Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Incepe Festivalul "Bujorul de munte". Vezi programul complet

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului “Bujorul de munte” se desfășoară în 5-6 iulie 2014, în comuna sibiană Gura Râului.

“Bujorul de munte” este singurul festival din județul Sibiu, al cărui specific este dat de promovarea gastronomiei tradiționale, alături de cântecele și jocurile populare.

Astfel, în prima zi de festival, în aval de baraj, festivalul găzduiește o cină ca la stână, de la care nu vor lipsi bulzul, tocana de oaie, sărmăluțele, pâinea coaptă pe vatră, diverse sortimente de brânză etc. Atmosfera va fi întreținută de ansambluri din județul Sibiu și de soliști, binecunoscuți pe scena muzicii populare naționale.

În cea de-a doua zi de festival, spectatorii vor avea prilejul să urmărească jocul Junilor din Gura Râului, în centrul comunei, iar petrecerea va continua la scena situată în aval de baraj, cu produse tradiționale, specifice Sibiului, și cu un spectacol folcloric.

Festivalul “Bujorul de Munte” este un produs turistic apărut în anul 2004, în ideea că turismul rural este strâns legat de păstrarea și valorificarea tradițiilor populare.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul — Junii” Sibiu, în parteneriat cu Asociația de Înfrumusețare a Comunei Gura Râului, Regia Publică Locală Ocolul Silvic Gura Râului, Asociația Pensiunilor Turistice din Gura Râului, SGA Sibiu.

Programul festivalului:

* Sâmbătă, 5 iulie,

— ora 19, la Gura Râului, în aval de baraj: Cină ca la stână, cu program folcloric susținut de soliștii: Ioana Brad, Camelia Cosma Stoiță, Traian Stoiță, Maria Lepindea, Ioan Dăncăneț, Răzvan Năstăsescu, Gabriela Tuță, Ovidiu Homorodean, Robert Târnăveanu, Mariana Anghel, Veta Biriș și Formația de dansuri “Bujorul de Munte” — Gura Râului și Ansamblul Folcloric “Veteranii — Junii Sibiului”

— ora 23 — Foc de tabără

* Duminică, 6 iulie

— ora 11 — Primirea oficială la poarta de intrarea în comuna Gura Râului

— ora 12 — Jocul Junilor din Gura Râului în fața bisericii

— ora 13 — Spectacol folcloric, în aval de baraj, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul—Junii Sibiului” și soliștii Alina Bîcă, Daniel Rosalim, Viorica Telcean, Adrian Neamțu.

Invitați: Andreea Haisan, Alexandru Brădășan, Codruța Rodean, Daniel Pop, Gabriel Dumitru, Nicu Mîță, Mădălina Ancuța Mîrză, Paul Ananie, Traian Stoiță, Stana Stepanescu, Sergiu Cipariu, Nineta Popa, Sava Negrean Brudașcu, Vasile Conea.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus