Sâmbătă,
05.12.2020
Parțial Noros
Acum
13°C

Traiasca Sibiul Mare! Daca vor vecinii...

16 Mai 2014 19:15

Sibiul ar trebui să cuprindă localitățile din jur, dar fără formarea unei arii metropolitane. Primarul Klaus Johannis a declarat astăzi la Turnul Sfatului TV că municipiul Sibiu ar putea îngloba mai multe localități din jur, dar că nu există voință politică pentru acest lucru. ”Optimal ar fi ca satele care se dezvoltă lângă municipii, să fie pur și simplu înglobate, așa cum s-a făcut acum mulți ani cu Gușterița și cu Turnișor, care au fost sate separate. Legal se poate, însă procedura este de așa natură, încât implică parlamentul, care nu dorește să intre pe aceste teme, totuși sensibile. (...) Eu îmi imaginez o înglobare efectivă. O formă metropolitană se poate defini acolo unde actorii au într-un fel ponderi similare, de exemplu trei orașe, sau un municipiu și două orașe, dar un oraș mare și trei sate mici e un dezechilibru și în abordare”, a explicat primarul Sibiului.
Johannis consideră că sibienii care preferă să-și construiască locuințe în localitățile din jur o fac pentru prețurile mai mici, nu din cauza Planului Urbanistic General. ”Majoritatea care se duc în satele din jur pentru că acolo terenul e mai ieftin, utilitățile sunt mai ieftine sau cu aceeași bani poți să-ți iei o curte mai mare. Fiecare are opțiunile lui. Se construiește mult și în Sibiu”, a comentat Johannis.
Articolul 20 din Legea Administrației Publice Locale prevede că ”Delimitarea teritorială a comunelor, oraşelor şi judeţelor se stabileşte prin lege. Orice modificare a limitelor teritoriale ale acestora se poate efectua numai prin lege şi numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective prin referendum, care se organizează potrivit legii”.
În județul Bihor, municipiul Oradea este pe cale să înglobeze comuna Sînmartin, cea mai bogată comună din județ. Primarii celor două localități au anunțat în luna februarie intenția comună de a iniția un referendum pe această temă. 

Comentarii

5 comentarii

adi

Acum 6 ani

da ar fi minunat sa ia primaria impozite si din satele de pe langa sibiu si sa nu mai investeasca nimic acolo. cum e cazul cartierului gusterita.
Raspunde

gdfgfd

Acum 6 ani

Pe \"Iohanis 7 case\" il maninca sub palarie sa faca tunel subacvatic prin centru cind nu e ins tare sa faca un sens giratoriu la intrarea in Sibiu MIlea- semaforului-Rahovei. Si il doare de localitatile din jur cind el nu e in stare sa asfalteze si saaduca in conditie decenta zonele dintre blocuri din tot orasul, ce sa mai vorbim de strazi de pamint fara numar.
Raspunde

jan valjan

Acum 6 ani

are dreptate ,johannis ,tot ce este la distanta de o palma de sibiu s-a intre in zona metropolitana ,s-au crezi cumva ca prosperitatea satelor limitrofe o aduce comunitatile din satele voastre tot ce va vine la bugetu satului vine de la sibieni ,daca orce sat avea bugetul selimbarului si era primar unu ca ,johannis acum erau si dealurile din juru selimbarului modernizate si asfaltate +disparea constructile haotice ,ba asta este practica in toate orasele din europa civilizata nu o droaie de functionari publici ca orcum toate drumurile duc la sibiu nu la vilcea s-au caracal ,acolo a fost comunitate germana nu regateana [selimbar,sura mica,] dai inainte johannis ca ce faci este foarte bine ,sunt convins ca daca se face un referendum toti vor alipirea satelor limitrofe la sibiu
Raspunde

Doru Sandru

Acum 6 ani

O fi bine, o fi rau, bucurosi le-om duce toate. Se pare ca interesul lui Iohanis de a incorpora Selimbarul este enorm. Un cuvant greu de spus il v-a avea viitorul Presedinte al Romaniei care se pare ca v-a fi chiar actualul Primar al Sibiului Iohanis.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

E normal si logic ca Selimbarul, Sura Mare etc. sa intre in zona metropolitana a Sibiului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus