Vineri,
07.10.2022
Innorat
Acum
4°C

Guvernul a gasit 1,1 milioane de lei pentru Festivalul de Teatru si Astra Film

Guvernul a decis marți alocarea sumei de 1 milion de lei pentru finanţarea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a 100000 de lei pentru finanţarea Astra Film Festival.

Banii vor fi scoşi din Fondul de rezervă bugetară, cu argumentul că ”aceste evenimente au un rol deosebit pentru promovarea teatrului şi filmului românesc, precum şi a imaginii României în străinătate”.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, pe 8 mai, că va apela la Fondul de rezervă al Guvernului pentru alocarea fondurilor necesare sprijinirii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi a Festivalului de Teatru de la Sibiu, pentru care ar fi nevoie, în total, de 3 milioane de lei.

"Vom apela la fondul de rezervă al Guvernului pentru a sprijini TIFF-ul şi sunt convins că vom putea asigura o finanţare corespunzătoare pentru TIFF, dar şi pentru Festivalul de Teatru de la Sibiu. Solicitările celor de la TIFF se ridică la 2 milioane de lei, iar ale celor de la Festivalul de Teatru de la Sibiu la 1 milion de lei. Sunt convins că vom avea înţelegere, deschidere, din partea colegilor din Cabinet, din partea premierului şi a celor de la Finanţe, şi vom putea asigura o finanţare corespunzătoare. Va depinde şi de posibilităţile Fondului de rezervă", a spus Kelemen.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

sibian

Acum 8 ani

Rusine,!Ca nu finanteaza mai mult asemenea festivaluri! Are Primaria mai multi bani decat Guvernul? Halal!
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Sibian milog este numele tau.....Milogi a-ti fost., milogi ve-ti fi...sibian te numesti Vai de viata voastra...asta-i titlu de articol, iar ne-au dat de pomana romanii!
Raspunde

alex

Acum 8 ani

Nu iti este rusine!Sibiul are bani .Dar sa ajute si ei.
Raspunde

John

Acum 8 ani

Ce dreq băi oameni buni,nu sifonează chiolhhannis&chiriac destui bani din bugetul Sibiului pe circoteca grotească?le mai dă și guvernul la impostorii ăștia??
Raspunde

@alex

Acum 8 ani

Tie sa-ti fie rusine bei milogule....eu sunt ala care da bani , tu cu oligofrenul de Chiriac ii sifonezi...dixit!
Raspunde

jimi frustratu

Acum 8 ani

ba jon de caracal s-au sifonar al sibiului mai laso aia cu denumiri de spagari ca aici se lucreaza nu se fura cum se face la tine la gutau si solomon ,pleaca ca nu te tine nimeni aici ofticatule faci parte din aparatul de propaganda a psd aia care s-au opus la tot ce s-a facut benefic sibiului ,aia care in 2004 cind s-a stabilit ca sibiul s-a fie capitala culturi intregi EUROPEI ati votat din frustrare impotriva dar nu va reusit planurile mirsave ,acum prin guvernu poanta ati incercat s-a vindeti sibiul la regionala iasov cit a fost spaga de vinzare ca sunteti tare disperati ,ati rupt usl si vati inrudit cu sovini de la udmr hala de voi am votat usl si a iesit usd +tradatoti [unpr ]+udmr
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus