Miercuri,
23.09.2020
Cer Senin
Acum
15°C

Florile vor invada Sibiul la sfarsitul saptamanii

30 Aprilie 2014 13:46

Piaţă Mare se va transformă într-o grădină imensă în perioada1-4 mai, când iubitorii şi pasionaţii de flori şi grădinărit vor avea patru zile la dispoziţie pentru a vizita şi achiziţiona tot ceea ce au nevoie pentru a amenaja o grădină completă.

Cu un suflu proaspăt pe piaţă evenimentelor din Sibiu, Festivalul Grădinilor va aduce în faţă publicului larg tot ceea ce înseamnă produse şi servicii pentru amenajarea grădinilor, parcurilor, spaţiilor verzi.

Cei peste 50 de producători şi importatori din 10 judeţe îi vor întâmpina pe pasionaţii şi iubitorii de flori cu reduceri importante de preţ la flori, arbuşti, mobilier de grădină, scule şi unelte de grădinărit, soluţii de amenajare

Seminarii şi workshop-uri de grădinărit

În cadrul evenimentului, vor avea loc o serie de prezentări şi demonstraţii practice susţinute de specialişti şi firme din domeniu, pe teme legate de creşterea şi întreţinerea florilor, amenajarea grădinilor şi spaţiilor verzi, rolul grădinilor publice în viaţă comunităţilor locale.

Proiecte educaţionale dedicate copiilor

“În cadrul „Festivalului grădinilor”, se vor organiza ateliere de creaţie artistico-plastică în care vor fi implicaţi copii. Aceştia vor fi provocaţi să îşi dea frâu liber imaginaţiei şi să realizeze, lucrări practice şi artistico-plastice - pictură şi lăcuire flori din gips; decupare/lipire ornamente florale; origami – flori multicolore; desen – flori, aranjamente florale, decoraţiuni; tablouri florale – tehnica serveţelului; buchetele de flori din hârtie creponată. Atelierele se vor desfăşura pe întreagă perioada a Festivalului”, spun organizatorii.

Concurs de design pentru copii

În cadrul Festivalului Grădinilor, va avea loc ediţia a II-a a Concursului Judeţean de design pentru copii „Grădina Eco-Friendly – Grădina de vis”. Acţiunea constă în implicarea activă a a copiilor în elaborarea unor lucrări artistico-plastice pe baza temei de mai sus, cu scopul conştientizării beneficiilor spaţiilor şi zonelor verzi. Concursul se desfăşoară în patru etape, iar lucrările câştigătoare vor face obiectul unei expoziţii în Piaţa Mare, în cadrul Festivalului. Premierea lucrărilor câştigătoare va avea loc la o dată anunţată ulterior, în perioada 1-4 mai.

Programul de vizitare este de joi până duminică, 1-4 mai, între orele 10:00 – 20:00. Intrarea este liberă.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus