Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Competitie de selectie pentru 120 de burse doctorale si 40 de burse postdoctorale

Academia Română, Filiala Cluj-Napoca anunță competiția de selecție pentru 120 de burse doctorale și 40 de burse postdoctorale ȋn cadrul proiectului POSDRU/1,5/S/137832 MINERVA – Cooperare pentru cariera de elita in cercetarea doctorala si postdoctorala  care se va derula ȋn intervalul 9 aprilie – 8 mai 2014.

Proiectul ȋși propune ca obiective:

-  Îmbunătățirea participării, creșterea motivației și diversificarea opțiunilor pentru cariera ȋn cercetare ȋn domenii socio-economice și umaniste pentru 120 doctoranzi și 40 cercetători postdoctorat din regiunile N-V, N-E, Centru și București-Ilfov.

- Dezvoltarea unor structuri de colaborare națională și transnațională ȋntre universități, centre de cercetare și companii ȋn vederea asigurării calității cercetării și dezvoltării carierei pentru grupul țintă doctoranzi și cercetători postdoctorat.

Candidații interesați trebuie să ȋndeplinească următoarele condiții de eligibilitate preliminare impuse de finanțator:

- Doctoranzi: doctoranzi cu frecvenţă, înmatriculaţi la doctorat in anii 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, în domeniile de studii universitare de doctorat eligibile conform Ghidului Solicitantului - Condiții Specifice (domenii socio-economice si umaniste) care nu au mai beneficiat de bursă doctorală POSDRU.

- Cercetători postdoctorat: titlu de doctor obținut cu maxim 5 ani înainte de participarea la competiția de selecție pentru programul postdoctoral fără să mai fi beneficiat anterior de bursă postdoctorala POSDRU.

Bursele doctorale sunt ȋn valoare de 1800 lei pe lună și se acordă pe o perioadă cuprinsă intre 5 și 17 luni. Doctoranzii de anul II și III au posibilitatea realizării de stagii de mobilitate internațională de maxim 3 luni finanțate adițional cu 4200 lei/lună.

Bursele postdoctorale sunt ȋn valoare de 3700 lei pe lună și se acordă pe o perioada de 17 luni.

Documentele referitoare la calendarul competiției, criterii de eligibilitate specifice, anunțuri, regulamente de selecție și descrieri de tematică se găsesc la următoarele adrese:

Beneficiar: Academia Română, Filiala Cluj-Napoca- http://www.acad-cluj.ro/anunturi_stiri.php

Partener 1: Academia Română, Filiala Iași- http://www.academiaromana-is.ro/

Partener 2: Institutul de Istorie Nicolae Iorga București- http://www.iini.ro/news.htm

Partener 3: Institutul de Arheologie Vasile Pârvan București- http://www.instarhparvan.ro/pagini%20secundare/postdoc/postdoc/postdoctorale.htm

Partener 4: Universitatea Lucian Blaga, Sibiu- http://www.ulbsibiu.ro/ro/stiri/news.php?news_id=2133

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus