Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

AFT continuă online înscrierile pentru anul școlar 2020 -2021

AFT continuă online înscrierile pentru anul școlar 2020 -2021

Se continuă înscrierile pentru cei care doresc să participe la concursurile de admitere în învățământul universitar sau postliceal militar, anul universitar sau școlar 2020-2021, sau vor să urmeze un program de formare a soldaților ori gradaților profesioniști. Continuarea înscrierilor se face online. La Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu sunt peste 200 de locuri în trei facultăți, potrivit reprezentanților școlii militare.

Reprezentanții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu anunță că birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare care funcționează în fiecare județ continuă online înscrierile pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară. În cadrul academiei din Sibiu sunt 240 de locuri în trei facultăți, 4 domenii de studii, 6 specializări universitare cu o durată de 3/ 4 ani ( 4 ani-domeniul de studii inginerie și management).

Pentru înscriere trebuie parcurse câteva etape, însă, mare parte dintre ele sunt suspendate pe perioada stării de urgență. De aceea, toți cei care vor să se înscrie, o pot face telefonic sau prin e-mail. Următoarele etape, cum sunt selecția, vizita medicală selecția specială (medicală și/sau psihologică suplimentară), dacă este cazul (numai pentru marină și aviație - naviganți) sunt suspendate pe perioada stării de urgență. De asemenea, întocmirea dosarului de candidat se poate face numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare.

Reprezentanți ai MApN precizează că, datele deja stabilite ale concursului de admitere pot suferi modificări (amânări) în funcție de situația existentă.

„În vederea limitării la minimum a deplasărilor și interacțiunilor cetățenilor, înscrierea candidaților pentru începerea procesului de recrutare se desfășoară online. Vă reamintim că în această perioadă se pot face înscrieri pentru învățământul universitar și postliceal militar (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri), precum și pentru ocuparea funcțiilor de soldat/gradat profesionist (SGP). În acest sens, cetățenii români care doresc să înceapă procesul de recrutare pot contacta personalul birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare de care aparțin cu domiciliul. Telefonic sau prin e-mail se vor obține informațiile solicitate și se vor transmite informațiile și documentele necesare înscrierii și/sau întocmirii dosarului de candidat, după caz”, spun reprezentanții MApN.

Toate informațiile necesare, dar și consiliere de specialitate puteți obține stând de vorbă cu personalul recrutor, telefonic, la numerele de telefon pe care le găsiți AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus