Joi,
26.11.2020
Ceata
Acum
-4°C

Johannis, presedinte PNL. Antonescu reintra in joc

29 Iunie 2014 22:48

Din cele patru obiective cu care Klaus Johannis a intrat Congresul PNL, a reușit să obțină doar trei. Delegații liberali l-au votat președinte al partidului cu o majoritate covârșitoare, au acceptat fuziunea cu PDL și și-au dat acordul pentru intrarea partidului în grupul Popularilor Europeni. Ultimul punct, nominalizarea sa ca și prezidențiabil a fost scoasă de pe ordinea de zi chiar de el, după ce fostul lider al partidului, Mircea Ionescu Quintus a propus ca viitorul candidat al partidului să fie ales între Johannis și Antonescu. Decizia va fi luată de către Delegația Permanentă a Partidului, după o consultare a mai multor analize sociologice. 
Klaus Johannis a fost ales, sâmbătă, la Congresul liberalilor, președinte al Partidului Național Liberal. După ce a primit 1.334 de voturi din partea delegaților la Congres, iar Ioan Ghișe  a fost votat de doar 144 delegați. În total au fost exprimate 1.519 voturi, din care 1.479 au fost valabile, iar 41 au fost nule. "Niciodată un partid nu poate să fie prea mare şi niciodată nu trebuie să fie irosite resursele – mă refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea daţi-mi voie azi, aici, de la această tribună, să invit înapoi în partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut că le este mai bine în afara partidului", a spus Johannis, de la tribuna Congresului.
Delegații și-au dat acordul pentru fuziunea cu PDL și intrarea în grupul PPE din Parlamentul European, însă numai după ce Johannis le-a promis că viitorul partid se va numi tot PNL. Anunțul nu a fost însă bine primit de către democrat-liberali. Întrebat, sâmbătă, de jurnalişti, cum comenteazădeclaraţia lui Klaus Johannis potrivit căreia PDL a acceptat ca viitorul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL să se numească PNL, Emil Boc a spus că PDL a dat de două ori preşedintele României, a dat primari generali ai Capitalei, a avut guvern. ”Nu fac parte din nicio structură de conducere a PDL, părerea mea nu contează, dar punctul meu de vedere rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat primari generali ai Capitalei, a avut guvern şi cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria PDL. O soluţie de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă viziunea PDL. Este, însă, decizia conducerii PDL să aleagă drumul pe care va dori să meargă. Eu nu aş şterge cu buretele blazonul PDL şi o asemenea istorie, poate şi din motive sentimentale, pentru că am fost şapte ani preşedintele partidului”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax. O opinie mult mai tranșantă a avut vicepreședintele PDL. “PDL nu a acceptat ca noul partid care rezultă din fuziunea cu PNL să se numească PNL. Nu a avut loc nicio discuţie legată de denumirea partidului şi apreciez că a fost o mare greşeală pe care a făcut-o domnul Johannis declarând acest lucru, ceea ce e un pas uriaş spre eşecul fuziunii prin susţinerea unei afirmaţii care nu are suport în realitatea negocierilor dintre cele două formaţiunii. Denumirea partidului este un lucru extrem de important. Ea nu poate fi consecinţa sau rodul gândirii unei singure părţi, ci ţine de rezultatul unei negocieri şi nu există, în acest moment, acordul PDL în această privinţă”, a declarat pentru Mediafax, Ioan Oltean.
În apărarea liderului PNL a sărit colegul său de partid Ludovic Orban. "Din acest punct de vedere, colegii noştri din Partidul Democrat ne cunosc demult această sensibilitate şi ei sunt convinşi de faptul că partidul care va rezulta în urma fuziunii va fi PNL. De altfel, cred că nimeni dintre viitorii noştri colegi, care mulţi dintre ei sunt foşti colegi ai PNL, nu le va fi rău în PNL (...) Această condiţie după părerea mea este o condiţie peste care PNL nu poate trece. Mai important decât declaraţia dnului Iohannis este faptul că în acest congres, în unanimitate, a aprobat fuziunea dintre PNL şi PD sunt numele de PNL. Este un act de voinţă de care după părerea mea trebuie să ţii cont", a spus Orban.
Conforme liveralului, desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale, punctul lipsă de pe agenda politică de sâmbătă a lui Johannis, se va face în două-trei săptămâni, în baza sondajelor de opinie, în cadrul Delegaţiei Permanente. Orban a susţinut că a fost surprins de declaraţia lui Crin Antonescu în ceea ce priveşte disponibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale, după ce în urmă cu câteva săptămâni a anunţat că se retrage din cursă. "Pentru PNL este bine că are doi candidaţi la preşedinţie. Într-un termen de două-trei săptămâni, în baza unor cercetări sociologice serioase şi în mod evident în baza deciziei Delegaţiei Permanente vom stabili cine este candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României", a afirmat vicepreşedintele PNL. El a susţinut că în această perioadă atât Crin Antonescu, cât şi Klaus Johannis, îşi vor prezenta în spaţiul public ofertele pentru prezidenţiale.
În urma votului de sâmbătă liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan nu a fost ales în funcția de vicepreședinte. El a obținut în urma voturilor 404 voturi, iar ultimul pe lista celor 31 de vicepreședinția  fost fostul ministru al Culturii, Gigel - Sorinel Știrbu.
 
Cei 31 de vicepreședinți ai PNL
 
 
1 Orban Ludovic 1310 voturi
2 Atanasiu Teodor 1300 
3 Motreanu Ştefan Dan 1281
4 Almăjanu Marin 1280
5 Gorghiu Alina 1277
6 Buşoi Silviu Cristian 1246
7 Adomniţei C. Mihai 1230
8 Nicoară Petre Manus 1224
9 Dobre Paul Victor 1219
10 Alexe Florin Alexandru 1218
11 Filipescu Răducu George 1215
12 Popa Cornel 1204
13 Robu Nicolae 1198
14 Mănescu Rareş 1190
15 Dobre M. Ciprian 1188
16 Buican Cristian 1175
17 Moloţ Mircea Ioan 1172
18 Hellvig Eduard 1172
19 Frunzăverde Sorin 1171
20 Săpunaru Nini 1164
21 Varga Lucia Ana 1150
22 Varga Vasile 1128
23 Dolha Nechita Stelian 1096
24 Roşca Mircea 1090
25 Căncescu Adrian 1079
26 Vela Ion Marcel 1054
27 Popescu Virgil Daniel 1049
28 Mustață Vasile 1049
29 Ţurcanu Florin 1044
30 Voicu Mihai 1041
31 Ştirbu Gigel-Sorinel 1018
32 Vosganian Varujan 618
33 Pocora Cristina 447
34 Dumitrescu Iulian 408
35 Dolha Mircea 406
36 Cazan Mircea Vasile 404
37 Zetea Silviu Gelu 379
38 Barbu Tudor 366
39 Popescu Dian 343
40 Nicolai Norica 336
41 Guran Virgil 333
42 Motoc Octavinn 331
43 Stănescu Roşca Ştefan Sorin 326
44 Ghişe loan 324
45 Iliescu Lucian 277
46 Calimente Mihăiță 272
47 Nistor Gheorghe Vlad 262
48 Sava Constantin 262
49 Zlati Radu 256
50 Tătaru Nelu 233
51 Tomoiagă Dumitru Marian 197
52 Lucian Iulian 182
53 Bichineţ Corneliu 176
54 Pop Eugen 152

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

John

Acum 6 ani

Încă o dovadă clară că săsălăul iohannus e doar a 5-a roată la căruța PNL-ului,vai de capul lui de cretin îngust la minte și ”folosit” de mitici doar în anumite scopuri!pt chiolhannis e valabill doar acest leitmotiv în germană-SELBERSCHULD-”E DOAR VINA LUI”ăn traducere liberă pt postacii lingăi de casă ai sasului precum analfabeții agramați ai TS-ului și pt joseph!!
Raspunde

hant

Acum 6 ani

bai trompeta securista agramata este mata aia care nu tia dat educatie ,bai aurolacule s-a vezi ce batalie va da in toamna bai trompeta ,ca s-a saturat tara de voi mai regatene dute la juverlandezi tai ca nu mai rau ati facut ardealului sifonari de bani publici tot cu mina intinsa ,nu va ajuns ca vam tinut 50 de ani ca erati niste paduchi ,acum de nu ne uineam cu voi in ardeal se traie precum in ELVETIA ,tot tinpou numai miloaga mai puneti mina si munciti ,mitici frustrati ,bai decit tropetist comunist si un pupincurist catine mai bine la sasi ca astia stiu cu ce se maninca economia ,voi numai la ciordit si la sifonat banii sibienilor s-a va tina olguta din juverlandia echipa de fotball ,mars la portia de aurolac in canalele bucurestilor loaza analfabeta cu diplome de sters la fund facute in fabricile voastre de diplome
Raspunde

@hant

Acum 6 ani

Băi retardat corcit handicapat,pune mâna și învață să scrii mai întâi,pe urmă apucă-te de analize politice,pt tine ar fi prea mare și funcția de gunoier sau grăjdar darămite de postac pupincurist al unui sas penal hoț precum chiolhannis-6 case!!!!!!!!!!!
Raspunde

fredy

Acum 6 ani

tea patruns sifon ,tu faci parte din mari analisti politici si economici care in 25 de ani atiu bagat tara in *** ,ba imi dau si eu cu parerea ,eu nu suntplatit sifoinarule din bani publici ca tine bai trompeta ,tu afara s-a ma tot cauti la gramatica nu sti nimic vei fi si tu vreun profeor universitar cu diploma la stefan si ghiorghiu ,pe voi partidu unic va invatat numai s-a infierati masele populare care a duce atingere partidului ,apucativa de marile proiecte si lasa aia cu gramatica vino si tu cu alt folklor ,s-au numai pe asta il sti ,mai da pe salam ,parizer ,cremvus ,sclava izaura ,vad ca esti citit cred ca uiltima carte pe care ai citito este aia de bucate volumu 2 ,sifon s-a treci pe la caserie se fac platile la pupincur ,are balta peste doar de aia platim taxe si impozite nu s-a facem drumuri spitale si alte utilitati benefice unei societati sanatoase ,ba dute pe la sate si vezi ca traiesc pe aia de iati prostit s-a puna stampila pe voi ca acum 300 de ani si lasama cu gramatica ta ca nu am timp s-a te corectez ca tu dai pe dinafara ca prostie
Raspunde

unul altul

Acum 6 ani

Bai, vedeti ca, Cazan nu este vicepresedinte. Adica nu este in cei 31 alesi, ci este doar supleant
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

\"Listuta \"cooperativei a functionat perfect. Se vede din diferenta intre locurile 31-32 .Au fost totusi cateva constiite care au apreciat si valiarea intelectuala : vreo 200 delegati au incalcat consemnul si l -au votat si oe V.Vosganian. Acesta, impreuna cu A. Iorgulescu (co -presedinti ! ai UFD) i -au propus lui Johannis in 2000 candidatura (UFD) la primaria Sibiului. Johannis se angajase deja ca presedinte FDGR. Asa a inceput cochetarea cu dreapta liberala. Nu -i de ieri !
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

Stupefiant:Ludovic Orban,cel mai votat vicepresedinte,sustine ca Chitoiu si Silaghi,un fost vicepremier si un fost ministru pleaca la PSD pentru ca sunt penal si spera sa scape!!!Sa recapitulam ce ne-a oferit istoricul partid in ultimii ani:Gigi Becali,Relu Fenechiu,Mariana Campeanu,Dan Radu Rusanu,Daniel Chitoiu,Ovidiu Silaghi si multi altii.In plus,ca parte a USL,beneficiem cu totii de acciza la carburant,negociata fara mandat de la PNL(hai ca glumesc!) de Daniel Chitoiu cu FMI,ca sa nu mai amintesc de taxa \'\'pe stilp\'\'.Mare partid,aproape la fel de mare(luind in considerare puscariasii si puscariabilii) ca PSD(dupa decodificare PCR).De blatul de saptamina trecuta cu legea ANI nu zic nimic \'\'istoricii\'\'!
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

@ alzara:Sa nu uitam ca GTZ a fost finantat de Ministerul de Interne german.Presupunind ca nemtii,aia adevarati,au birocratia eficienta,probabil ca anterior-pomenitul minister se ocupa si de adeverintele de mostenitor ale cetatenilor germani,urmasii \'\'deposedatilor\'\' sasi,traducerea documentelor pentru dosarele de retrocedari fiind o formalitate solutionata local.Sa fie oare o coincidenta faptul ca boom-ul retrocedarilor catre cetatenii germani s-a suprapus temporal cu prezenta GTZ in Sibiu?Probabil ca da,iar eu imi curat pusca si vorbesc prostii!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Sașii nu au făcut altceva decât să ia înapoi ce li s-a luat. Că au lucrat eficient, și au evitat birocrația și piedicile impuse de\"unii\" care gândesc așa ca tine, e meritul lor, doar știm că sunt organizați. Este o mârlănie ce încerci să induci, GTZ-ul a făcut o treabă nemaipomenită sponsorizand chiar și în proporție de 90% renovări ale unor case istorice aparținând românilor, și chiar au impus un stil de renovare profesional și ecologic, exact în spiritul în care a fost cnstruita casa. Datorită GTZ-ului avem poate cei mai buni meșteri în renovări din țară. Mi-e mie rușine că poți gândi așa.
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

Se pare ca mesterii n-au prea lucrat pe Balcescu,Cetatii sau Saguna.Cu alta ocazie o sa-ti explic cum a fost cu deposedarea sasilor de catre Regele Mihai,dupa razboi, si restituirea tuturor proprietatilor de catre Groza(sau Dej),dupa tratatul de pace cu RFG.Probabil,la momentul respectiv,ma refer la GTZ, casele istorice apartineau celor care le-au cumparat de la Urbana,intre timp lucrurile s-au mai schimbat.Ca tot veni vorba,da-ne si noua retardatilor,un exemplu,din cele multe pe care le cunosti, de casa istorica,proprietate a unui roman(si atunci si acum),restaurata cu 90% din banii GTZ,eventual si valoarea,rusinatule!
Raspunde

ptr 10

Acum 6 ani

De sub masca sugubeata a com tau, razbate un is de frustrare specifica veneticilor adusi in Sibiu pe tancurile sovietice. Ai construct Tu orasul asta, cumva, si nu stim noi? si lasa-ne cu istoria, ca noi ne-o stim prea bine, n-avem nevoie sa ne-o spuneti voi, lifte comuniste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus