Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
7°C

Horia Virlan si Antonio Passarelli vin la ”de Bun Gust”: haideti sa vedem mancarea altfel

Alături de concurenții Masterchef, pe scena Festivalului ”de Bun Gust” vor urca la finele săptămânii viitoare și maeștrii bucătari Horia Vîrlan și Antonio Passarelli. Amândoi promit sibienilor care vor veni în Piața Mare demonstrații culinare care să le deschidă noi orizonturi.
Zece bucătării cu specificul a tot atâtor țări vor fi construite săptămâna viitoare în Piața Mare a Sibiului. De joi și până duminică, începând cu orele 10:00 ale fiecărei zi, sibienii și musafirii orașului vor putea gusta la propriu ce aroma Indiei, a Libiei, Mexicului, Cehiei, Spaniei, Greciei, Chinei, Ungariei, Statelor Unite ale Americii și României.
Pe scena Festivalului vor urca și maeștrii în ale gătitului, pornind de la nume care au confirmat în cadrul unor concursuri specifice precum Ramon Chicireanu, Anjani Jaiswal Kumar sau Irina Bucșa, și până la maeștrii culinari recunoscuți la nivel național. Vorbim de Antonio Passarelli și Horia Vîrlan, care le promit sibienilor demonstrații culinare pline ”de bun gust”.

Vîrlan: ”eu sunt un om vesel căruia îi place să gătească”

Horia Vîrlan vine la această a doua ediție a Festivalului ”de Bun Gust” pentru a arăta că vremurile actuale presupun schimbarea regimului alimentar. ”Este un eveniment care ne face să ne revizuim ideea de masă tradițională, adică slănină cu pită și brânză și ceapă, sarmale sau zamă cu smântână. Putem să mâncăm și altfel. Trăim într-o perioadă în care oamenii nu mai depun efort fizic la fel de mare cum depuneau și acum 50 – 100 de ani, deci nici nevoia de energie a organismului nu mai este la fel de mare ca acum 50 sau 100 de ani. Alimentația trebuie să se mai limpezească, să se mai ușureze. Și noi, bucătarii, încercăm să alegem ce este mai bun, cu ingredientele noastre, din România și să ne orientăm spre a oferi celor care vin la Festivalul «de Bun Gust» preparate alternative sau aceleași preparate cu care sunt obișnuiți, dar gătite și prezentate în alt fel. Mult mai rapid, mai frumos și mai îmbietor”, apreciază Horia Vîrlan.
El va urca pe scena Festivalului în cursul zilei de sâmbătă, pentru a arăta ”lucruri interesante legate de ceea ce ne consumă o grămadă din timpul vieții, adică mâncatul”. ”Eu sunt un om vesel căruia îi place să gătească. Îmi place să gătesc pentru alții, îmi place să învăț pe alții și îmi place să fiu împreună cu oamenii. Eu sunt o persoană sociabilă și mi-e drag să fiu în lume”.

Passarelli: ”nu schimbăm tradiția, dar deschidem orizonturi”

Pentru maestrul culinar Antonio Passarelli, un festival precum ”de Bun Gust” oferă șansa de a experimenta. ”Vorbim de un festival culinar internațional, cu bucătării din mai multe colțuri ale lumii, care asigură într-un mod incredibil de frumos ieșirea din granițele țării tale pentru a vedea că există și altceva în afară de cartofi prăjiți și ceafă la grătar. Pentru că noi nu ne propunem să schimbăm tradiția unui popor. Cum ar fi să mergi la italieni și să le spui că de azi să nu mai mănânce spaghete? Ar fi o prostie, dar astfel de festivaluri deschid orizonturi, deschid modalități de a gândi și așa mai departe”. Antonio Passarelli va urca pe scenă atât sâmbătă, cât și duminică.

Ce se va mai găti pe scenă

În afară de surprizele pregătite de Horia Vîrlan și Antonio Passarelli, musafirii Festivalului ”de Bun Gust” vor putea urmări cum sunt preparate pe scenă o serie de preparate din lumea întreagă: kafta de vită (Liban), midii cu chorizo (Spania), curry de porc (India), tochitură românească (România), o porție de găluște speciale lângă tocănițe de văcuță (Ungaria), mi-fen cu legume (China), key lime pie (SUA), chilly con carne (Mexic), souvlaki de pui cu tzatziki (Grecia) sau găluște din cartofi (Cehia). Evident, toate aceste mâncăruri se vor regăsi și la bucătăriile amenajate în Piața Mare.
 

Partenerii principali ai evenimentului sunt în acest an Staropramen și TV Paprik, iar parteneri media sunt ziarul Turnul Sfatului și revista Zile și Nopți. Festivalul ”de Bun Gust” este organizat de Asociația De Bun Gust și sponsorizat de Fuchs.

Festivalul ”de Bun Gust” este un eveniment finanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei Municipiului Sibiu, fiind inclus pe Agenda culturală a Sibiului. Cofinanțator al Festivalului este și Consiliul Județean Sibiu.


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

olivia

Acum 8 ani

arome de fastfood la festivalul fastfood al prostului gust
Raspunde

Scrie in CIFRE cat fac: doi plus patru

Acum 8 ani

cin\' dracu mai sunt si astia?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus