Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Sibiul revine ȋn elita fotbalului juvenil romanesc

O nouă performanță pentru fotbalul juvenil sibian: micuții fotbaliști de la FC Interstar Sibiu au izbutit să ajungă ȋn elita fotbalului juvenil românesc, ȋn urma locului IV obținut la Campionatul Național de juniori "D". "Este ceva deosebit. Am fost aproape de o mare performanță. Locul patru ȋn țară este o mare realizare. Ȋn trecut, echipele InterStarului au mai obținut astfel de clasări. Acest rezultat ne obligă la mai multe pe viitor. Suntem mândri că am dus numele Sibiului ȋntr-o finală de Campionat Național. Nu putem fi supărați că am pierdut după penalty-uri. Acolo este loterie. Am reprezentat clubul și orașul cu succes și pentru asta suntem fericiți. Felicităm copiii, a căror muncă a fost deosebită și mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi ȋn acest sezon", au declarat, imediat după meci, antrenorii echipei.

Tinerele talente de la "categoria 2001", antrenate de Florin Bratian și Horațiu Bara, au disputat finala mică a competiției, ȋn compania formației Forex Brașov, pe care au pierdut-o la loviturile de departajare. Ȋn timpul regulamentar de joc, scorul a fost "alb", ȋncheiat 0-0.

Turneul final al Campionatului Național de juniori s-a desfășurat luni, la Academia de Fotbal de la Buftea, ȋn timp ce semifinalele competiției s-au organizat săptămâna trecută, la Brașov și Sibiu.

Traseu fără cusur, până ȋn semifinale

Puștii sibieni au fost neȋnvinși, până ȋn semifinalele competiției, reușind performanța de a obține 21 de victorii și două egaluri. Doar ȋn semifinalele turneului, disputate la Sibiu, au fost ȋnvinși pentru prima oară ȋn acest sezon. Fiind nevoiți să se ȋncline ȋn fața viitoarei câștigătoare a Campionatului Național de juniori "D", Sporting Juniorul Vaslui. La finalul turneului, juniorii au ȋncheiat sezonul cu 48 de puncte și cu un număr remarcabil de goluri marcate, ȋn număr de 118. Micii fotbaliști au eliminat, rând pe rând, echipe cu palmares, precum: ACS Kinder Sg. Mureș, CSS Corabia (campioana națională din 2011 și 2012), Electrica Timișoara (campioana ediției din 2013) și CFR Cluj (locul 5 ȋn sezonul trecut). 

Finala mică, la care a participat FC Interstar Sibiu, a fost monitorizată de către mulți oameni importanți din fotbalul românesc. Premierea echipelor fiind făcută de ȋnsuși președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Autor: Adrian Stoinea

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus