Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Doua inventii ULBS, premiate la Salonul Mondial de la Geneva

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a participat la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva, desfășurat în perioada 2 – 6 aprilie, cu două invenții sub formă de prototip. Ambele au fost foarte apreciate de către juriul internațional și premiate cu medalii de aur. Universitatea sibiană nu este la prima reușită de acest fel, însă interesant este faptul că pe lista invetatorilor apare și numele omului de afaceri Ilie Carabulea.

Conform șefului Biroului pentru Protecția Proprietății Intelectuale din cadrul ULBS, prof. Mihai Aurel Țîțu, universitatea sibiană s-a prezentat la Salonul de la Geneva cu două invenții, la ambele contribuind și Ilie Carabulea.

”Invenția care a fost prezentată la Clasa J, “Echipamente comerciale, industriale și de birou”, ”Chair for working at a computer, with an active principle for spine relaxation” (Scaun pentru activitatea la computer cu principiu activ de destindere a coloanei vertebrale) poartă semnătura echipei de inventatori Ioan BONDREA, Mihail Aurel ȚÎȚU, Constantin OPREAN, Ilie CARABULEA, Ion MĂRGINEAN, Alexandru Marcel MOLDOVAN, Adrian BOGORIN-PREDESCU. Această invenție a fost apreciată de Juriul Internațional cu “Medalia de AUR cu Felicitările Juriului Internațional” la această clasă și cu “Premiul Newton” oferit de doamna Claire PRUMMEL, directorul Platformei de Inovare United Motion Ideas din Franța. Datorită prestației noastre la Geneva, inventatorii sibieni au primit ca și premiu si un stagiu gratuit în Franța la Lyon lucru extrem de important și de util.

Cea de-a doua invenție, care a fost înscrisă la Clasa P, “Transport, Motoare pentru vehicule, ambarcațiuni, aviatică, accesorii”, se numește “Bicycle with enchanced energy recovery system while ensuring movement autonomy.” (Bicicletă cu sistem de recuperare energetică accentuată) și îi are ca autori pe Mihail Aurel ȚÎȚU, Constantin OPREAN, Ioan BONDREA, Ilie CARABULEA, Ioan MĂRGINEAN, Alexandru Marcel MOLDOVAN, Adrian BOGORIN-PREDESCU, Dănuț IUONAȘ. Pentru această invenție a fost acordată de asemenea “Medalia de AUR cu Felicitările Juriului Internațional” la această clasă și Premiul AGEPI, al Agenției de Stat pentru Protecția Proprietății Intelectuale a Republicii Moldova”, a transmis Mihai Aurel Țîțu, la finalul Salonului de Invenții.

Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții ULBS au declarat că participarea instituției la astfel de evenimente internaționale este tratată cu seriozitate maximă și se face o selecție riguroasă a invențiilor înainte de înscriere. În dezvoltarea ideilor un rol important îl au, pe lângă inventatori, atât studenții și profesorii cât și partenerii din mediul de afaceri.

”Este al șaptelea an consecutiv în care Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu participă cu succes la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva. Considerăm că secretul succesului nostru constă în procesul riguros de selecție a invențiilor sub formă de prototip pe care le înregistrăm în concurs. În fiecare an ne-am prezentat cu invenții în care am crezut, invenții care aduc un beneficiu de imagine și reputație României, care au un impact inovativ considerabil și care aduc un plus de valoare societății. Tototdată, succesul înregistrat de ULBS la Salonul de la Geneva nu ar fi fost posibil fără implicarea echipei de inventatori, de la studenții care au muncit necontenit alături de cadrele didactice până la sprijinul venit de la partenerii din mediul de afaceri, care au avut un aport considerabil în materializarea prototipurilor invențiilor” a declarat pentru Turnul Sfatului prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, președintele Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Reprezentanții ULBS au mai menționat că în decursul zilei de mâine conducerea Biroului pentru Protecția Proprietății Intelectuale are programată o întâlnire cu reprezentanți ai companiei IKEA, aceștia fiind interesați să preia și să introducă în producție invenția ”Scaun pentru activitatea la computer cu principiu activ de destindere a coloanei vertebrale”.

Cât îl privește pe Ilie Carabulea, acesta are titlul de doctor al Universității ”Lucian Blaga”, în urma unei teze cu tema "Contribuții privind îmbunătățirea calității transportului auto". Carabulea a urmat școala doctorală la Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth", teza fiind elaborată în domeniul ingineriei industriale, sub conducerea științifică a prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean. Ilie Carabulea a primit calificativul ”foarte bine”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

observator

Acum 9 ani

Cata impostura si propaganda in favoarea unui infractor dovedit!
Raspunde

WTF:)))

Acum 9 ani

AHAHAHAHAH:)))),la ce mama dreaq îi ajută lui ilie-pușcărie porcăria asta de premiu?poza mai ales e dumnezeiască...mă tot gândeam când v-a apărea ,undeva un articol care să bată recordul penibilului..ei bine ,aici avem unul din articolele cu pricina.....Ahahaha:)))pupincureala devine tot mai prezentă,din păcate,în loc să fie eradicată!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Toți impostorii Sibiului s-au adunat la o băuta și fiindcă nu stăteau comod au inventat scaunul pentru destinderea coloanei vertebrale. Nu că le-ar fi fost lor necesar, pentru că nici unul dintre inventatori nu posedă coloană vertebrală . Au făcut-o doar de chichiri michiri, să aibe și ei un titlu care le lipsea din panoplie.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Pe vremuri (<89) \"negrisorii \" scriau articolele pt sefii de catedre. Acum sefii inventeaza...
Raspunde

ToTo

Acum 9 ani

CE TARE E NEA ILIE IN POZA HAHAHAAHAH, PARCA E UN NEGUSTOR MEDIEVAL, SUPEEER POZA , NEA ILIE ESTI CEL MAI TARE... DECI E SUPER, TE CCI P TINE DE RAS, CE POZITIE OFICIALA ARE, PARCA NUMAI CE IL VAD CUM DADEA CU SLAPII DUPĂ SOFERI PRIN CURTE...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Aduce cu Louis de Funes în Avarul.
Raspunde

dd

Acum 9 ani

cei care sunt primii mentionati la premii au participat doar cu numele:Titu,Oprean,Bondrea,Carabulea.Probabil ca ultimii au carat pianul si au facut munca.Specific romanesc:unul munceste si altul culege roadele.
Raspunde

aa

Acum 9 ani

Bravo dd ! Restul sunteti niste frustati !!
Raspunde

@8

Acum 9 ani

Frustatii dacului ! DECEBAL
Raspunde

@9

Acum 9 ani

:))))))))))),@8nu mai mânca litera ”R frustratule!!!!!!!!!!!
Raspunde

Interesant!

Acum 9 ani

Fostul rector penal și slugile lui, laolaltă cu alt infractor, se împăunează cu munca ultimilor trei de pe listă.
Raspunde

robi

Acum 9 ani

tare carabulea: auzi inventator ! \"Scaun pentru activitatea la universitatea aiud\"
Raspunde

universitar

Acum 9 ani

Îmi este rusine că fac parte dintr-o institutie condusa de asemenea persoane. De fapt, obiceiurile vechi nu se schimba. Titu era pupincuristu sef a lui Oprean, acum a devenit a lui Bondrea. Sa va fie rusine domnule Rector pentru asocierea penala de mai sus. Ati cam uitat toate promisiunile.... Nu credeam ca cedati atat de repede. Ati ajuns din nou sa valorizati aceleasi non-valori ca si vechea conducere. Va mai gânditi si la al doilea mandat??? Mai aveti tupeul??? Rusine inca o data.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus