Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
0°C

Primaria Sibiu raspunde cititorilor Turnul Sfatului

ACTUALIZARE
 
Întrebările punctuale, legate în general de infrastructura orașului, ce au fost postate de cititorii Turnul Sfatului, cu ocaziei prezenței primarului Klaus Johannis la Turnul Sfatului TV își găsesc acum răspuns prin serviciul de presă al Primăriei. 
Aveți mai jos numele cu care au semnat cititorii, întrebarea lor și răspunsul Primăriei Sibiu. Această postare se va actualiza în funcție de răspunsurile pe care le vom primi de la Serviciul de Presă al Primăriei Sibiu.
 
Mihai
 
Felicitari pentru toate realizarile remarcabile din ultimii aproape 15 ani, d-le primar! O intrebare: cand veti reabilita strada Miraslau si reconfigura/marca parcarile din zona respectiva? Multumesc!
Răspuns: În 2014 este prevăzută modernizarea rețelei de apă pe această stradă. După finalizarea lucrărilor la această rețea se va executa și refacerea carosabilului și a trotuarelor. 
...
 
Viorel
 
In ce an estimeaza dl. primar ca nu o sa mai avem strazi de pamant in orasul Sibiu...la ora actuala sunt peste 150 de strazi de pamant !!! 
Răspuns: Începând din 2007 au fost reabilitate și modernizate în fiecare an străzi de pământ/balast din cartierele sibiene. Modernizarea a fost completă, adică a inclus rețelele de utilități, carosabilul, trotuarele și spațiile verzi și prin urmare a presupus investiții importante. Treptat, din bugetul fiecărui an se vor aloca fonduri pentru modernizarea acestor străzi. Vă asigurăm că este un proiect foarte important pentru Primăria Sibiu, acesta continuând în anii următori.
 
...
 
maria
 
buna ziua,intrebarea mea este :canda se va asfalta strazile din cartierul Valea Aurie si de ce in acest cartier nu este un loc de joaca pentru copii si un loc unde batranii pot sta la o poveste, spatiu este destul! (10:33:38) 
Răspuns: În cartierul Valea Aurie există deja un loc de joacă în zona străzilor Poiana - Fântânele. Pentru 2014 este prevăzută amenajarea unui nou loc de joacă. Acesta va fi amenajat în cartierul Valea Aurie, în zona străzii Ludoş, în spatele bisericii. Procedura de achiziție este deja în curs.
 ...
 
 IGD  
 
de cartierul Valea Aurie ati uitat de tot?? Parca am apartine de Poplaca asa sunt strazile...str Iazului spre exemplu... 
Răspuns: În acest cartier au fost realizate lucrări de mare amploare, începându-se cu modernizarea rețelelor de apă și canalizare și modernizarea arterelor principale: Calea Poplăcii, Ludoș, Poiana, Valea Aurie. Aleile, zonele verzi, spațiile de parcare și locurile de joacă vor fi modernizate atunci când cartierul Valea Aurie va intra în programul de modernizare a cartierelor. Primul cartier inclus în acest program a fost Vasile Aaron. Pe rând, în toate cartierele Sibiului vor fi executate aceste tipuri de lucrări.
 
....
 
Cetățean de Sibiu
Când veți schimba sistemele de iluminat de pe străzile orașului cu tehnologia LED? (23:53:01)
Răspuns: Soluția tehnică implementată de municipalitate este aceea care presupune utilizarea lămpilor cu sodiu, care dau o lumină galbenă, eficientă și în condiții de ceață sau ninsoare. Acest tip de iluminat cu vapori de sodiu este și economic. Tehnologia cu LED-uri comportă costuri mari. 
 
...
 
sebastian  
and va fi asfaltata si portiunea din Aleea Streiu de la intrarea catre numarul 8A (cea din fata blocului turn)?. Atunci cand ploua este imposibil de realizat accesul pietonal catre nr. 8A, deoarece acolo se formeaza o balta foarte mare. Va multumesc. 
 
Răspuns: Aleile din zonele de blocuri precum și spațiile de parcare, locurile de joacă, zonele verzi, dar și străzile și rețelele de utilități,vor fi sistematizate pe măsură ce cartierele sunt incluse în amplul program de modernizare a acestor. Primul cartier inclus în acest program a fost Vasile Aaron, următorul fiind cartierul Hipodrom.
...
marius  
AS DORI SA AFLU DACA EXISTA IN VIITORUL APROPIAT UN PLAN DE MODERNIZARE AL STR. CALEA CISNADIEI,DE LA IESIREA DIN SIBIU PANA LA RAUL SEVIS (trotuare, pista de biciclete), avand in vedere constructia noilor zone rezidentiale din acel perimetru. 
Răspuns: Municipiul Sibiu nu are în proprietate porţiunea la care faceţi referire.
Adrian 
Cand se asfalteaza strada Strandului? S-a inlocuit conducta de gaz de catre o firma din Alba Iulia, iar strada este rupta in bucati din toamna anului trecut!  
Răspuns: Pe această stradă au fost executate lucrări la reţeaua de gaz. Refacerea carosabilului afectat de săpătură este planificată pentru luna iunie.
Mihaela Popovici 
Cum de acordati autorizatii de reparare a unor strazi sa stea sparte zile intregi fara sa lucreze nimeni la ele. Am vazut de vreo cateva zile str. Tribunei. A fost sparta si sta asa fara sa urgenteze nimeni sa lucreze.  
Răspuns: Condiţiile meteo din această perioadă au determinat constructorii să oprească temporar lucrările, fără însă să cauzeze întârzieri. Reamintim faptul că lucrările de modernizare/reabilitare sunt executate de constructori în baza unor contracte a căror termene de finalizare trebuie respectate, în caz contrar fiind aplicate penalităţi. Lucrările de pe strada Tribunei sunt în grafic.
3. K.SAMUEL 
De ce receptioneaza primaria lucrari de reparatii ale carosabilului executate atat de prost? Vezi Calea Dumbravii (Cimitir-Argesului), Sos. Alba Iulia (Prefectura - Complex Alba Iulia), Calea Victoriei (Transilvaniei - Arsenal): 
Răspuns: Lucrările de reparaţii în locaţiile menţionate de dumneavoastră nu sunt recepţionate. Lucrările nu sunt recepţionate dacă se constată defecţiuni. De asemenea, în cazul în care se constată defecţiuni după recepţie, constructorul va executa refacerile pe propria cheltuială.
K.SAMUEL 
Mi se pare destul de jenant ca un oras ca Sibiul sa nu dispuna de o sala de spectacole frumoasa in care sa poata fi sustinute concerte de opera. Exista in plan construirea unui astfel de complex cultural? 
Răspuns: Da. Acest proiect a fost şi demarat deja, fiind în lucru documentaţiile preliminare. Construcţia unui centru de conferinţe care să ofere săli de spectacol, de conferinţe, de expoziţie, este unul dintre proiectele cele mai importante pe care Primăria Sibiu le va promova în următorii ani.
UNU
Cind se vor executa refacerile sapaturilor ''nemteste'' (vezi intersectia Saguna-Dealului-Alba Iulia ,strada Banatului,strada Distributiei etc.)? 
 Răspuns: În locaţiile menţionate s-a intervenit în carosabil pentru modernizarea reţelei de gaz. Refacerea carosabilului s-a executat doar pe porţiunea de săpătură, aceasta fiind provizorie. Datorită umezelii solului, materialele utilizate pentru refacere s-au tasat. DPC va reface aceste porţiuni.
UNU
Cind se vor executa refacerile sapaturilor ''nemteste'' (vezi intersectia Saguna-Dealului-Alba Iulia ,strada Banatului,strada Distributiei etc.)? 
Răspuns: În locaţiile menţionate s-a intervenit în carosabil pentru modernizarea reţelei de gaz. Refacerea carosabilului s-a executat doar pe porţiunea de săpătură, aceasta fiind provizorie. Datorită umezelii solului, materialele utilizate pentru refacere s-au tasat. DPC va reface aceste porţiuni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

28 comentarii

Cristina

Acum 8 ani

Cand vor fi repartizate locuintele pentru tineret in cartierul Resita 2?
Raspunde

Viktor

Acum 8 ani

De ce lucrarile de intretinere a carosabilului se fac in timpul zilei, ingreunand astfel circulatia foarte mult. Acest gen de lucrari nu s-ar putea efectua in timpul noptii sau cel putin nu in orele de varf?
Raspunde

sibian,

Acum 8 ani

Cand o sa avem si noi un Mall in Sibiu si mai multe locuri de petrecere a timpului liber: bazin de inot sau aqualand, o sala de teatru ok. Cand o sa se puna taxeze locurile de parcare dintre blocuri pentru ca m-am saturat de vecinii mei cu cate 3 masini care ocupa toate locurile de parcare?
Raspunde

Ionel

Acum 8 ani

De ce nu se pot inchiria spatiile de parcare dintre blocuri ca in alte orase? Ne-am saturat de certuri cu vecini gen \" asta e locul meu de 20 de ani \"
Raspunde

Ovidiu

Acum 8 ani

Drumul dintre garajale de pe Strada Muncel Vasile Aaron nu il reface nimeni(este vb de o portiunde 300 m de la Valea Sapunului)granita cu Comuna Selimbar?Va multumesc
Raspunde

bazin?

Acum 8 ani

la întrebarea legată de bazin nu primesc nici un răspuns? Mulţumesc!
Raspunde

ovidiu

Acum 8 ani

Nu mi se pare normal sa poti inchiria spatiu de parcare. Parcarile din Sibiu trebuie sa ramane publice, cu plata cele special amenajate din zona centru si fara plata cele din cartiere. Cele din cartiere vor fi si ele cu plata dar publice precum in tarile civilizate. Ce se intampla in alte orase din Ro gen Bucuresti nu-i normal. Ce se intampla daca inchiriezi loc de parcare si pleci din localitate? Practic ramane nefolosit.
Raspunde

Cristi

Acum 8 ani

Ce ne facem cu parcarile in cartierul Vasile Aaron. Lucrarile de reamenajare sunt pe finalizate insa din pacate ajungem sa parcam masinile si la sute de metri de bloc sau ajungem sa trebuiasca sa ne urcam cu masinile pe trotuare, blocandu-le...
Raspunde

Cristi

Acum 8 ani

Piata Vasile Aaron este cea mai scumpa din Sibiu. Motivul principal este si ca 95% din cei care vand acolo sunt intermediari, nu producatorii. Producatorii sunt haituiti la propriu - de catre intermediari - daca incearca sa isi vanda marfa in piata. Si noi, cei din cartier dar si producatorii suntem tepuiti de acesti intermediari nesimtiti.
Raspunde

Cristi

Acum 8 ani

Ce ne facem cu taximetristii care nu parcheaza in statiile de taxi ci in alte locuri, incurcand circulatia ? Un exemplu: Strada Iezer, unde acesti nesimtiti nu au ce cauta dar incurca circulatia si acum, dupa ce s-a facut sensul giratoriu si s-a pus banda continua in apropiere. Ei stationeaza bine mersi langa linia continua, la intrarea in parcarea pietei, langa blocuri si incurca circulatia intr-o zona si asa foarte aglomerata.
Raspunde

Q10

Acum 8 ani

adevarat cand vor fi domoliti taximetristii care sunt de graoaza ???? oare nu crede nimeni ca GARA SIBIU arata ca un ciur din toate puctele de vedere,balariile dintre sine si acele sine gata montate din balarii ce ar trebui sa inlocuiasca acele si crucile de linie?????pasajele???
Raspunde

marius

Acum 8 ani

cartierul veterani v-a fi prins vreodata in programul de urbanizare al primariei? nu are apa curenta, canalizare, strazi asfaltate, trotuare pietonale, current, gaz.NU ARE NIMIC.sunt platitori de taxe si impozite si suntem incadrati la zona 1.nu este correct fata de zeci de familii care locuiesc in mocirla acestui cartier.
Raspunde

Roman din Cetate

Acum 8 ani

Chiar suntem dusi cu pluta!! Primaria nu este in stare sa intretina si sa repare carosabilul din centru (vezi strazile cu piatra - Centumvirilor, Turnului, Tribunei, etc) unde iti rupi picioarele daca nu esti atent si are pretentia sa planifice tot felul proiecte megalitice. Inclin sa le dau dreptate Iasovenilor ca ne meritam primarul......
Raspunde

grigore manea

Acum 8 ani

CAND SE VA PRIVATIZA S.C. DPC SA
Raspunde

LaFlemme

Acum 8 ani

Mi-ar placea ca lunar sa fie un astfel de articol. Adica, cititorii site-ului Turnul Sfatului sa pun intrebari, undeva la un articol sau intr-un formular, iar dupa cateva zile sa apara un articol cu raspunsurile primariei. Astfel unele intrebari publice vor avea si raspunsuri publice si vom sti la ce sa ne asteptam. De-altfel si legatura dintre cetatean si Primarie va fi mai stransa.
Raspunde

calin

Acum 8 ani

Buna Ziua. Felicitari pt infrastructura si modernizarea strazilor din V Aaron dar daca o sa faceti o vizita pe strada Oasa se poate observa cu ochiul liber ca ceva nu este la locul lui si anume \"UN STALP DE ILUMINAT\" pe carosabil si mai precis pe sensul de mers catre iesirea spre str Semaforului. Va multumesc
Raspunde

raduradu

Acum 8 ani

cand se vor planta mai multi pomi pe straziile orasului, sunt zeci de zone in care s-ar putea face acest lucru??? cand se vor amenaza rampile in care se duce gunoiul asa cum ar trebui, ingradite acoperite si incuiate, iar accesul sa se faca doar cu cheia de catre locatari ca sa nu mai intre toti t***** sa rascoleasca prin ele?????
Raspunde

nelu ofticatu

Acum 8 ani

numai dezvaluiti planu de dezvoltare a sibiului ca misuna de copy -paste gen oprescu de la capitala ,nici nu ati pus in discutie modenizarea pietei uniri ca s-a si apucat de sapaturi toasu de la capitala miticilor ,si cind incepe constructia GIRATORULUI de la intersectile stf cel mare -bilea -moldoveanu este cel mai alomerat traseu din sibiu ,in rest felicitari pentru cele aproape 700 de strazi modernizate si aduse la standarde europene ,astept modernizarea zonei cazarma 90 si piata uniri la mai multe mandate daca se poate si prim -ministru ,dar pentru asta trebuie s-a se trezeasca citi mai multi romanii s-a scapam de cripto -comunisti ,trezitiva
Raspunde

BB

Acum 8 ani

Pentru că sunt mari probleme legate de parcările din cartierele de blocuri, propun celor de la Domeniul Public să se mai plimbe \"per pedes\" prin aceste cartiere şi să observe că printre blocuri sunt foarte multe spaţii prost gestionate şi îngrijite de către locatari, care ar putea fi amenajate ca parcări. Deasemeni sunt \"spaţii verzi\" şi chiar \"spaţii ale unor instituţii\" care ar putea fi reduse puţin pentru a face loc unor locuri de parcare, având în vedere cerinţele tot mai mari pentru aceste locuri de parcare, mai ales în zonele centrale (cart. V. Milea respectiv Hipodrom) unde sunt multe sedii de firme şi instituţii.
Raspunde

ALMA

Acum 8 ani

cand se aasfalteaza strada frunzei in Turnisor. la cate blocuri s-au construit si cati oameni platesc impozit ...si avand in vedere ca toate utiöitatile sunt noi si nu trebuie facute alte lucrari...de ce stam in noroaiele si gropile existente?
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Cum se face ca reprezentantii primariei respund intrebarilor cetatenilor pe Site-ul unui ziar local si nu pe Site-ul Primariei.
Raspunde

misu

Acum 8 ani

buna ziua d-le primar .strada ana ipatescu cand se va asfalta de adevaratelea???? aproape in fiecare an a trecut o firma pe strada , a imprastiat balast si dusa a fost.strada s-a inaltat fata de trotuare cu 30-40 de cm , cand ploua tot praful se strange in rigole si infunda canalele . daca trece o masina cu viteza pe strada se face un praf de mai mare dragul, zici ca este furtuna de nisip in sahara . din spusele unor vecini care au facut o cerere la primarie ptr reparatia strazi ANA IPATESCU, au primit raspunsul ca strada este asfaltata,de cate dorim asfalt ??? O ZI BUNA ....p-s = asteptam asfaltul real
Raspunde

ioan

Acum 8 ani

Cand vor intra in modernizare strazile din Gara Mica, respectiv Ec. Teodoroiu, Maior, Sincai, Berzelor?
Raspunde

ioan

Acum 8 ani

Domnule primar cartierului din strada Ștefan Cel Mare nr.147(broscărie)când îi va veni rândul la asemenea lucrări de amenajări,modernizări, reabilitări???Avem nevoie și în această zonă de trotuare,spații verzi și parcări între blocuri,platformă gunoi,conducte noi de canalizare,gaz,apă,iluminat,trotuar de acces înspre și dinspre viaduct etc.Vă invităm la o plimbare în acest cartier începând de la stradă printre blocuri până în spate la platforma de gunoi.Așteptăm un răspuns
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Reabilitarea Cartierului V. Aaron prinde contur. Primaria isi face datoria. Sa-i vedem acum pe iubitii locatari ai cartierului iesind la munca voluntara pentru infrumusetarea zonei in care dansii locuiesc. AVIZ Comitetelor de blocuri. Spor la lucru.
Raspunde

IOAN

Acum 8 ani

CAND SE ASFalteaza str plugarilor?
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Desi stiu ca sunt probleme mult mai grave subscriu la ce a scris domnul Radu la pct.17. Pe fiecare strada,acolo unde spatiul permite ar fi indicat plantarea copacilor (ieftini, nu ornamentali, m-as multumii si cu castani) pt eliminarea efectului de sera pe timpul verii. Ar da o gura de oxigen intr-un oras sufocat de noxele masinilor plus ar reduce si zgomotul urban. De asemenea toate locurile de joaca ar trebuii ingradite plus inconjurate de copaci mari pt a evita radiatiile solare tot mai puternice. Nu stiu la ce costuri s-ar ajunge dar ma gandesc ca nu va face gaura in buget plus ca daca tot refaceti fiecare cartier ar fi un bun moment sa includeti si aceasta facilitate.
Raspunde

remus

Acum 7 ani

Se reabiliteaza str.Plugarilor....a fost cineva sa vada cum iasa proiectul facut in birou?....nu cred...trotuarul din fata blocului cu parter comercial are 30 cm la un moment dat ceea ce face ca un om cu handicap intr-un carucior sau o mama cu copilul in carucior sa nu poata trece pe aici iar locurile de parcare din 25-30 la numar si acestea nefiind destule o sa ramana doar 7....Voua va pare ceva normal?...Ar trebui sa trimite-ti pe cineva la fata locului daca proiectantul a refuzat sa faca asta....e mai comod in birou cu cafeaua in fata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus