Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Americanii au inventat lotiunea de protectie solara care se bea

Prima loţiune de protecţie solară potabilă a fost lansată pe piaţă de o companie americană, potrivit căreia ingerarea a trei linguriţe din acest produs oferă o protecţie de trei ore.

Loţiunea Harmonised H20 UV asigură un factor de protecţie de 30 şi neutralizează 97% din radiaţiile solare UVA şi UVB, potrivit companiei producătoare Osmosis Skincare din Statele Unite.

Produsul este disponibil în două variante - bronzantă şi non-bronzantă -, iar loţiunea bronzantă permite utilizatorilor să se bronzeze fiind protejaţi în acelaşi timp de razele solare, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Pe site-ul companiei americane, producătorii recomandă ingerarea a 2 mililitri de loţiune, o dată la patru ore, de preferat amestecată cu 60 de mililitri de apă, cu o oră înainte de expunerea la soare. Utilizatorii trebuie să administreze altă doză după trei ore, dacă expunerea la soare se prelungeşte. Persoanele care fac sport în aer liber şi iau medicamente fotosensibilizante trebuie să folosească o protecţie suplimentară, după 30 - 40 de minute.

Această loţiune conţine molecule care vibrează la suprafaţa pielii şi neutralizează radiaţiile UVA şi UVB în proporţie de 97%, înainte ca acestea să atingă pielea.

"Produsul are un efect de reflectare a razelor ultraviolete asemănător cu acela creat de loţiunile solare pe bază de titan şi zinc, cu factor de protecţie 30, dar cu rezultate mult mai bune decât acestea, împiedicând reacţia de inflamare vizibilă şi dureroasă pe care o definim ca arsuri solare", a declarat Ben Johnson, fondatorul Osmosis Skincare, pe blogul companiei.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Din USA

Acum 9 ani

Nu am auzit de aceasta inventie (?), dar SIGUR este o inventie pentru prostime! Nu faci cancer de piele, dar posibil de stomac, rinichi, ficat.............................
Raspunde

geo

Acum 9 ani

Trebuie sa mai treaca inca vreo 4-5 ani, pana apare o alta substanta, si atunci cercetatorii ii vor pregati intrara pe piata constatand subit ca ceasta prezinta riscuri pentru sanatate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus