Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Peste 25.000 de turisti sunt asteptati weekend-ul acesta la mare

Aproximativ 25000 de turişti sunt aşteptaţi în minivacanţa de 1 Mai la Mamaia, unde vor fi organizate concerte, o paradă cu maşini, petreceri în cluburi, dar şi un show de lasere şi lansarea a sute de lampioane, primii turişti începând deja să sosească în staţiune.

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că primii turişti au început să vină deja în staţiune, iar hotelierii sunt pregătiţi să-i primească.

"Din punct de vedere al hotelierilor, suntem pregătiţi, de astăzi primim deja turişti. Din punct de vedere al investiţiilor s-au cam terminat în zona hotelieră, s-au făcut de către colegii mei investiţii masive şi anul acesta. Vom lucra la capacitate maximă de mâine (n.r. - joi), iar vârful de lance va fi vineri, sâmbătă, când în Mamaia vor fi 25.000 de turişti", a afirmat Nicolae Bucovală.

De asemenea, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că mulţi dintre turiştii care vor veni pe litoral în minivacanţa de 1 Mai se vor afla la Mamaia.

"80 la sută dintre turiştii care vor fi cazaţi între 1 şi 4 mai pe litoral vor fi în Mamaia, aşa arată prognoza din partea hotelierilor şi agenţiilor de turism", a explicat Corina Martin.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, a spus, în conferinţa de presă de miercuri, că litoralul românesc începe să prezinte interes pentru turiştii din străinătate, dând ca exemplu Germania, Israel şi Republica Moldova.

"Litoralul românesc începe să prezinte interes aşa cum am văzut la târgurile internaţionale. Pot să vă zic că pentru prima oară în ultimii ani am început promovarea României pe piaţa din Germania, prin intermediul marilor tur-operatori germani, există interes şi vor veni în România. Am redescoperit şi am redeschis piaţa din Israel, o piaţă pierdută, o piaţă prioritară pentru România la ora actuală, litoralul s-a bucurat de succes la târgurile de turism şi ca dovadă se vor lansa primele chartere din Tel Aviv către Constanţa, către Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din 9 iunie. De asemenea, o altă piaţă o reprezintă Republica Moldova. Nu trebuie să uităm că până în 2007 litoralul românesc era una din destinaţiile preferate ale moldovenilor. Este o piaţă pe care vrem să o recâştigăm cu atât mai mult cu cât de la 28 aprilie s-au ridicat vizele şi ei sunt extrem de interesaţi de litoralul românesc cu precădere în perioada de extrasezon ceea ce ne oferă un mare avantaj nouă pentru că putem extinde sezonul estival", a afirmat Răzvan Filipescu.

Sursa foto

Comentarii

6 comentarii

mare

Acum 7 ani

si ce ne intereseaza pe noi sibieni citi turisti se duc la mare ,pe noi s-a ne intereseze de turismu din sibiu si judet ca avem tot felu de relief si propice pentru turism diversifivat ,mare [ocna ]munte ,pensiuni ,muzeee ,etc ce alti rivnesc s-a aiba asa ceva ,unde mai pui ca avem la bilea zapada pina in dricu veri ,ce iasoveni nu au nici iarna ,dar trebuie oameni s-a gideasca o stategie economica ,s-ar crea mii de locuri de munca
Raspunde

mareleurs

Acum 7 ani

pt. mare pune mana pe carte, esti de belea!
Raspunde

@1

Acum 7 ani

Tare asta cu zapada...dupa deconcentrate Brasovul o sa fure si zapada de la Balea....cea mai tare chestie...
Raspunde

siby

Acum 7 ani

Eu m-am dus cu trenul...Am plecat deja de ieri ( 01.05), ajung astazi (pe 02.05), la noapte chefuiesc la Mamaia, iar maine dupa-amiaza plec inapoi ca sa ajung duminica dimineata, pentru ca luni sa fiu <fresh> la serviciu! Cine ma insoteste? Cine are curaj...cu CFR-ul nu stii niciodata cum si cand ajungi....!!! hic...
Raspunde

@ mare

Acum 7 ani

Bai analfabetule, marea era la Sibiu, dar au furat-o miticii si au dat-o la dobrogeni! Maine-poimaine au sa ia si Ocna Sibiului si o muta la Vaslui! :)))))))))))
Raspunde

JONN

Acum 7 ani

DE CE ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus