime parking-uri subterane pe 5 nivele, parter, 101 nivele + retras.
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Cât și ce ai tras pe nas???revino-ți în fire ....pân nu e toooo lateeee!!!!!!!!!
Raspunde

bla bla

Acum 8 ani

***www.sibiu100.ro/administratie/8674-strada-frunzei-din-cartierul-turnisor-va-fi-modernizata
Raspunde

xxxx

Acum 8 ani

De strada Prelungirea Sacel se aude ceva???? Cum ar fi ca locatarii straziisa nu mai plateasca impozit pana nu se va asfalta strada??
Raspunde

@8

Acum 8 ani

Bună și revoluționară idee...dacă ar gândi toți cel puțin ca tine ar tremura cretinii și hoții din primărie ca varga...așa însă stau aproape toți și toate prin cârciumi și la telenovele...pe sistemul...pică pară mălăiață ăn gură la nătăfleață,și acest lucru e valabil în toată țara ,nu numai la noi,la Sibiu,pe asta se și bazează cei ce ,maram, ne conduc de 24 de ani,pe prostia,indolența și spiritul de turmă ale majorității votanților cu mațu,nu cu creierul!!!!!!
Raspunde

hi hi

Acum 8 ani

Meri ma n pix cu strada frunzei? Ce contribuitzi la buget? da tzi si voi 500 euro pe an impizit toata strada so vretzi lucrari de 1 molion? Zdrentze ordinare de putori ce atzi ramas in romania la milogit si ciordit
Raspunde

curiosu

Acum 8 ani

Stada Frunzei, Stada Frunzei, Stada Frunzei, asta vrem
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

si o casa daca e pe strada Frunzei,trebuie asfaltata pt. ca face parte din oras.Cu gandirea ca sant prea putin locatari acolo si nu e rentabila afacerea...dupa calea ferata pe dreapta e un hotel cu niste oameni in halat alb.Mai intai vedeti cum e dincolo..si pt o casa facuta in varful dealului,administratia a facut drum de asfalt
Raspunde

Strada Frunzei

Acum 8 ani

Eu zic ca in 2-3 ianuarie 2015, cand deschid oamenii chioscul, daca strada Fruzei nu e asfaltata, sa ne strangem in fata primariei si sa cerem sa nu mai platim taxele locale! Eventual ca sa vad ca vorbim serios sa o punem de-un miting prin toamna...si daca blocam putin giratoriul de pe Alba Iulia cred ca-si dau seama ca vorbim serios...\")
Raspunde

somnorosu

Acum 8 ani

chiar nu va inteleg,sinteti de zeci sau sute de ani cu str,frunzei neasfaltata,nici n-o stiu,de ce nu v-ati adunat pina acum la comunisti,elena nae,barbulet,,nicu ceausescu,condurat sa protestati sa va asfalteze strada,sau a-ti avut un somn profund.
Raspunde

Strada Oasa

Acum 8 ani

Strada Oasa cu lucrari incepute din ianuarie, pana astazi strada este neasfaltata si arata ca in videoclipul acesta. https://www.youtube.com/watch?v=tpTHS-cZj6w
Raspunde

Strada Frunzei

Acum 8 ani

Ar trebui sa fie cea mai urgenta nu cred sa existe o strada mai aglomerata in Sibiu si arata ca dracu. Domnii de la Primarie nu stiu nici sa numere blocurile, au dat aceleasi numere la mai multe, sunt doua cu nr 26, doua cu nr. 28 etc. Oamenii isi duc unii altora corespondenta, ca postasii nu stiu unde sa le lase. Si ciudateniile dureaza de ani buni. Oamenii isi vor schimba actele pe banii lor, platind din nou incompetenta autoritatilor. Dar asta numai cand va invata cineva de la primarie sa numere corect cladirile.
Raspunde

...

Acum 8 ani

... cei de la primarie vor doar sa existe cat mai multe cotetze in ferma \"lor\" avicola de la care sa adune cat mai multe impozite. Ca nu mai e loc de joaca, de parcare sau ca nu e asfaltat e ceva neimportant. Terminati cu cotcodacitul si produceti mai mult!
Raspunde

VODĂ, nu Neamtu

Acum 7 ani

Macar bine ca am scapat pe Frunzei de containere. Am scapat de tigani, dar avem concert zilnic de motoare. Si chiar nu stiu ce tot sapa astia. Au asfaltat, au dezasfaltat, acum ling pamantul cu senile de ceva timp... Tipic in Sibiu, lucru nemtesc :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus