Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Peste 33 de km de strazi vor mai fi sparte in urmatorii sase ani

Autoritățile locale au definitivat planul de ”investiții prioritare pentru municipiul Sibiu”, investiții aproximate la 32 de milioane de euro și în urma cărora vor fi modernizate rețele  de apă și canal din oraș și din apropiere. Banii vor proveni din fondurile europene, iar lucrările vizează în special magistralele de transport a apei.

Potrivit planului ce va fi prezentat în Consiliul Local Sibiu reunit în această săptămână, Lista de investiții prioritare aferente municipiului Sibiu prevede lucrări la rețele pe o lungime totală de peste 58 de km, din care 40 de km sunt lucrări ce vor avea loc în interiorul municipiului Sibiu. ”În cadrul masterplanului privind infrastructura de apă și apă uzată, au fost prevăzute investiții pentru municipiul Sibiu în valoare totală de 32,4 milioane de euro. Investițiile au fost identificate în urma evaluării de către consultanți a situației și a studiilor existente”, se arată în raportul care însoțește lista lucrărilor prevăzute a fi executate până în 2020. Este vorba de lucrări de captare a apei, aducțiuni, rețele de distribuție, utilaje, dar și laboratoare, stații de pompare și echipamente.

Alimentarea cu apă – cea mai costisitoare

Lista lucrărilor prevăzute pentru perioada 2014 – 2020 este împărțită în două: pentru lucrările de alimentare cu apă a municipiului, pe de o parte, și, de cealaltă parte, pentru apa uzată produsă aici. Cele mai mari și costisitoare lucrări sunt cele din prima parte: peste 30,5 milioane de euro și câteva zeci de străzi vizate. Astfel, pentru reabilitarea magistralei de apă DN800 vor fi efectuate lucrări pe traseul Uzina de apă – Valea Aurie – Ludoș – Calea Dumbrăvii – Privighetorii – C. Negri – Piața Crișan – Cloșca – Bahluiului – Calea Dumbrăvii – Siretului. Tot acest tip de magistrală va fi introdusă și pe traseul prelungirea străzii Săcel – subtraversare CF – subtraversare râul Cibin – Gh. Asachi – E.A. Bieltz – Turnișorului – M. Kogălniceanu – Reconstrucției – Râului – Rusciorului, dar și pe prin cartierul Ștrand, incluzând străzile Maramureșului – Malului – Cibinului – Viitorului – Oltului. Pe unele din aceste trase vor avea loc lucrări și pentru reabilitarea magistralei DN600, lucrări care vor intra însă și pe alte ”trasee”: Zăvoi – Trandafirilor – G. Topârceanu – Aviației – șos. Alba Iulia sau Cisnădiei – Rahovei – Mihai – Viteazul – Rahovei – Semaforului sunt doar câteva alte astfel de trasee pe care vor avea loc lucrări. Zonele în care vor mai fi derulate sunt și Ștefan cel Mare – Vasile Aaron, zona Pieței Cibin, câteva străzi de după podul gării, dar și din cartierul Lazaret.

În ceea ce privește rețelele de canal, acestea vor fi modernizate pe traseul Bieltz – Alba Iulia – Grâului, Lăptăriei – Berzelor, dar și Hermann Oberth – Hegel – Frații Grachi – Spartacus.

Lucrări și în afara orașului

Nu doar rețelele din interiorul orașului vor fi modernizate. Planurile anunțate prevăd înlocuirea celor 14 km de aducțiune de la Gura Râului la stația de tratare Sibiu (lucrare estimată la opt milioane de euro), precum și o rețea de distribuție a apei în Păltiniș, pe o lungime de trei kilometri.

O altă lucrare costisitoare este aceea de implementare a unui sistem SCADA pentru ”echilibrarea hidraulică a rețelei de distribuție”, valoarea acestei componente fiind evaluată la două milioane de euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

radu

Acum 8 ani

Strada TIMISOARA cand o veti reabilita, stimata Primarie a Sibiului? Sau nu face parte din Sibiu? La cum arata acum strada, imi intareste convingerea ca Sibiul nu e decat un sat mai mare.
Raspunde

LOCATARII

Acum 8 ani

ALO PRIMĂRIA AVEȚI DE GRIJĂ CĂ STRADA ȘTEFAN CEL MARE NU ȚINE NUMAI PÂNĂ LA VIADUCTUL DIN VASILE ARON CI PÂNĂ LA IEȘIREA DIN SIBIU SPRE AGNITA!
Raspunde

adiarc

Acum 8 ani

daca cu aceasta ocazie spargeti si strazi proaspat refacute si asfaltate atunci e perfect
Raspunde

prutus

Acum 8 ani

ALEEA FILOZOFILOR?..... refacere strazi deci dupa 2020.....DOMNULE PRIMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6 ani de stricat strazi....si 10 ani de refacut...BRAVOOOO!
Raspunde

marius

Acum 8 ani

cartierul veteran este uitat .iar.bravo primaria Sibiu si firma de casa apa canal.
Raspunde

Felix

Acum 8 ani

bun, apreciez investitiile in infrastructura.. dar nu pot intelege de unde stilul asta de a moderniza o strada si peste cateva luni maxim 1 an sa o spargeti tot si sa o refaceti la loc...
Raspunde

Felix

Acum 8 ani

-tot
Raspunde

puiu

Acum 8 ani

johanis aduti aminte ca si locuitori din cartier-veterani te-au votat
Raspunde

unu ,

Acum 8 ani

lasa ca dupa ce ajunge presedinte ilpunem pe unu de a vostru si atunci va va facesrazile prin ani 2130 ,bai rabdare ca in 15 ani nuu se poate moderniza aproape 800 de strazi eu stau in lazaret de 70 de ani si am stat cu buda in fundu gradini si cismeaua la capatu si acum parfum civilizatie urbana si unde mai pui ca in cartier sta si un mare politicean cu o cariera de 25 de ani in spate +inainte de 89 ,va spus ca va face a terminat fostu vasile noroi ,si urmati voi fosta broscarie ,rabdare ca voi orcum nu ati votat ,johannis ,voi pe gutau de la vilcea si solomon de la juverland [craiova ], ba turisti nu vine prima data in broscarie vine s-a vada orasu istoric ,voi injurati pe fosti toasi care dupa ce vau lasat fara locuri de munca va lasat si de izbeliste srtrazile acum gata motiv de frustrare ,vorbimpeste2 ani de cum va arata cartieru vostru ,modelu este aproape de voi [vasile aron ]nu mai ascultati de astia care vau bagat in saracie ca va spala numai creierile ,ijuratil pe ala de va inchis ,indepedenta ,balanta etc nu pe asta [johannis ] care a umplut zana vest si est cu locuri de munca si nu putine vreo 40 000 ,s-a spuna femeile de la libertatea ,drapelu ,dumbrava ,7 noiembrie etc ,care acum lucra la ,TAKATA ,BRANDLL,CONTINENTAL ,RULMENTI ETC , asa ca rabdare sti proverbu ala tot in calu care trage dai ,nu este mai bine de cindrea ca nu va face nimic nu-l mai injura nimeni voua de astia va place multa clanta si nimic dupa ei
Raspunde

mari

Acum 8 ani

Cartierul veterani este inexistent pentru primărie, nu apare in nici un proiect. Domn primar, noi plătim taxe si impozite ca toti sibienii ( si acestea nu sunt mici), noi de ce nu primim un minim de atentie?
Raspunde

adrian veterani

Acum 7 ani

Pntru cei din cartierul Veterani e timpul sa facem o asociatie. Cei interesati sa imi scrie pe office@rainbowibiu.ro
Raspunde

veteran

Acum 7 ani

mare bou mai esti mai UNU VREMURILE S-AUschimbat mai BOULE.locuitori din acest cartiersi-au instalat pe bani lor CURENT-GAZ-APA MAI PUTIN CANALIZAREA (din fonduri CE) ASA CA NU MERG IN FUNDUL GRADINI CUM MERGEAI TU SA TE C... ASA CA NU TE MAI LUA DE CARTIERUL VETERANI
Raspunde

Ciprian

Acum 6 ani

Stimata Primarie a Sibiului, Cum stam la capitolul contractul pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi apă uzată pentru cartierul Veteranilor pentru care in 2012, Stimatul Primar de atunci, actualul Presedinte, a promis urmatoarele: Parte a acestui contract care priveşte atât municipiul cât şi celelalte localităţi membre ale ADI Apă Sibiu, contractul pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi apă uzată din municipiul Sibiu şi comuna Şelimbăr are o valoare de 48.744.112,71 de lei. În data de 14 mai 2012 au început lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, termenul de finalizare pentru ambele fiind în 2014. Canalizarea va fi extinsă în cartierul Veteranilor, în Viile Sibiului şi pe prelungirea Săcel. Sa intelegem ca au fost doar "Petarde Electorale" sau... Sursa citata este :RAPORTUL DE ACTIVITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI SIBIU PENTRU ANUL 2012 Asteptam initiativa si elan.
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

Drumul ocnei sa spart de 8 ani si nimeni nu la mai reparat va rugam sa va mai amintiti si de cartierul veterani ca suntemi in ultimul hal
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

Noi toti din veterani speram ca domnul iohanis nu ne va lasa asa noi toti din sibiu stim ca donmul iohanis ca are o inima mare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus