Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

La Statia de apa din Sibiu vor mai fi legate alte 14 localitati prin 76,6 km de conducte

Lucrările de construcție a conductei de aducțiune a apei pentru 14 localități de pe Valea Secașelor au început la finele acestei săptămâni, anunță reprezentanții SC Apă-Canal SA. Lucrarea cu o valoare contractuală de 37,2 milioane de lei fără TVA include realizarea unei conducte cu o lungime de 76,62 de km, conductă care va porni de la Stația de tratare Dumbrava Sibiu. Fondurile necesare sunt alocate de Uniunea Europeană în cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, derulat de SC Apă Canal SA Sibiu. Constructorii angajați pentru construirea acestei aducțiuni sunt cei din asocierea S.C. A.C.I. Bistrița S.A. – S.C. Elsaco Electronic S.R.L., iar termenul de finalizare a lucrărilor este aprilie 2015.
”Aproximativ 16.000 de locuitori vor beneficia de investiție, ce va rezolva problema resurselor insuficiente de apă din această regiune. Localitățile Șura Mică și Ocna Sibiului sunt în prezent alimentate printr-o conductă gravitațională din azbociment care, datorită vechimii foarte mari și stării fizice necorespunzătoare, necesită frecvent reparații și intervenții, toate acestea perturbând asigurarea unor servicii de calitate pentru populația din zonă. Noua aducțiune va remedia această situație. În plus, prin investițiile viitoare din fonduri europene ce vor fi realizate în faza a II-a POS Mediu (2014-2020) și alte localități din zonă vor fi alimentate cu apă potabilă din această aducțiune”,
În afară de Ocna Sibiului și Şura Mică, viitoarea conductă va alimenta localitățile Loamneș, Mândra, Alămor, Bogatu Român, Presaca, Păuca, Gusu, Ludoş, Sângătin, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus şi Miercurea Sibiului. Contractul mai prevede construirea a două stații de pompare și a opt rezervoare de înmagazinare apă potabilă, cu stații de clorinare.
 

S.C. Apă-Canal S.A. își cere scuze pentru disconfortul cauzat pe parcursul lucrărilor și face apel la sprijinul şi înţelegerea populației faţă de posibilele neplăceri survenite. Acestea vor fi compensate de beneficiile de lungă durată ce se vor obține în urma acestui contract, prin contribuția la realizarea unei infrastructuri îmbunătățite, și asigurarea accesului la servicii de alimentare cu apă potabilă conforme standardelor europene”, comunicat Apă Canal SA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Secasanu

Acum 9 ani

Asta face mai mult decat toate promisiunile politicienilor ! Bravo !
Raspunde

Secasanu

Acum 9 ani

Asta face mai mult decat toate promisiunile politicienilor ! Bravo !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus