Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Joi, timp de trei minute, se vor trage clopotele tuturor lacaselor de cult din Sibiu

Sibiul găzduiește joi mai multe ceremonii militare organizate de Garnizoana Sibiu cu prilejul Zilei Eroilor — Înălțarea Domnului, pentru cinstirea memoriei eroilor României.

Prima ceremonie va avea loc la monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava, începând cu ora 12:30, când, timp de 3 minute, se vor trage clopotele tuturor lăcașelor de cult din Sibiu. După intonarea Imnului Național al României, oficierea slujbei religioase de pomenire a eroilor, oficialitățile prezente la eveniment vor susține scurte alocuțiuni. Corul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” și corul Facultății de Teologie “Andrei șaguna” vor susține un moment muzical dedicat eroilor neamului. Ceremonia va continua cu depunerea coroanelor și a jerbelor de flori și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a muzicii militare.

La ora 13:30 va începe a doua ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori, la Monumentul Eroilor Revoluției din Cimitirul Municipal Sibiu.

La ora 14:30, în fața Cercului Militar Sibiu, se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor neamului, cu împărțire de parastase participanților.

Programul dedicat Zilei Eroilor — Înălțarea Domnului se va încheia cu ceremonia de depuneri de coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor din Dealul Roșia (Rotenberg), care va începe la ora 16:00.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus