Lucrările la noul pavilion al Spitalului de Pneumoftiziologie s-au încheiat după 14 luni, iar unitatea spitalicească dispune acum de o clădire modernă, dotată cu mobilier nou şi în curand cu un aparat performant Röntgen.
Noul pavilion cuprinde demisol, parter, etaj I şi mansardă. Astfel, la demisol sunt blocul alimentar, vestiarele angajaţilor şi magazia. La parter se află Ambulatoriului integrat de specialitate, care cuprinde nouă cabinete pentru medicii de gardă, camera de radiologie şi camera de Primiri Urgente. La etaj se află 17 saloane cu câte două paturi, iar la mansardă a fost amenajată secţia pentru copii, care cuprinde zece saloane cu câte două paturi şi două saloane speciale pentru sugari, sală de mese pentru copii, sală de joacă, cabinet medical şi sală de tratament.
Mai ieftin decât era prevăzut
Investiţia a costat 8,1 milioane lei, pentru aparatură s-a mai alocat un milion de lei, iar banii au venit de la Consiliul Judeţean Sibiu.
”Suntem deosebit de mulțumiți că această investiție importantă a Consiliului Județean a fost finalizată și nu oricum, ci la standarde de calitate foarte înalte și la un preț mai mic cu aproximativ 3 milioane de lei decât cel programat inițial. De altfel, sănătatea are un loc aparte în Strategia de Dezvoltarea economico-socială a județului Sibiu. Prin investițiile pe care le-am programat în acest domeniu vrem ca toți locuitorii județului să beneficieze în cât mai scurt timp de servicii medicale și condiții de tratament moderne, la standarde europene”, a delcarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
În prezent este în curs de desfășurare instalarea mobilierului care, prin același Sistem Electronic de Achiziții Publice, a fost cumpărat cu 226.000 lei, mai puțin de jumătate din suma alocată inițial, 463.000 lei. Pentru saloane au fost cumpărate paturi, noptiere, mese și dulapuri, iar pentru cabinete – birouri, canapele de consultație, dulapuri vitrină și dulapuri vestiar. Pentru pacienții netransportabili au fost achiziționate două tărgi și două scaune rulante.
Suprafața utilă a pavilionului este de 2.712,64 mp împărțită astfel: 625,24 mp pentru 29 de saloane cu două paturi și grup sanitar (19 saloane adulți, 8 saloane copii și 2 saloane sugari), 301,84 mp pentru ambulatoriu de specialitate, 258,72 mp pentru cabinete și 1.526,84 mp pentru spaţii conexe ca depozite, magazii, vestiare, bucătarie.
Un plus la acreditare
Spitalul de Pneumoftiziologie este clasificat ca spital de categoria II - cu subcategoria II M, iar Comisia Naţională a Spitalelor a anunţat că va face o vizită de acreditare spitalului în ultimul trimestru al acestui an.
”Având în vedere că în ultima vreme investiţiile în domeniul sanitar au stagnat o perioadă de timp, suntem bucuroşi să vedem că acest vis frumos al nostru s-a împlinit. Spitalul nostru este un spital monoprofil care deserveşte nu doar judeţul Sibiu, ci şi judeţele învecinate. Serviciile noastre sunt de un înalt profesionalism, toţi medicii noştri sunt medici primari şi această investiţie era necesară pentru spitalul nostru şi pentru a desfăşura actul medical în condiţii optime pentru pacienţi. Suntem convinși că și pacienții vor fi plăcut impresionați de aceste condiții, care ne vor ajuta să câștigăm o acreditare superioară”, spune managerul spitalului, dr. Ovidiu Nicolae Frâncu.
Spitalele de categoria II - cu subcategoria II M pentru unităţile monoprofil, sunt considerate a avea nivel de competenţă înalt, acestea fiind spitale care deservesc populaţia judeţului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi din judeţele limitrofe, cu nivel înalt de dotare şi încadrare resurse umane şi care asigură furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Primiri Urgențe , Ioan Cindrea , Consiliul Judetean Sibiu , Consiliului Județean , Consiliului Județean Sibiu , Ovidiu Nicolae Frâncu , Comisia Națională , Sistem Electronic , Achiziţii Publice
Vizualizari: 1439
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Gogu
Acum 5 ore
Emil
Acum 5 ore
Justin
Acum 5 ore
Marius
Acum 5 ore
Tzepe. tzepe ...