Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

O alta fata a Festivalului International de Teatru de la Sibiu

În spațiul de la subsolul Librăriei Humanitas nu încap foarte mulți oameni, însă în ultima săptămînă, de la ora 14:00, nu a fost loc nici să arunci un ac. Tineri și bătrâni stau turcește, pe jos, pe trepte sau niște perne din burete, dornici să asculte un nou spectacol de teatru-lectură. Iar festivalul le-a răsplătit pasiunea.

Astăzi, spre exemplu, a fost prezentat spectacolul ”Limbi frumoase / Lovely head”, de Neil Labute. Spectacolul a fost unul curajos și actual precum Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, stârnind numeroase râsete, aplauze - evident, dar și câteva capete scuturate cu dezgust. Adică, a fost un spectacol bun care a stârnit reacții în public.

Surpriza a venit la final, când în fața celor prezenți a fost prezentat chiar Neil Labute, ”echivalentul lui Gheorghe Hagi în lumea teatrului, pentru iubitorii fotbalului din România”, după cum l-a prezentat moderatorul Cătălin Ștefănescu. Discuțiile au fost cât se poate de relaxate și interesante în același timp.

Secțiunea spectacolelor lectură ”Virgil Flonda” din cadrul FITS este o mică cireașă de pe tort, prea puțin cunoscută. Nu are nici exhibiționismul spectacolelor de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu sau din Piața Mare, dar nici rigoarea spectacolelor de la sediul Teatrului Național ”Radu Stanca”.

Dacă sunteți curioși și aveți timp de la serviciu, mâine este programat, de la aceeași oră, ”Numitul gospodin” de Philipp Löhle, în prezența autorului.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus