Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Evenimente speciale la TIFF Sibiu 2014

Cea mai importantă manifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), începe miercuri și aduce, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.

Ca în fiecare an, evenimentele speciale vor completa programul Festivalului. Miercuri, în prima zi, la Teatrul Gong, de la ora 21:00, sibienii vor putea vedea un spectacol de teatru-concert: piesa „Pescărușul. Ultimul Act”, de A.P. Cehov. Pusă în scenă de două asociații independente de teatru, Inspira și On Stage, piesa este regizată de Carmen Lidia Vidu.

„Pescarușul. Ultimul act” este un spectacol vizual care are la bază al patrulea act al piesei "Pescărusul" de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate și iubite piese din lume.

Joi, 26 iunie, de la ora 22.00, în parcul Sub Arini, va rula, în premieră la Sibiu comedia “Selfie”, film apărut în anul 2014 și regizat de Cristina Iacob. O mare parte din echipa de producție a filmului va fi prezentă la proiecție și va discuta la final cu publicul. Printre invitații serii se numără regizorul Cristina Iacob, producătorul Cristina Dobrițoiu și actorii Olimpia Melinte, Levent Sali, Flavia Hojda și Alex Călin.

Decorul medieval al Cetății Cisnădioara va prinde din nou viață, vineri, 27 iunie, de la ora 21:30, aici fiind programată pelicula „Tabu”. Filmul mut al filmului va fi acompaniată live de Foley`Ala, o mixtură de ritmuri polineziene, sintetizatoare, instrumente acustice, voce și modulații electronice.

“Tabu” sau “A Story of the South Seas” este ultima peliculă realizată de regizorul german Friedrich Wilhelm Murnau. Proiectul a început ca o colaborare cu Robert J. Flaherty la un documentar de ficţiune şi s-a încheiat, după 18 luni, ca un film de (unic) autor. Murnau nu a mai putut, din păcate, să fie prezent la premiera peliculei, care a avut loc la o săptămână după moartea sa, într-un accident auto. Pentru proiecția de la Cisnădioara spectatorii vor avea la dispoziție și un autocar, care va pleca spre cetate la ora 20:45 din parcarea Sălii Thalia. Biletele pentru evenimentul din Cetate se vor pune în vânzare doar la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Muzeul în aer liber Astra va găzdui și anul acesta un film care să se integreze perfect în decor, sâmbătă, 28 iunie, de la ora 22.00, „All is Lost / Când totul e pierdut”, cu Robert Redford în distribuție. Prețul biletelor pentru ediția 2014 a TIFF Sibiu este de 10 lei/proiecție și 7 lei redus la Teatrul Gong, Bohemian Flow și Librăria Habitus, 10 lei la Muzeul Astra și 15 lei la Cetatea Cisnădioara. Accesul la proiecția din Parcul Sub Arini este liber.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

tatu

Acum 6 ani

ba fits, tiff, bliff, bloff, proiectii de film incoace incolo, asta e festival de film? pe bune? Un festival de film are in componenta multe alte lucruri, in primul rind e competitie, juriu, programe speciale cu invitati. E un eveniment cinematografic. Nu o serie de proiectii
Raspunde

giony

Acum 6 ani

dute bai specie rara de iasov si da drumul la vite ,si nu te mai baga pe saiturile sibiului ,precis esti un frustrat retardat ,ca prea sti multe despre cultura tu acolo la coada vaci si dat la rimit la vaci nu pareri despre ce se itimpla evenimente culturare in sibiu ,s-au nu vezi ciurdaru satului ca ce se intimla evenimente la sibiu a doua zi este brand national in tara lui copy -paste
Raspunde

@giony

Acum 6 ani

\"Dute\" putin pe la scoala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus