Marţi,
04.08.2020
Cer Senin
Acum
25°C

Ucraina nu va da inapoi in fata ”teroristilor” sustinuti de Rusia

24 Aprilie 2014 19:30

Ucraina nu va da înapoi în fața ”amenințării teroriste” din estul țării, regiune care se confruntă cu o insurecție prorusă, a declarat președintele interimar de la Kiev, Olexandr Turcinov, acuzând în același timp Moscova de ”susținerea deschisă a teroriștilor”, informează Agerpres. ”Nu vom da înapoi în fața amenințării teroriste', a afirmat Turcinov într-un mesaj televizat adresat populației ucrainene, potrivit AFP. 'Cerem ca Rusia să înceteze amestecul în afacerile noastre interne, șantajul și amenințările și să-și retragă trupele de la frontiera estică a Ucrainei”, a adăugat președintele interimar. El a acuzat în continuare Moscova de ”susținerea deschisă a asasinilor și teroriștilor” în Ucraina.
Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că armata rusă a început joi noi manevre în apropierea frontierei cu Ucraina, ca răspuns la operațiunea militară lansată de autoritățile de la Kiev împotriva separatiștilor rusofoni din estul teritoriului ucrainean. ”Am fost constrânși să reacționăm în fața acestei evoluții a situației”, a justificat ministrul rus aplicațiile la care participă unități din districtele militare Sud și Vest și în cadrul cărora aviația rusă efectuează zboruri aproape de granița cu Ucraina.
În contextul manevrelor anunțate de Rusia la frontiera cu Ucraina, Kievul și-a suspendat ”operațiunea antiteroristă” din estul țării, întreruptă pe perioada Sărbătorilor de Paști și relansată marți, imediat după vizita efectuată la Kiev de vicepreședintele american Joe Biden. Potrivit publicației ucrainene KyivPost, guvernul de la Kiev urmează să-și reanalizeze acțiunile în funcție de ultimele informații legate de situația existentă la granița estică, unde riscul de trecere a frontierei de către trupele ruse este ridicat.

Comentarii

1 comentarii

eva

Acum 5 ani

Locuri de munca absolut serioase! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e *** si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, *** ”Info” la adresa de email:evakiss1956@gmail.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus