Duminică,
16.05.2021
Partial Noros
Acum
11°C

15.000 de spectatori la TIFF Sibiu 2014

Peste 15.000 de spectatori a avut ediția 2014 a TIFF Sibiu, arată cifrele din vânzarea biletelor și estimările proiecțiilor open-air. Cea mai mare audiență au avut-o, și în acest an, filmele din Piața Mare, acolo unde seară de seară locurile puse la dispoziția spectatorilor s-au epuizat cu minute bune înainte de începerea proiecţiilor. Comedia românească, filmată la New York, „America, venim” a strâns chiar peste 2.500 de spectatori, urmată îndeaproape de proiecţia filmului „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, în regia lui Radu Gabrea.

Unul dintre cele mai mari succese de public s-a dovedit comedia „#Selfie”. Prima proiecţie, din Parcul Sub Arini, a strâns 1.500 de spectatori. Mulţi dintre ei s-au înghesuit, la final, să primească afişe şi autografe din partea protagoniştilor peliculei. „#Selfie” a fost programat din nou la Teatrul Gong, unde a umplut din nou sala, iar organizatorii s-au văzut nevoiţi să îl reprogrameze şi în ultima zi, duminică, datorită cererii din partea spectatorilor.

Cele mai multe intrări la Teatrul Gong le-a adus producţia bloggerului sibian Radu Băzăvan, „Usturoi”. Aventurile a doi băieţi de etnie rromă dintr-un sătuc românesc, care fug de acasă ca să-şi asigure un viitor mai bun, au smuls ropote de aplauze. Filmul a fost difuzat în paralel în două săli de spectacol ale Teatrului Gong şi ambele proiecţii s-au desfăşurat cu casa închisă.

Filmul-eveniment „Tabu”, realizat în 1931, povestea a doi tineri din laguna Bora Bora, care fug pentru a scăpa tradiţiile de restrictive ale tribului lor, a fost proiectat în cadrul ediţiei TIFF Sibiu 2014 la Cetatea Cisnădioara. Proiecţia, acompaniată de muzică live, a atras peste 150 de spectatori.

Tudor Giurgiu: “TIFF se va dezvolta la Sibiu”

TIFF are toate șansele să se dezvolte la Sibiu, crede directorul Festivalului, Tudor Giurgiu. 

“TIFF Sibiu cred că are o şansă mare de a creşte. Ideal ar fi să mai apară câteva săli de cinema, pe lângă cinema Arta să mai apară măcar o sală care să fie dotată corespunzător. Cred că proiecţiile în aer liber şi celelalte spaţii unde am tot inovat în fiecare an, spaţii neconvenţionale, dacă le vom creşte şi se vor forma spectatori şi cinefili tot mai mulţi, cred că festivalul se va dezvolta. Nu îmi place să fac predicţii şi prognoze, nu sunt Nostradamus, dar cred că în fiecare an va trebui să vedem în ce direcţii ne ducem. M-aş bucura să vedem cât mai mulţi oaspeţi, regizori, să vină cu filmele lor, să şi le prezinte, cred că asta dă o altă legătură cu publicul”, a spus Tudor Giurgiu.

Cea mai importantă manifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a adus, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

marius

Acum 6 ani

Cea mai importanta? pt cine? s-a inventat roata iarasi. In timpul comunismului era in fiecare oras cinema de vara, si nu se numea proiectia acolo cel mai important eveniment cinematografic. Tiff Sibiu isi antreneaza muschii in proiectii de aer liber cu productii foarte slabe, pur si simplu piese de duzina pt popor. Este intr-adevar o chestie sa aduni oameni la orice cu miile. Dar de aici pina sa fie denumit FESTIVAL DE FILM este cale lunga. Oare Tiff Cluj o face festival bazinduse pe aceasi principiu, de proiectii in aer liber si in sali in prezenta autorilor pe banda rulanta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus