Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Alianta PNL-PDL, episodul 2. Majoritatea de la CJ

Liberalii sibieni, strânși la sfârșitul săptămânii trecute în Delegația Permanentă a organizației  au decretat că Johannis trebuie sprijinit pentru conducerea partidului, că PNL trebuie să se îndrepte spre popularii europeni și că alături de PDL să formeze o alternativă de dreapta la politica dusă de stânga aflată acum la putere. Primul pas, consemnat atât de liberali, cât și de democrat-liberali este renegocierea majorității la Consiliul Județean Sibiu. Dacă liderul PNL Klaus Johannis a vorbit deschis despre posibilitatea de a se schimba vicepreședinții Consiliului Județean, Raluca Turcan, liderul PDL Sibiu a vorbit despre presiunile la care sunt supuși primarii democrat-liberali din partea social-democraților.

Liberalii și democrat-liberalii au proclamat unitate, după ce au anunțat că au avut loc primele întâlniri cu liberalii. La nivel local, PNL și PDL vor acționa ca doi aliați politici, susțin aceștia. ”PNL și PDL au obligația de a crea un mecanism politic care să dea României un proiect de țară european și o alternativă la guvernarea dezastruoasă a PSD. Pregătim un mare partid pentru dreapta românească pentru mulţi ani. Asta înseamnă că vom veni cu un proiect care are accente pentru prezidenţiale, are programe pentru guvernare şi are un concept pentru România”, se arată în documentul compus după prima întâlnire a echipelor locale de negociere.

Concluzia privind unificarea dreptei este simplă, conform președintelui interimar al PNL, Klaus Johannis. ”PNL și PDL trebuie să se despartă acolo unde sunt alianțe locale de PSD și să meargă împreună și caute dacă e cazul de alți aliați să formeze majorități”, a declarat Klaus Johannis, la sfârșitul săptămânii trecute.  Legat de situația de la Consiliul Județean Sibiu, unde majoritatea este stabilită de tabăra care convinge consilierii FDGR să i se alăture, Johannis a spus că se va negocia. ”La Consiliul Județean Sibiu va trebui să existe discuții foarte serioase între cei implicați. Există dorința unei negocieri, Eu n-o să fiu parte din negociere, dar voi fi la curent cu ce se întâmplă”, a comentat liderul PNL. A precizat că nu vor fi lucruri senzaționale care se vor schimba, însă e posibil să fie schimbați vicepreședinții. ”Vicepreședinții pot fi schimbați. Acolo unde s-au schimbat majoritățile, ei au fost schimbați”, a mai comentat Klaus Johannis.

Președintele PDL Sibiu, Raluca Turcan, a anunţat deja că alături de liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, vor începe negocierile cu FDGR şi PP-DD, pentru refacerea majorităţii în Consiliul Judeţean Sibiu. ”Am hotărât să discutăm acest subiect, al majorităţii. Nu putem singuri, PDL cu PNL, şi urmează să purtăm discuţii cu Forumul German şi vom anunţa în momentul în care vom lua decizia, exact cum procedăm. (...) Vom discuta punctual şi cu persoane din PP-DD”, a spus Raluca Turcan, citată de Agerpres. Aceasta a mai precizat că primarii PDL şi PNL din judeţul Sibiu doresc primirea de fonduri, fără să se ţină cont de apartenenţa politică. ”Pe mine mă interesează care sunt proiectele prioritare pentru judeţ şi dacă Cindrea cu majoritatea le-au urmărit şi le-au pus în practică. Mă interesează, de asemenea, dacă există criterii obiective de alocarea resurselor şi de a sprijinire a comunităţilor locale, care să nu ţină de culoarea politică a primarilor. În momentul de faţă există nişte presiuni uriaşe asupra unor primari PDL, lucru întâlnit şi la alte partide”, a arătat Raluca Turcan.
 

Echipa de negociere a PNL Sibiu care va negocia fuziunea cu PDL Sibiu este compusă din Mircea  Cazan,  președintele PNL Sibiu, senatorul  Nicolae Neagu, deputatul Ioan Tămâian, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu Marcel Luca, preşedintele PNL Municipiul Sibiu Virgil Popa, primarul oraşului Copşa Mică, Daniel Mihalache, primarul Comunei Răşinari, Bucur Bogdan, Alexandru Zavatin şi Costel Totan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Micasan

Acum 8 ani

Urmariti domnilor proiectul de introducere a apei potabile si a canalizarii de la Micasasa, care treneaza de ani buni , lucrari facute de mantuiala, pentru care pana in prezent nu este tras nimeni la raspundere !!!
Raspunde

cetatean din Tirnava

Acum 8 ani

Urmariti si la Tirnava, ca in afara de spectacole, si festivaluri care sa=I umple buzunarul primarului nu se intampla nimic. A gacut catarge si a pus drapele in parc iar drumurile sunt un dezastru, nu poti deschide un geam, casele sunt toate prafuite, vai de capul nostru. Important este ca el a reusit in doi ani de mandate sa achizitioneze doua case in care si-a dedchis magazine sa poate vinde cand face spectacole. Ce ne trebuie noua parcul plin cu tot felul de minuni cand comuna este un dezastru. Parca ne intoarcem in epoca de piatra. Asa ne trebuie pentru ca numai atat suntem vrednici, de unde sa faca pe gospodarul, ca sa faci gospodarie in comuna trebuie sa fi tu gospodar, lucru care este departe de el. Se afiseaza toata ziua pe facebok cu consilierul dumnealui, un alt om de nimic care nu are in cap decat muzica si amanta pentru care l-a lasat sotia. vai de noi si de capul nostru. Ne meritam soarta. A ajuns o comuna romaneasca sa ne conduca doi unguri care nu au habar numai de interesul lor personal.
Raspunde

justitiar

Acum 8 ani

va trebuit schimbare in lodc sa-l lasti pe boteehs ,care tot ce se face acum in judet este pebanii acesati pina in 2014 ,vezi drumul sibiu\\agnita ,sibiu -madiasi si ale mari proiecte care stau ascunse in sertare ,s-a nu mai vorbim de marele proiect spotalu regional si dezvoltarea statiun paltinisi ,daca vreti s-a traiti civilizat cu toate conditile de la iras nu mai puneti botu la ce va spune primari care vau intoxicat cu minciuni impotriva lui ,boteesh va spus in campanie ca urma s-a dezvolte infrastuctura si economiain nordu judetului ,,acum mai aveti rabdare inca 2 ani si votativa prioritatile nu niste primari cu ceafa groasa si cu multe kg peste greutatea normala ca la astia sta slanina pe creier si nu judeca numai penru ei si familile lor ,circ si piine s-au ce scop credeti ca are asa zisele activitati culturare ,si inloc de confort ca de acea platiti impozite si taxe o data pe an o chermeza pentru imaginea jupinului si cu buda in fundu gradini si pe ulite neasfaltate in loc de canalizare si modernizari de strazi votati cu capul ca nu suinteti roboti ,ca dupoa injurati la ei 4 ani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus