Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Weekend-ul aduce o noua editie a Targului de Pasti si concerte Acapella

Târgul de Paști din Sibiu sau micul orășel din care sibienii vor putea cumpăra bunătaţi de toate feluri, îşi deschide porțile astăzi.

Vizitatorii vor putea admira 45 de căsuțe amplasate astfel încât, privite de sus, să semene cu niște flori.

„Turnul Sfatului este recomandarea noastră pentru cei care vor să vadă aranjamentul complet al Târgului de Paști din acest an. De la sol însă, modul acesta de amplasare va da impresia vizitatorilor că sunt înconjurați de căsuțe și că de oriunde privesc, văd altceva”, spun organizatorii.

În centrul târgului va fi amenajată zona pentru copii, care va include caruselul tradițional, un trenuleț pentru copii, țarcul familiei de iepurași și foișorul special creat pentru ateliere. Sub acoperișul acestuia, atelierul de încondeiat ouă se va desfășura zilnic, începând cu sâmbătă, 12 aprilie și până joi, 17 aprilie, între orele 14 și 18 – intrarea fiind gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cei mai talentați tineri artiști, din Centrele Speciale de Educație Incluzivă din județul Sibiu, și-au dat întâlnire vineri, de la ora 17:00, la sala Thalia, la un extraordinar eveniment dedicat lor - Gala Altfel.

„Evenimentul este unul caritabil și va fi prezentat de Adrian Enache.În cadrul evenimentului, aproximativ 150 de micuți, din Centrele Speciale de Educație Incluzivă din județul Sibiu, vor dezvălui spectatorilor, prin muzică și dans, talentul artistic și grija pentru frumos cu care au fost înzestrați”, spun organizatorii.

În foaierul sălii Thalia va avea loc vernisajul lucrărilor grafice, executate de Gabriel Popa, elev al Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1, din Sibiu, precum și un bazar și o expoziție cu vânzare a unor lucrări realizate de copiii de la toate Centrele Școlare de Educație Incluzivă din județul Sibiu.

„Obectivele Galei Altfel din acest an sunt promovarea abilităților artistice ale copiilor cu cerințe educative speciale, din Centrele Școlare de Educație Incluzivă, creșterea stimei de sine a acestora și mai ales, sensibilizarea comunității în vederea acceptării de către societate a copiilor cu dizabilități”, mai spun organizatorii.

Fondurile strânse din vânzarea biletelor la eveniment și a produselor de la bazar vor fi utilizate pentru sprijinirea procesului educațional al copiilor.

Vineri, de la ora 19:00, la „Radu Stanca” se joacă spectacolul „Nora”, în regia lui Radu-Alexandru Nica.

Considerat una dintre cele mai controversate publicaţii de la sfârşitul secolului al XIX- lea, manuscrisul semnat de autor a fost inclus, în urmă cu zece ani, în Programul Memoria al UNESCO ca semn al recunoaşterii valorii istorice a textului prin faptul că a influenţat naturalismul şi feminismul. Nora Helmer este o femeie care a fost condusă toată viaţa fie de tatăl ei, fie de soţul Torvald. În momentul în care căsnicia îi este pusă la încercare, valorile Norei începe să se schimbe şi femeia decide să îşi ia soarta în propriile mâini.

Spectacolul de la Sibiu se remarcă prin schimburile de replici condensate, relaţiile puternice şi dezinvolte dintre personaje. Ineditul acestei montări constă în cercetarea coregrafică prin care se redă tema centrală a textului: neputinţa partenerilor de a ajunge unul la celălalt.

Formația Pasărea Rock va cânta în faţa sibienilor vineri, 11 aprilie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pasărea Rock înseamnă Mircea Baniciu (voce, chitară), Josef Kappl (bas), Ovidiu Lipan Ţăndărică (baterie), Vlady Cnejevici (clape), Teo Boar (chitară) și Cristi Gram (chitară).

Preţul unui bilet este de 85 lei.

În aceeaşi seară de la ora 20:00, sibienii pot vedea şi „O aventură galantă”, cu Adrian Grigoraş, după texte de George Topârceanu şi Ion Pribeagu. Spectacolul este un recital de foc și pasiune împletit cu mult umor, și prezintă un bărbat și întâmplările sale în încercarea de a descifra cea mai mare enigmă a lumii: femeia.

Prețul biletelor variază între între 10 și 15 lei, pensionarii, elevii și studenții beneficiind de o reducere de 5 lei.

În cadrul spectacolelor destinate copiilor, prețul biletelor este de 7 lei iar în cazul grupurilor mai mari de 5 copii, părinții au intrarea gratuită. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0745261751, iar biletele se pot cumpăra de la Centrul de Tineret din str Nicolae Teclu, nr 41.

Spectacolul „Royal Festival”, se joacă sâmbătă , de la ora 11:00. Spectacol prezentat de Teatrul GONG Sibiu în cadrul proiectului PIT (Puppets In Theatre – European Days of Puppetry) un proiect dedicat artei animaţiei/artei mânuirii păpuşii.

„Lupta binelui împotriva răului este un subiect ienpuizabil pentru multe basme. Spectacolul, în forma unui basm dramatic, prezintă acest conflict, combinând clasicul cu modernul. Desigur, ca în orice basm, răul învinge”, spun organizatorii.

Sâmbătă, pe scena sibiană va fi prezentat şi spectacolului „Solitaritate” în regia Gianinei Cărbunariu, o co-producție a Teatrului Național din Sibiu, Theatre National Bruxelles, l'Odéon-théâtre de l'Europe și Festival d'Avignon 2014. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Adrian Matioc, Cristina Ragos, Ali Deac. Proiectul se bucură, de asemenea, de contribuția unor creatori importanți ca Andu Dumitrescu (decor și video), Florin Fieroiu (coregrafie), Bogdan Burlăcianu (muzica) și Andrei Dinu (costume).

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 19:00, la sala Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Şi tot sâmbătă, va avea loc şi "Impro show" - un spectacol de improvizaţie pe teme alese din public cu Adrian Grigoraş, Radu Tudosie, Miky Paicu, Adelin Ilie, Cătălin Grigoraş şi Marius Tuţ la pian.

“Show-ul de improvizaţie revine după o pauză de aproape şase luni. Actorii vor juca pentru prima dată în formula aceasta. Râsul este garantat de organizatori, şerveţelele trebuie să le aduceţi dumneavoastră”, a spus Cătălin Grigoraş, actor şi director al Companiei de Teatru Become.

Spectacolul se joacă la Centrul de Tineret, de la ora 19:30, iar preţul unui bilet este de15 lei.

Dacă nu ai mai văzut de mult un spectacol de pantomimă, atunci cu siguranţă trebuie să ajungi duminică, la ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu. Spectacolul „Handmade” îl aduce în faţa publicului pe Constantin Podu, într-un spectacol regizat de Veronica și Cătălin Pătru.

Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.

Grupul vocal Acapella continuă tradiția concertelor de Florii în Sibiu. Pentru al optulea an consecutiv, Acapella va face boltele Bisericii Ursulinelor și Catedralei Mitropolitane să răsune de glasuri cristaline. Cei șapte membri ai grupului vocal, conduși de dirijorul George Miron au pregătit două concerte deosebite, în care vor interpreta lucrări de muzică sacră românească și internațională.

Primul dintre cele două concerte din ziua de Florii va avea loc în Catedrala Mitropolitană, duminică, 13 aprilie, de la ora 11:00.

„Este o mândrie pentru noi să putem susține an de an aceste două concerte. Cel de la Mitropolie este de-a dreptul impresionant, prin numărul mare de oameni care participă la slujba de Florii și care vine să ne asculte în fiecare an. Concertul din Biserica Ursulinelor e un concert mai de suflet, într-o atmosferă mai intimă, cu un public ceva mai restrâns, însă plin de farmec”, spune George Miron, dirijorul grupului vocal Acapella.

Cel de-al doilea concert al zilei de Florii, cel din Biserica Ursulinelor, va avea loc în aceeași zi, de la ora 19:00. Ambele concerte îl vor avea ca invitat pe naistul sibian Radu Nechifor, care va interpreta două piese celebre.

„Anul trecut am concertat în Catedrala Mitropolitană alături de corul Facultății de Teologie. Anul acesta am pregătit o altă surpriză melomanilor. Radu Nechifor va aduce completarea perfectă acestor două concerte prin arta sa de a „mângâia” notele naiului”, mai spune George Miron.

La ambele concerte intrarea este liberă.

Din seria Cinefidel, weekend-ul aduce producţia „ Waste Land”, duminică, de la ora 16:00.

Deşi porneşte cu ideea de a face un portret al artistului brazilian Vik Muniz, filmul reuşeşte mult mai mult de atât. Departe de a fi un film care militează pentru protecţia mediului, documentarul reuşeşte tocmai asta: să-ţi deschidă ochii şi să-ţi arate că nu tot ce arunci la gunoi este cu adevărat gunoi, în timp ce îl urmăreşte pe Vik lucrând la noul lui proiect foto în cea mai mare groapă de gunoi din lume. Filmul prezintă câţiva oameni care îşi câştigă traiul scormonind printre gunoaie în căutarea materialelor reciclabile: cum spune şi protagonistul filmului, Jardim Gramacho e locul în care ajunge tot ce e mai rău în Rio, de la resturile din case până la oameni. Dar socoteala din faţa Google Maps nu se potriveşte cu cea din groapa de gunoi: planul lui Vik de a face artă din gunoi devine mult mai personal când îi cunoaşte pe Tiaõ, Isis, Valter, Suelem şi pe colegii lor culegători. Veseli, puternici, mândri că fac o muncă cinstită, ei se deschid şi îşi spun poveştile emoţionante.

De la ora 18:00 urmează filmul „Des hommes et des dieux”.

O mănăstire în munţi, în Africa de Nord, în 1990. Opt călugări creştini francezi trăiesc în bună înţelegere, alături de fraţii lor musulmani. Când o echipă de muncitori este masacrată de un grup fundamentalist islamist, frica se năpusteşte asupra întregii regiuni. Armata le oferă protecţie, însă călugării refuză. Poate ar fi bine să părăsească mănăstirea. În ciuda ameninţării care creşte din ce în ce mai repede, ei înţeleg că trebuie să rămână aici, orice ar fi. Filmul are la bază povestea călugărilor cistercieni din Tibhirine, în Algeria, din 1993, până la răpirea lor din 1996.

Filmele pot fi vazute la Teatrul Gong, iar preţul unui bilet este de 5 lei.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică, 13 aprilie, ora 19:00, spectacolul „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Silviu Purcărete.

„Aşteptându-l pe Godot” nu este o piesă cu teză, nu aduce vreo morală pe care să o impună spectatorului, nu ascunde înlăuntrul ei vreo speranţă anume. Pentru a înţelege o asemenea piesă, trebuie să vezi în ea imensitatea lumii redusă la dimensiunile propriului tău spirit, iar în cei doi vagabonzi, o umanitate perpetuu ambivalentă. Beckett are grijă să nu ne pună la dispoziţie cheia evenimentelor pe care o căutăm permanent şi îşi demonstrează ingeniozitatea tehnică jucîndu-se cu aşteptările noastre. Beckett ca ghid, spectatorul le poate recunoaşte ca ale sale.

Prețul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

gogu

Acum 8 ani

Da, Targ de Pasti cu preturi astronomice. La Targul de Craciun un baton de martipan care costa 3 lei la Kaufland, la targ costa 10 lei! Acelasi produs! Hotie curata! Aceleasi produse pe care le vedem la toate targurile!
Raspunde

goguta

Acum 8 ani

dute la vurpar ca se face pomana mieilor ecologigici ,poate te lipesti si tu la vreo pulpa din spate le la miel s-a vezi acolo multiume de gugustici si lingai trebuie sa-si primeaca ,vorba lui basescu ,taimu ,ca no merge ca noi astia amarasteni de rind s-a ne procuram contra cost din piata de la sala transilvania ,acolo pe gratis si la toate neamurile ,trai pe vatrai la baroni astia
Raspunde

@2

Acum 8 ani

Prietene, n-am nevoie de pomana, dar nici nu accept sa ma fraiereasca niste asa-zisi comercianti care cica vand produse facute de ei, dar de fapt le cumpara de la supermarket si le vand la un pret de 3 ori mai mare... Si drept sa-ti spun , nu mananc carne de miel, asa ca ii las pe altii sa admire peisajul de la Vurpar!
Raspunde

cititor deranjat

Acum 8 ani

ALO !!!! Turnul Sfatului !!!! Opriti naibii pagina asta cu flash-ul enervant. Nu se poate citi nimic de târgul vostru !1
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 8 ani

Stimate ”cititor deranjat”... Când veți plăti abonament pentru turnulsfatului.ro, veți putea cere să nu vedeți și reclame. Până atunci, cineva trebuie să achite și facturile, nu?
Raspunde

@Traian Deleanu

Acum 8 ani

Luna aprilie sa plateasca facturile Brylynski, luna mai Bratu, luna iunie Deleanu, si tot asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus