Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Cel mai mare raliu caritabil din lume trece prin Sibiu

Cel mai mare raliu caritabil din lume, The Mongol Rally, trece și anul acesta prin România, prin Sibiu și Vama Veche, unde vor avea loc două petreceri dedicate participanților la eveniment, pe 24 și 25 iulie, informează un comunicat al organizatorilor transmis Agerpres.

Mongol Rally este cel mai mare raliu neconvențional caritabil din lume ajuns în 2014 la cea de-a 11-a ediție. Echipajele internaționale străbat în mașini de oraș distanța dintre Londra, Marea Britanie și Ulan Bator, Mongolia.

Primul checkpoint din România va fi la Sibiu, joi, când echipajele se vor întâlni cu localnicii la petrecerea organizată în Ursus Cotton Pub. Gazdele vor fi Răzvan Stuparu și Vlad Grigore, adică Mongolification, echipajul care a reprezentat România la competiția de anul trecut. La Mongol Rally, regulile sunt puține și extrem de simple: trebuie să participi cu o mașină standard de oraș. Anul acesta capacitatea cilindrică maxim admisă este de 1.000 de centimetri cubi.

Echipajele își stabilesc propriul traseu și sunt responsabile în totalitate de obținerea vizelor necesare tranzitului, fiecare echipaj donează minimum 1.000 de euro în scopuri caritabile. Până acum s-au strâns donații de peste 5.000.000 de lire sterline. Cauza caritabilă principală este salvarea pădurilor tropicale (Cool Earth). În plus, fiecare echipaj poate strânge fonduri pentru cauzele caritabile pe care le susține.

Mongol Rally pornește din Londra, pe 20 iulie, sau Praga, pe 22 iulie, și are trei checkpointuri până în Ulan Bator: Londra sau Praga — puncte de start obligatorii; Sibiu, România (24 iulie, checkpoint organizat pentru al doilea an consecutiv), Vama Veche, România (25 iulie, checkpoint organizat pentru al patrulea an consecutiv de Paramongols), Baku, Azerbaijan (29 iulie, checkpoint organizat pentru prima dată) și Ulan Bator — linia de finish.

Anul acesta, din România vor pleca două echipe, Dracula Khan și Mămăliga Warriors. În ceea ce privește cauzele locale, Dracula Khan susține Asociația Caritas București, în timp ce membrii echipei Mămăliga Warriors strâng fonduri pentru două familii nevoiașe din România și Republica Moldova. Cei de la Mămăliga Warriors vor lua startul în Mongol Rally din Londra, în timp ce membrii echipei Dracula Khan încep această aventură din Praga.

Evenimentul din Sibiu este organizat de Today You Can Do Anything, o comunitate ai cărei membri experimentează activități sportive generatoare de adrenalină, fiind interesați de depășirea limitelor și de ieșirea din zona de confort. A fost inițiată de un medic stomatolog și un trainer în octombrie 2012 iar în 2013 aceștia au participat la Mongol Rally cu echipajul Mongolification.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

pilot de ralyu

Acum 9 ani

sa stringa bani si pentru padurile din ROMANIA, ca nu mai sint multe....
Raspunde

helmut

Acum 9 ani

niste poluatori ordinari! niste drogati ai vitezei! de ce trebuie sa mai agreseze acest oras? de ce se da voie sa mearga pe aici? Aici e paradisul lor! cu politicieni corupti, inconstienti, care sunt foarte excitati de grozavia de raliu. Aratati un singur oras din occident unde lasa primaria sa faca asa ceva!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus