Marți,
16.09.2025
Cer Senin
Acum
26°C

Crema de rubarba

Cu un albuș de ou bătut în care adaugă fructe proaspete Antony Worrall Thompson face o cremă delicioasă.

Ingrediente:

-350g rubarbă

-55g zahăr pudră

-1 portocală, doar sucul

-apă

-150ml smântână

-1 albuș de ou, bătut până se întărește

Metodă de preparare:

Puneți rubarba, zahărul, sucul de portocale și apă suficientă pentru a acoperi rubarba într-o tigaie.

Se lasă la foc până rubarba este moale.

Într-un castron se amestecă albușul cu smântâna.

Când rubarba este moale se adaugă în ea amestecul de ou și smântână.

Păstrați puțină rubarbă pentru decor. Compoziția se transferă într-un bol de desert. Deasupra adăugați rubarba păstrată ca să decorați.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/rhubarbfool_71270

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 518

Comentarii

2 comentarii

joseph

Acum 11 ani

Termenul \"rubarbă\" este unul impropriu deoarece este maimuțărit după francezi de către cei ce l-au trecut în dex, probabil în totală necunoștință de cauză. Această plantă se cultivă și se consumă în România, doar pe teritoriul fostului imperiu habsburgic, adică în Ardeal și nordul Moldovei, și se numește rabarbură sau rabarbăr.
Raspunde

alzara

Acum 11 ani

Corect,@1,de data asta !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus