Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Domnule pacient, va rog sa ma scuzati...

După ani în care mi-au ieșit în cale multe tot felul de situații neplăcute din care am tras concluzia că pe la noi nu se poate mai bine, într-o săptămână am văzut micile sclipiri de lumină ce pot anunța ieșirea din tunel.

Unu. Am scris mult despre popi și biserică. Mi-am pierdut de mult încrederea în ei, sutele de exemple de comportament și atitudine făcându-mă să cred că teologia e un fel de fabrică de mici impostori. Oameni care se pregătesc în școală cum să-ți vândă iluzii în care evident că nici ei nu cred o iotă. Pentru mine, popii sunt trimișii pe teren ai unui sistem piramidal de făcut bani din moaște și lumânări. Dar de ceva timp am dat de unul dintre ei, care fără să se streseze foarte tare, mi-a dat de înțeles că cel puțin câțiva sunt interesați să facă ceva mai mult. Nu pot să zic că am avut te miri ce epifanie, dar mi-am dat seama că din oastea de profitori sunt și câțiva care chiar iau la țintă câte o moară și dau cu lancea în ea. Iar dacă Mitropolia Ardealului se va implica într-adevăr în consilierea părinților de copii cu dizabilități, de exemplu, ăsta chiar poate fi un miracol pentru mine.

Doi. Din cauza faptului că m-am crezut Messi și de fapt am fost un fel de Bumbescu în mizerie, am ajuns la secția de Urgențe a Spitalului Militar. Am intrat pregătit cu atitudinea potrivită pentru un spital: privirea jos, mâinile aduse în față în semn de rugă, față smerită și dotat cu mult timp la dispoziție, în caz că povestea se va lungi din cauze deja cunoscute. N-a fost așa. Nu m-am simțit niciun moment în situația de a fi un prăpădit ajuns în fața unor zei, nu mi s-a cerut mai mult decât buletinul, iar atitudinea celor de acolo a fost curat europeană. Momentul ireal care m-a făcut să cred că sunt în plin vis a fost cel în care doctorul ortoped și-a cerut scuze că nu e îmbrăcat în halatul alb. I se terminase programul și era pe picior de plecare. ”Am să vă consult așa, dacă nu vă deranjează”. Poftim?

Sunt două întâmplări fericite care mie mi-au dat puterea să mai sper în viitor. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 288

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus