Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Incepe concursul de interpretare pianistica “Carl Filtsch”

40 de concurenți din opt țări s-au înscris la cea de-a nouăsprezecea ediție a Concursului - Festival de Interpretare Pianistică şi Compoziţie “Carl Filtsch”, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu. Competiția începe de marți, 8 iulie, și aduce pe scenă și un concurent de numai opt ani. De cealaltă parte, cel mai ”vârstnic” muzician înscris în competiție are 31 de ani. Cele șapte zile de concurs aduc pe scenă concurenți din Bulgaria, Rusia, Franţa, Ucraina, Georgia, Ungaria, Marea Britanie şi România, anunță organizatorii. ”Probele de concurs se vor desfăşura din 8 până în 11 iulie între orele 10 şi 18 (la Sala Thalia – n.r.). Accesul publicului atât la probele de concurs cât şi la recitaluri este gratuit. Pe lângă probele de concurs programul festivalului cuprinde două recitaluri susţinute de Cristian Florea (violoncel) şi Steluţa Radu (pian), marţi 8 iulie cu începere de la ora 19 la Sala Thalia şi miercuri 9 iulie, cu începere de la ora 17, la Casa Schuller din Mediaş”, anunță organizatorii.
Premiile ediţiei sunt în valoare totală de 10.000 Euro: 1.250 euro pentru categoria A (concurenţi născuţi după 27 mai 2002), 2.150 euro categoria B (concurenţi cu vârsta între 12-16 ani), 6.000 euro pentru categoria C ( 16-31 ani) şi 600 euro premii speciale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus