Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

De ce sarbatorim Ziua Copilului la 1 iunie?

Ziua Copilului are loc la date diferite în întreaga lume, pentru a sărbători copiii la nivel global. Ziua Internaţională a Copilului a fost proclamată cel dintâi de către Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în 1925, iar apoi în 1954, 20 noiembrie a fost declarată Ziua Universală a Copilului. Tot în acest an UNICEF a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat să sărbătorească "Ziua Copilului" (Universal Children's Day).

Ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă astăzi este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949). Variantele globale majore includ Ziua Universală a Copilului din data de 20 noiembrie, după recomandarea Naţiunilor Unite.

Ziua Universală a Copilului are loc anual la 20 noiembrie. Prima dată proclamată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în 1954, a fost înfiinţată pentru a încuraja toate ţările să instituie o zi, în primul rând pentru a promova schimbul reciproc şi înţelegerea în rândul copiilor şi în al doilea rând să iniţieze acţiuni pentru a beneficia şi promova bunăstarea copiilor din întreaga lume.

Ziua promovează obiectivele prezentate în Carta pentru bunăstarea copiilor. La data de 20 noiembrie 1958 Naţiunile Unite au adoptat Declaraţia Drepturilor Copilului. Ulterior, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat Convenţia cu privire la drepturile copilului, tot la 20 noiembrie 1989.

Sursa

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus