Duminică,
13.10.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Festival de umor si multe spectacole de teatru in acest weekend la Sibiu

Multe evenimente şi în acest weekend la Sibiu, de la piese de teatru pentru toate vârstele, până la proiecţii de filme şi un festival de umor.

Festivalul de umor “Burduful de Aur” revine în Sibiu după o pauză de 21 de ani, şi se va desfăşura în perioada 25-26 aprilie la Teatrul Gong.

Axat în principal de secțiunea de interpretare umoristică, evenimentul va aduce pe scena zilnic, începând cu ora 18:00, interpreți și grupuri umoristice de pe plan local și din țară: Sorin Tănase din Baia Mare, grupul umoristic “Experiment 77 din Făgăraș”, Ioan Mercea din Arad, grupul “Cucuruz Mălai de Toamnă” din Jibou, Constantin Tiron din Câmpulung Moldovenesc, Ioan Seleși din Zalău și Aurel Tomele din Beiuș, grupul “Haz” din Eforie și grupul “Bis” din Sibiu.

“Este un eveniment cu umor de calitate, care va destinde spectatorii. Festivalul are o istorie paradoxală, în același timp scurtă și lungă: este la a treia ediție, dar ultima ediție a avut loc în 1993, așa că putem spune că festivalul nostru revine ca în romane , după 20 de ani”, a declarat Dragomir Emanoil, reprezentantul Asociației Culturale Bis Sibiu 2012, organizatorul evenimentului.

Prețul unui bilet este de 10 lei.

Spectacolul “Faust”, regizat de Silviu Purcărete, va putea fi văzut la Hala „Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaştere, credinţă, durere şi iubire.

„Faust-ul“ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare, cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori şi figuranţi într-o hală industrială dezafectată.

Preţul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 25 de lei, cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, în limita locurilor disponibile.

Cinemateca Hera prezintă vineri, 25 aprilie, de la ora 20, în Sala Hera a hotelului Ramada "De ce fierbe copilul în mămăligă", în regia lui Krisztinei Deak.

În speranța unei vieţi mai bune, o familie româno-maghiară de circari, fuge de regimul ceauşist şi emigrează în vest, la începutul anilor 80. Odată ajunşi, ca să poată ramâne în branşă, sunt nevoiți să gasească ceva exotic cu care să impresioneze: mama are un numar special, stă atarnată de păr de cupola circului. Fiica Aglaya este extrem de îngrijorată că mama ei ar putea să moară executând numarul, iar această temere devine o grijă zilnică. În pofida îngrijorărilor, urmănd tradiţia familiei, ea însăşi ajunge să fie “Femeia cu parul de oţel”.

Tot în cadrul evenimentului, Librăria Habitus va prezenta și cartea, „De ce fierbe copilul în mămăligă”, de Aglaja Veteranyi. Preţul unui bilet este de 17 lei.

Sâmbătă, 26 aprilie, de ora 19:30 la Centrul de Tineret, de pe strada Nicolae Teclu, Teatrul Become prezintă „Oracolul”, de Rucsandra Pop, cu Graţiela Bădescu.

Duminică, de la aceeaşi oră, tot Graţiela Bădescu prezintă "Why so serious" de Anca Stefan.

"Graţiela este una dintre actritele talentate ale noii generatii. A absolvit UNATC Bucuresti, iar în prezent este masterand la teatru tot în Bucureşti", spun reprezentanţii Teatrului Become.

Preţul unui bilet este 10 lei.

Inspirat fiind de morală și înțelepciunea populară, spectacolul „Sarea-n bucate” se adesează tuturor, dar în special copiilor, care știu să prețuiască și să iubească basmele unde conflictul dintre bine și rău prinde viață în planul valorilor morale și unde nici o dorință sau aspirație nu rămâne neîmplinită.

În spectacol lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală, cu ajutorul Menestrelului. Copii vor învață să recunoască adevăratele sentimente, cum să deosebească dragostea adevărată de dragostea falsă și lingușitoare.

Spectacolul va avea loc duminică, 27 aprilie, de la ora 11:00 şi de la ora 19:00, la Teatrul Gong. Preţul unui bilet este de 6 lei.

Spectacolul "De hălăduială" după texte de Victor Drăgan și Flaviu Suhastru, este un one-man show itinerant, o tulburătoare confesiune a unui spirit rătăcitor, care se va juca duminică seara pe scena sibiană.

În interpretarea lui Bogdan Sărătean, spectacolul redă o poveste profundă, menită să trezească întrebări în mintea spectatorului şi după aplauzele de final.

Textul abundă de profunzime şi recunoştem în el cu uşurinţă amprenta lui Victor Dragan, cunoscut şi pentru “Măscăriciul sau Poveste din cetatea lucrurilor ce nu există”, „Poveste şoptită din turnul albastru” şi „3,14”.

Spectacolul va avea loc duminică, 27 aprilie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei, 5 lei redus pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus