Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Interviu cu Davide Rebellin: "Ciclismul este o parte din mine. Pasiunea m-a impins sa particip la Turul Ciclist al Sibiului"

Există sportivi pentru care vârsta, cât și sacrificiile pe care trebuie să le ȋndure, nu mai contează atunci când pasiunea este cea care le dictează ritmul bătăilor inimii. Cele două coaste rupte, ȋn urma căzăturii suferite la Turul Elveției, și durerea insuportabilă la care a fost supus nu l-au ȋmpiedicat pe câștigătorul Turului Ciclist al Sibiului din 2013, Davide Rebellin, să revină la Sibiu pentru a-și apăra titlul.

La vârsta de 43 de ani, rutierul este un monument de performanță al ciclismului profesionist, cu un palmares impresionant. Câștigarea clasicei Amstel Gold Race, Liege Bastogne Liege și purtator de tricou galben ȋn Turul Franței sunt suficiente performanțe pentru a caracteriza o carieră de 23 de ani, petrecută la profesioniști.

Reporter: Ştiu că ai concurat la Turul Ciclist al Sibiului nerefăcut, după accidentul nefericit din Turul Elveţiei. Ce te-a determinat să participi în condiţiile acestea? 

Davide Rebellin: Am ales să particip pentru a-mi apăra titlul câștigat anul trecut. Deși am căzut ȋn Turul Elveței, ȋn urma căruia m-am ales cu două coaste fisurate şi nu eram refăcut, pasiunea pentru ciclism m-a împins să particip la Turul Ciclist al Sibiului.

Rep.: Cum caracterizezi rutierii care au participat anul acesta la Tur?

D.R.: La startul competiției de ciclism de la Sibiu există mereu numeroși rutieri puternici, cu o valoare ridicată. De aceea fiecare cursă este una foarte dificilă și nu e ușor de câștigat, dar ȋntotdeauna am dat tot ce am avut mai bun din mine pentru a obține victoria. Pe lângă rutierii cu experiență, există mulți alți tineri care pot oricând să furnizeze surpriza, din această cauză fiecare etapă de la Turul Ciclist al Sibiului a fost mereu imprevizibilă.

Rep.: Am înţeles că ai rămas impresionat de frumuseţea acestei competiţii. Ce reprezintă acest Tur pentru tine?

D.R.: Pentru mine, acesta este una dintre cursele la care mă simt foarte bine, iar pentru a triumfa aici am nevoie să fiu cât mai concentrat, deoarece cursele sunt foarte provocatoare. Regiunea prin care am pedalat este magnifică și am fost surprins în mod plăcut de frumusețea țării. Cursa a fost foarte bine organizată, fiind o reală plăcere să particip.

Rep.: Cum poţi descrie dificultatea rutelor din Sibiu? Ce au ele mai special, în comparaţie cu alte competiţii?

D.R.: Turul este destul de dificil, sunt foarte multe cățărări care pun ȋn dificultate rutierii. Practic este o competiție ce se pliază foarte bine pentru cățărători. Etapele spre Bâlea Lac și Păltiniș sunt întotdeauna cele mai solicitante, unde se face diferența ȋn ceea ce privește clasamentul final. Apoi, fiecare ciclist trebuie să aibă o echipă puternică ȋn spate, pentru a-l susține.

Rep.: Eşti o legendă a ciclismului mondial, cu peste 23 de ani de carieră la profesionişti. Cum reuşeşti să te menţii în formă şi la o asemenea vârstă?

D.R.: Cred că pasiunea pentru ciclism mă ține mereu ȋn priză, ȋnsă de-a lungul timpului am făcut multe sacrificii. Am ȋncercat să am o nutriție cât mai adecvată și să mă odihnesc ȋntre competiții. Aceste sacrificii nu au fost ȋn zadar, mi-au adus multe satisfacții ȋn ȋntreaga carieră la profesioniști.

Rep.: Ce sentimente ţi-a oferit ciclismul, de-a lungul timpului, mai ales că povestea ta în lumea ciclismului este una formată dintr-o pasiune nemărginită?

D.R.: Ciclismul este o parte din mine. Mi-a oferit totul și ȋmi dă cele mai frumoase trăiri. Mă face să mă simt bine fizic, cât și mental, să fiu fericit și mândru că practic sportul, lucru pe care l-am iubit ȋncă din copilărie.

Sursa foto: contul de Facebook al ciclistului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus