Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Incubator in valoare de 15.500 euro donat materitatii sibiene de Organizatia Salvati Copiii

Un incubator performant pentru nou-născuți în valoare totală de 15.500 de euro, a fost donat, joi, Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Acţiunea face parte din seria unor dotări de peste 50.000 de euro inițiate de Salvaţi Copiii în următoarea săptămână, în care sunt incluse patru maternităţi din centrul țării: Brașov, Cluj, Sibiu și Târgu Mureș.

De-a lungul anului trecut, în maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu au avut loc 2.630 de naşteri, dintre care aproape o cincime au fost premature. Mai mult, 273 de bebeluşi au avut nevoie de îngrijire specială în secţia de terapie intensivă neonatală.

"Pentru părinţii prematurilor, bucuria nașterii este umbrită de la început de îngrijorări şi temeri. Dar cel mai dificil le este acestor mici făpturi, copiilor născuți prea devreme, pentru care căldura, liniştea, confortul şi pacea corpului matern dispare. Din fericire, incubatorul contribuie în mod esenţial la supravieţuirea acestor copii, este „casa” în care aceştia petrec uneori săptămâni sau luni de zile până când reuşesc să depăşească toate momentele dificile ale unei vieţi începute timpuriu”, explică importanța noului echipament Livia Ognean, medic primar neonatolog în cadrul Spitalului Judeţean Sibiu.

Mai puţini bani de la Ministerul Sănătăţii

Dr. Livia Ognean a spus că orice ajutor, indiferent că este donaţie sau o altă acţiune care aduce beneficii copiilor născuţi prematur, este binevenită în condiţiile în care banii oferiţi de Ministerul Sănătaţii pe programe naţionale de sănătatea sunt din ce în ce mai puţini.

„Anul acesta am primit de exemplu 20% din suma alocată în 2012. În 2012 ne-au fost alocaţi 621.000 lei, în 2013 am primit 341.000, iar anul acesta primim 78.000 lei. Aceşti bani din finanţări puteau fi folosiţi pentru a putea cumpăra medicamente mai bune, aparatură mai performantă, consumabile”, a mai spus. Dr. Livia Ognean.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Vasile Spinean a declarat că a atunci când secţiile Neonatologie, Prematuri şi Terapie Intensivă Copii au rămas fără consumabile şi alte materiale necesare, spitalul le-a finaţat cu suma necesară. Suma cheltuită de SCJU Sibiu până în 31 martie 2014 pentru Secţiile Neonatologie, Prematuri şi Terapie Intensivă Copii fiind de 864.000 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

joseph

Acum 9 ani

Pai la ala vechi cand eram mic i-am ciordit eu niste cablu de cupru si doua ventlatoare. Am fost stangaret de mic
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Ahaaaa,deci așa te-ai format și cizelat când erai mic puppenklausule,ciordind?și acum te dai rotund și deștept...fraiere??
Raspunde

@1-2

Acum 9 ani

ce fraier esti ... te injuri singur... da tare bleg mai esti ma. nu ai vazut ca ai acelasi IP??? ha ha
Raspunde

liv

Acum 9 ani

Sibiu este in subordinea CJ Sibiu, adiva a lui Ion Cindrea PSD- Maternitatea Sibiu asisderea. Cum a fost posibil ca Maternitatea sa nu fie dotata cu incubatoare si medicii sa faca apel la donatii pentru salvarea bebelusilor. Mai nenorocitilor, care furati de la gura poporului, cat va mai rabda pamantul? Multumim DNA, ca ne esti mai apropape decat politicienii corupti si cinicxi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus