Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Cinci romance cap de serie la Sibiu Women`s Open

Tenis Club Pamira se pregătește intens pentru primul turneu internațional de tenis feminin găzduit vreodată în Sibiu. Parte a proiectului Sibiu Open 2014, Women`s Open reunește la start aproape 100 de jucătoare din 10 țări, de pe trei continente, Europa, America și Australia.

Turneul face parte din circuitul WTA iar jucătoarele participante vor puncta în clasamentul internațional. În acest moment, România are cinci jucătoare în top 100 WTA și alte 30 între locurile 100 și 1000 ceea ce demonstrează un avânt excelent pentru tenisul feminin românesc.

„Daca primele romance joaca la turneul de grand slam de la Roland Garros, care se desfasoara in paralel, alte 10 romance vor veni la Sibiu iar 5 dintre acestea sunt capi de serie la Sibiu Women`s Open organizat de Tenis Club Pamira între 24 mai și 1 iunie. Patricia Tig, Elena Bogdan, Nicoleta Dascășu, Ștefana Andrei și Camelia Hristea împart acest statut cu Kimberly Birrell din Australia, Vendula Zovincova din Cehia și Natalia Vajdova din Slovacia”, spun organizatorii.

Ultima dintre cele opt este fiica antrenorului actualului număr 2 în clasamentul mondial, Novak Djokovic. În total, pe tabloul principal al competiției participă 10 jucătoare din România aflate în TOP 1000 WTA.

„Rezultatele obținute de Simona Halep, incredibilul loc pe care îl ocupă acum în clasamentul mondial, a motivat multe dintre jucătoarele aflate în primele 1000 din lume. Se simte un interes din ce în ce mai mare pentru tenisul feminin iar performanțele încep să apară. Ne bucurăm că am reușit să aducem un turneu internațional de tenis feminin și la Sibiu. Orașul oferă toate condițiile necesare pentru a se impune pe harta tenisului mondial. Ne bucuram ca turneul se desfasoara in paralel cu turneul de mare slem de la Roland Garros.Turneul va crește în timp ca valoare și de la an la an cred că vor veni jucători și jucătoare din ce în ce mai importante”, spune Marius Vecerdea, organizatorul Sibiu Open.

Turneul va începe în 24 mai cu sesiunea de calificări. Timp de trei zile, 64 de jucătoare vor lupta pentru 8 poziții de pe tabloul principal, unde le mai asteapta încă 24 de jucatoare, 4 dintre ele având acceptul special al organizatorului prin poziţiile şa numite Wild Card. De asemenea, 16 echipe vor fi înscrise în tabloul de dublu, care va avea finala în data de 30 mai. Marea finală a turneului este programată în 1 iunie și va fi transmisă în direct de postul DigiSport.

„Singura reprezentantă din Sibiu, legitimată la Tenis Club Pamira, Alexandra Nicoară, este încă o junioare, are doar 16 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, și săptămâna viitoare va marca pentru ea prima prezență pe un tablou principal la un turneu internațional contând pentru clasamentul mondial de senioare. Anul trecut a reușit să obțină o medalie de bronz la Campionatul Național de 18 ani în proba de dublu mixt, însă trecerea la senioare este mai dificilă. Așteptăm cu interes evoluțiile ei și sper să avem un public numeros care să o susțină”, spune Marius Vecerdea, organizatorul turneelor de tenis Sibiu Open

Eveniment special pentru copii de 1 Iunie

„Chiar înaintea începerii finalei de simplu, care se va desfășura duminică, 1 Iunie 2014, de la ora 13:00, vom organiza un turneu FRT Tenis 10, pentru copii între 5 și 10 ani, iar pentru toți copiii prezenți vom face concursuri cu premii. Evenimentul pentru copii va începe la ora 10:00, pe terenurile bazei sportive Pamira și intrarea este liberă”, mai spune Marius Vecerdea.

Women`s Open este un turneu organizat de Tenis Club Pamira în cadrul proiectului Sibiu Open, ce conține trei turnee internaționale, Women`s Open (feminin), Pamira Open (masculin) și Sibiu Open (masculin). Primele două turnee au premii totale în valoare de 10.000 de dolari fiecare în timp ce Sibiu Open are premii în valoare de 65.000 de dolari. Intrarea publicului este liberă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus