Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cealalta Romanie, celalalt Sibiu, ceilalti oameni

Dacă are încă un păcat fostul președinte Emil Constantinescu și cei din preajma lor, apoi acela este demonetizarea expresiei ”România profundă”. De care mulți acum nici nu mai țin cont, deși ea include oameni și locuri cu care, dacă intri în contact, nu ai cum să nu simți revoltă, disperare, compasiune, neputință și chiar durere.
Căci de pe terasele din Piața Mică a Sibiului nu ai cum să simți putoarea din acel magazin sătesc unde femei rome (e de-ajuns de corect politic ”rege”  Cioabă care dai SMS-uri presei să-ți anunți nașterea nepoților ”prinți”?) cumpără cinci linguri de zahăr, două plicuri de cafea ”trei în unu” și șase pite. Nu, șapte, să îi dea una amărâtei de lângă ce nu a mai mâncat de trei zile pâine.
Din aceeași Piață Mică nu ai cum să te revolți la vederea puradeilor (da, știu ”înaltă Casă Regală” care își sărbătorește ”prinții”, nu e corect politic) care în același magazin care pute la propriu stau două-trei ore cu fața lipită de frigiderul în care sunt expuse îndoielnice bucăți de coaste de porc, salamuri uscate, cârnați scofâlciți și alte ”cărneturi” al căror termen de garanție nu îl mai verifică nimeni.
Iar din mall-ul din Șelimbăr nu ai cum să vezi bătrânica de 78 de ani, sprijinită într-o bucată de lemn pe post de baston, care trece cu teamă pe lângă magazinul care duhnește de la mirosul principalilor clienți. Trece cu teamă deoarece știe că principalii clienți sunt tot mai numeroși și, din păcate, tot mai periculoși. Nu a uitat și nici nu va uita vreodată noaptea în care a auzit țipete din casa alăturată: doi tineri romi (e corect politic, nu-i așa, ”rege internațional al romilor”?) au fost surprinși în timp ce scotoceau după bani și slănină de stăpânii casei. Bătrânului care locuia acolo i-au crăpat pe loc capul cu securea pe care au furat-o din șură, iar femeia e și acum fără un ochi.
Cele descrise mai sus, chiar și cele din paranteze, sunt lucruri reale. Cu o amploare în creștere. Încă nu avem timp și soluții. Timpul nu știu câtă răbdare va mai avea cu satul românesc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Prost

Acum 9 ani

Pur si simplu sunt prost. Nu inteleg nimic din articol decat ca ai niste probleme cu romii & Co. Daca nu esti coerent pana la capat, nu mai scrie. Sincer nu ai descoperit tu cealalta Romanie, celalat Sibiu. Exista de cand lumea. Pe scurt, ai descoperit gaura la covrig.
Raspunde

@Traian Deleanu

Acum 9 ani

Corect ar fi sa scrieti RRomi, asa este corect si sincer mult mai acceptabil. Trebuie evitata eterna confuzie: romanii sunt \'romi\'.
Raspunde

eu

Acum 9 ani

nu e mai simplu TIGANI ?
Raspunde

www

Acum 9 ani

lasati vraja...totzi din romania sunt tzigani..vlahi=tzigani..ciocul mik
Raspunde

rosu

Acum 9 ani

Asigurarea linistii si al ordinii publice intra in atributiile statului. In nici un caz nu trebuiesc asigurate de un bufon autointitulat rege.
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@4 www: nu ne intereseaza cazul tau!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus