După o investiție de aproximativ 150 de mii de euro, de luni a fost deschis primul magazin Subway din oraș. ”Franciza Subway nu a ajuns până acum în Sibiu din cauza chiriilor ridicate din centrul Sibiului”, consideră Andrei Trifan, agentul de dezvoltare pe România al celor de la Subway. Noul restaurant funcționează într-un spațiu de aproximativ 100 de mp la parter, plus alți 60 de mp la subsolul clădirii de pe pietonala Nicolae Bălcescu. Subsolul este gândit să funcționeze asemenea unui coffee lounge. ”Am considerat că este oportun să aducem această franciză la Sibiu. Pentru noi este o afacere de familie. Prin urmare, deocamdată nu ne-am impus o cifră pentru vânzări, dar ne-am dori să mai deschidem un astfel de restaurant, dacă se dovedește un succes”, afirmă sibienii care au achitat cei 7.500 de euro pentru folosirea francizei pe următorii 20 de ani. Tinerii care au preluat franciza sunt Dragoș și Bianca Duceac (soț și soție) și Carina Simtion, sora lui Dragoș. ”Vor lucra aici între 12 și 15 persoane alături de noi, în funcție de fluxul de vânzare și capacitatea de servire”, estimează cei trei.
Nouă milioane de combinații
Cei de la Subway spun că toate legumele folosite pentru sandvișurile lor sunt cumpărate de pe piața locală. În restaurantul de tip QSR (Quick Service Restaurant – restaurant cu servire rapidă) se prepară 15 tipuri de bază de sandvișuri. ”Prin diferitele ingrediente, din aceste 15 tipuri de bază se poate ajunge la peste nouă milioane de feluri de sandvișuri”, calculează Andrei Trifan.
Restaurantul de la Sibiu este al 19-lea de acest fel din țară, iar în afara Bucureștiului este singurul care nu este amplasat într-un centru comercial. ”Anul acesta estimăm că vor mai fi deschise patru astfel de restaurante în București și alte patru în țară: la Veștem, Brașov, Oradea și Arad”, mai spune tânărul agent de dezvoltare.
Restaurantul de la Veștem (comuna Șelimbăr) se va deschide în aproximativ o lună și va fi primul drive-thru Subway din România.
De la americani
Lanțul de restaurante Subway a fost înființat acum aproape 50 de ani în SUA. În prezent numără peste 41.000 de restaurante, deschise în 106 de țări. ”Produsele de bază sunt sandvișurile, gamă completată de preparate crocante (crisps), supe, prăjiturele americane, băuturi calde şi reci. Sandvișurile sunt pregătite în faţa clienţilor, după cum doresc”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Subway.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Andrei Trifan , Bianca Duceac , Carina Simtion , Franciza Subway , Quick Service Restaurant , Bulevardul Nicolae Bălcescu
Vizualizari: 2801
Ultimele comentarii
Acum 14 ore
Cornel Sibianul
Acum 14 ore
Ada
Acum 14 ore
Ioan Rotar
Acum 15 ore
Rotar
Acum 16 ore
EVREU