Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Pardini face un contratimp ucigator si ȋmbraca tricoul galben. Start ȋn Turul Ciclist al Sibiului

Belgianul Olivier Pardini și-a arătat valoarea ȋn prologul celei de-a patra ediții a Turului Ciclist al Sibiului.

Sub privirile curioase ale sutelor de spectatori, care au asistat la aventura rutierilor pe traseul de 2,3 de kilometri, șerpuiți prin Piața Mare și Piața Mică, belgianul a reușit o cursă de zile mari, oprind cronometrul la trei minute și 11 secunde. Ceea ce i-a conferit poziția de lider ȋn clasamentul general, cât și posibilitatea de a ȋmbrăca tricoul galben.

"Sunt fericit, este o victorie pentru fata mea, sunt foarte fericit. Este prima oară când port tricoul galben. Pe liniile drepte am dat maximum, am evoluat mai fluid în viraje și pe linie dreaptă am putut să dau maximum", a declarat Olivier Pardini, pentru Digi Sport.

Podiumul a fost completat de către italianul Diego Rosa (trei minute și 12 secunde), respectiv suedezul Michael Olsson (trei minute și 13 secunde).

Favoriți, dar n-au convins

Toate blițurile au fost ȋndreptate către echipa CCC Polsat, care l-a adus la start pe campionul en-titre, Davide Rebellin, dar și către oamenii de la echipa Androni Giocattoli-Venezuela, cei care ȋși puneau speranțele ȋn Emanuele Sella, ȋnvingător de etapă ȋn renumitul Tur al Italiei. Aceștia, ȋnsă, au dezamăgit, terminând cursa la peste 7 secunde ȋn spatele câștigătorului, Olivier Pardini.

Andrei Nechita, cel mai bine clasat român

Andrei Nechita și-a adjudecat titulatura de "Românul contra Timpului", fiind cel mai rapid rutier dintre românii prezenți în prologul Turului Sibiului. La general, a terminat pe poziţia a opta, la patru secunde si 93 de sutimi de câştigător.

"E prima dată când particip în acest tur. Etapa de astăzi a fost un prolog foarte scurt, cu foarte multe viraje, trebuia să fiu mai mult atent să nu fac vreo greșeală în viraj, să nu cad. Vor fi două etape destul de grele. Eu nu merg foarte bine pe munte, așa că voi ajuta foarte mult echipa și sper să facem un rezultat bun cu cineva din echipă", a spus Andrei Nechita, pentru Digi Sport.

Ce urmează azi

Bijuteria sculptată ȋn munte, Transfăgărășanul este, probabil, una dintre cele mai frumoase cățărări din Europa de Est.

Prima etapă, de astăzi, măsoară 163 de kilometri, ȋntre Sibiu și Bâlea Lac, acolo unde porțiunile curbate din final vor pune la grea ȋncercare rutierii.

 Ȋn ediția trecută, etapa a fost câștigată de Davide Rebellin, cel care ȋși dorește să-și apere titlul și anul acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

4 comentarii

https://www.youtube.com/watch?v=bAT0jjl1O68&list=U

Acum 9 ani

tur
Raspunde

STOP

Acum 9 ani

Opriti mascota aia penibila care se imbraca in diavol. Asta e trimis special ptr. a speria concurentii sa nu mai vina. Fiti atenti si anul trecut si anul asta cum intra cu furca in fata ciclistilor sa-i impiedice si sa-i sperie sa nu mai vina, cum de nu va sesizati in fata frustratilor si penibililor astia?
Raspunde

ciclist

Acum 9 ani

felicitari initiatorilor ,in 4 editi deja se vorbeste in toata europa si luat in seama un nou succes dupa cel de teatru mondial ,sibiul devine un mare brand culturar si sportiv si nu orce sport de ala care se practica in lumea buna cu invitati pe masura ,copy -paste ce faceti nu puneti si voi de un tur ciclist s-a transformam acest eveniment un fel de cintare romaniei cum ati incercat si cu festivalu international de teatru ,ati umplut tara de festivaluiri de teatru mai ceva ca ciupercile dupa ploaie ,urmeaza alt eveniment european raliul sibiului ,singuru recunoscut in clasamentul forului european restu spartachiada
Raspunde

ALOOO

Acum 9 ani

ba opriti mascotele alea cu diavoli de pe traseu ca sau inmultit si asta nu duce la bine,sunt adevaruri probate.Ce sunteti atit de inconstienti. Probabil astia sunt frustrati de prin iasov,cluj .bucale veniti sa improaste cu noroi acest frumos tur ciclist
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus