Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Ciudatenii politice in Sibiu. Opozitia din CL si majoritatea din CJ

Odată intrați într-o agendă care se va finaliza cu fuziunea dintre PDL și PNL și moartea definitivă a alianței PSD – PNL, este de așteptat ca raportul de forțe să se schimbe și la nivel local.
Președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, a declarat în această săptămână la Turnul Sfatului TV că el nu mai poate avea o relație de dușmănie politică față de liberali. ”Nici nu mai putem fi adversari (n.r. cu liberalii), atâta timp cât stai la masă cu un om și mănânci pâinea neagră a unei campanii și alergi zeci și sute de kilometri. Nu mai poți. Eu nu mai pot, ca dovadă n-am vorbit de rău în această campanie nicio forță politică, cu atât mai mult PNL, îi respect ca oameni și îi voi respecta oricât de mult ne vom concura”, a spus Cindrea, continuând mesajul din timpul campaniei electorale: ”USL trăiește”.
Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Johannis, a transmis pe de altă parte un puternic mesaj anti-PSD. De aici pot porni o serie de mișcări politice ce ar putea culmina cu schimbarea majorității în Consiliul Județean, dar și în multe localități din județ. "Tema Consiliului Judeţean nu am abordat-o. O să o discutăm, o să vedem. Pentru mine va fi importantă poziţia organizaţiei judeţene PNL care va trebui să se poziţioneze şi, evident, într-un interval relativ scurt de timp, şi poziţia filialei PDL, cu care dorim să colaborăm în administraţia locală", a declarat Johannis, săptămâna trecută. Pe de altă parte, liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, afirma,  că USL a mai existat în judeţ după ruperea Uniunii la nivel central doar prin susţinerea unor proiecte "bune pentru comunitate", iar cu democrat-liberalii a avut "o colaborare bună şi până acum" în judeţ. Consiliul Judeţean Sibiu este format din 33 de consilieri dintre care nouă FDGR, nouă PSD, şapte PDL, câte trei PNL şi PP-DD şi doi de la PC. În condiţiile noii înţelegeri dintre PNL şi PDL, cele două formaţiuni ar deţine doar zece consilieri, majoritatea fiind însă asigurată prin voturile date de FDGR. 
Democrat liberalii sibieni lasă să se înțeleagă că vor accepta poziția ce se va adopta de la centru. ”O să colaborăm (n.r. cu liberalii) în baza principiilor, valorilor stabilite la nivel național de către conducerile celor două partide. În momentul în care se instituie acest for de alianță, organizațiile locale vor fi nevoite să aplice principiile. Această alianță nu este făcută pentru membri de partid, ci pentru România și pentru a crea o alternativă credibilă față de ce se întâmplă acum în România”, a declarat președintele PDL Sibiu, Raluca Turcan.
Ciudată va fi situația pentru consilierii PDL din Consiliul Local Sibiu, care au fost în mandatul trecut, dar și în acesta singura voce de opoziție. Mariana Brunchea și Livia Sava vor fi nevoite, prin directivă de partid, să-și schimbe discursul. Sau să tacă. Acum sunt la putere, în municipiul Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

opozitie

Acum 8 ani

acum s-a vedem rolu vostru de consilieri sprijinitri ,proiectul spitalului regional de la marginea orasului o investitie benefica intregului judetsi nu numai ,s-au mai frumos s-a tinem balari si vegetatie urita la intrarea in municipiu ,pus pe ordinea de zi nu vrea jupinu ,suspengat si pus un om coperant si care vreacu adevarat binele comunitati care la votat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus