Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

VIDEO: Cum arata garajul din Valea Aurie unde se traficau droguri. Cine erau capii gruparii

Traficanții din Valea Aurie ridicați ieri de polițiștii de la Investigații Criminale își amenajaseră un garaj care a devenit “cartierul general” al traficului de droguri din Sibiu. Au fost găsite aici atât droguri gata de consum, cât și culturi și o mini-seră unde plantele de cannabis erau cultivate.

Sunt suspectați că fac parte din grupare Clay  Harry, Hanganu Flaviu Costian, Mânduc Silviu Cristian, Deppner Robert Erich, Vodă Ioan Răzvan, Presecan Mihai Laurențiu, Făgăraș Raul Eduard, Lacău Ioan Felician, Vitan Daniel Ioan, Ciurezeanu Alexandru Vicențiu, Buzdugă Andrei, Iordănescu Cătălin Andrei, Ciocănea Paul Alexandru, Cândea Gheorghe Robert, Cimpoca Adrian, Leu Christian Marius, Moldovan Alexandru, Damian Alexandru Ștefan, Moraru Călin Claudiu. Totodată, arată procuorii DIICOT, numiţii Dina Flavius Daniel, Prepeliță Ștefan, Muscă Ioan Teodor, Sehleanu Mircea Filip sunt suspectați că au spijinit traficanții prin intermedierea de vânzări către consumatori sau prin intermedierea achiziţionării substanţelor de la furnizori, prin firmele de curierat rapid.

Garajul din Valea Aurie unde se vindeau drogurile era cunoscut de vecini, mai ales că aici veneau, zilnic,zeci de client, mulți dintre ei minori. Așa arăta garajul, când anchetatorii au efectuat descinderile de ieri dimineață:

Procurorii DIICOT au publicat și un raport preliminar al cazului. Potrivit acestuia, “la începutului anului 2013, după destructurarea grupului infracţional coordonat de către numitul Negru Adrian, care practic avea un cvasimonopol în ceea ce priveşte distribuţia de substanţe „etnobotanice” pe raza mun. Sibiu, au început să apară diverşi alţi „dealeri” de astfel de substanţe, profitând de situaţia creată şi de  consumatorii  deja existenţi, consumatori care în majoritatea cazurilor nu conştientizează pericolul pe care îl reprezintă astfel de substanţe - practic sunt compuşi chimici creaţi artificial care „copiază”   efectele drogurilor de  risc şi de mare risc, cu cel puţin la fel de grave reacţii adverse şi care, pe măsura replierii societăţii, sunt trecuţi în categoria stupefiantelor – droguri de mare risc şi de risc.” Din vara anului 2013, grupul infracțional a reușit să atragă și alți acoliți, care au “cucerit” și piața din cartierul Hipodrom.

Elevi, printre traficanți

Gruparea infracţională din Sibiu a atras ca membri inclusiv minori, care se ocupau, la rândul lor, cu distribuţia drogurilor către consumatorii foarte tineri, chiar și elevi de liceu. Drogurile proveneau de pe internet și erau furnizate prin intermediul firmelor de curierat. Raportul anchetatorilor arată că “aceștia achiziţionează substanţele  psihotrope şi psihoactive  în cantităţi mari, de la diferiţi furnizori din ţară cu care au intrat în legătură în urma anunţurilor postate pe site-urile pe care se promovează substanţele psihoactive. Discuţiile pentru achiziţionarea substanţelor psihoactive şi stupefiante se poartă doar în mediul on-line, în timp ajungându-se la o relaţie strânsă de „afaceri” între cele două părţi, dată de constanţa şi „seriozitatea” partenerilor, substanţele furnizate grupării din Sibiu având efectele psihotrope urmărite de către consumatori”.

Prețuri

Procurorii au descoperit și că ulterior, suspecţii ambalau substanţele în pliculeţe de tip zip-lock  în diverse cantităţi între 0,1 grame şi 0,5 gram, pe care le comercializau către cercul propriu de consumatori, cu prețuri începând de la 25 lei/doza, fie că este vorba de substanţe psihotrope care se prizează, sub formă de praf – „Powder” sau care se fumează – „Smoke”, impregnate pe diverse fragmente vegetale de suport.

Potrivit anchetatorilor, numai coletele expediate prin curierat s-au ridicat, din 2013 și până acum, la 1,5 milioane de lei.

Procurorii DIICOT – BT Sibiu au dispus prin ordonanțele din 29 mai a.c., reținerea pentru 24 de ore a 21 de suspecți: Clay Harry, Hanganu Flaviu Costian, Mânduc Silviu Cristian, Deppner Robert Erich, . Vodă Ioan Răzvan, Lacău Ioan Felician, Vitan Daniel Ioan, Ciurezeanu Alexandru Vicențiu, Presecan Mihai Laurențiu, Iordănescu Cătălin Andrei, Făgăraș Raul Eduard, Buzdugă Andrei, Ciocanea Paul Alexandru, Cândea Gheorghe Robert, Damian Alexandru Ștefan, Ivașcu Gheorghe Marian, Ilie Liviu Eugen, Niculae Irinel Petre, Tănase Adrian, Munteanu Mircea Răzvan, Voicu Raluca Gabriela.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

vlad

Acum 10 ani

nici o problema se gaseste o judecatorea sa i puna pe rand in libertate sa si traga citeva zeci de mii de euro, sa i lase liberi sa produca din nou, ca doar nu o sa tina vilele pe care de detin fara piese de arta pe pereti.Sa vedem citi dintre judecatori vor fi pe lista de la fisc la verificarea veniturilor si a averii dobadite!!!!
Raspunde

alzara

Acum 10 ani

Se pare ca \"vechea garda \" e livera pe strada.... Oricat detestam politicienii, pana la urma \"veriga slaba \" a societatii pare a fi magistratura /judecatorii de la instantele superioare.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Zău, măi, alzara??? Păi, a cui creație e justiția de azi, dacă nu a politicienilor??? La reunificarea Germaniei, magistrații din fostă RDG au zburat afară din sistem. Toți, fără excepție. La noi, politicienii au ținut în funcție toți milițienii făcuți magistrați peste noapte, oare cu ce scop, te-ntreb eu pe tine?
Raspunde

eu

Acum 10 ani

cel mai trist este ca se numara printre dependenti si elevi, studenti, tineri care nu mai pot avea o viata normala dupa o astfel de experienta...si ca vor cauta alte surse pt a-si procura substantele, in loc sa renunte la ele...ce viitor vor avea ei?
Raspunde

@4

Acum 10 ani

Ii cunosc personal pe cativa din lista (nu stiam cu ce se ocupa pentru ca nu mai tineam legatura) dar sincer, dupa comportament era de asteptat ca vor fi saltati de politie (ma refer la cativa elevi/studenti)
Raspunde

Dupa blocurile gri

Acum 10 ani

Dupa blocurile gri stam noi majoritatea sunt mai inalte la sosea sa nu se vada foamea......respect Valea Aurie, Vasile Aron si Broscarie. Baietii de cartier vor sti sa faca bani iar fraierii sa taca. AM ZIS
Raspunde

super

Acum 10 ani

la puscarieeeeeeeeee la puscarieeeeeeeeeeeeee cu totii la puscarieeeeeeeee , ma bucur!!!
Raspunde

da, bai,

Acum 10 ani

da votca cu rubarba di ce-i voie? Ce, aia-i mai buna? Trebe interzisa si aia neaparat.
Raspunde

@6

Acum 10 ani

Ce esti si tu? Vre-un \'repar\' muritor de foame care vrea sa demonstreze greul? Hai, fuguta la munca si lasa tu \"jmecheria\" si \"valuarea\".
Raspunde

@6

Acum 10 ani

Foarte multi bani au facut astia din lista, or sa aiba si pe ce sa-i foloseasca prin puscarie. Acolo ajungi si tu cat de curand cu tot cu fratii tai de cartier
Raspunde

andreea neacus

Acum 9 ani

segeti ***de ***i drogurile sunt bune
Raspunde

sotea

Acum 9 ani

Pușcăriași de carieră. O sa învețe băieții toate rețetele posibile după gratii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus