Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Turul Ciclist al Sibiului 2014 si-a desemnat castigatorul. Radoslav Rogina a cucerit capitala ciclismului romanesc

Nume cu rezonanţă din ciclismul mondial nu i-au putut lua faţa lui Radoslav Rogina, croatul în vârstă de 35 de ani de la Adria Mobil, care s-a încununat "rege" al Turului Ciclist al Sibiului, după etapa din Piaţa Mare.

Ȋntr-o ultimă etapă fisurată, calculele hârtiei au ȋnceput să se complice ȋncă de dimineață, atunci când campionul en-titre, Davide Rebellin, ocupantul locului al treilea ȋn clasamentul general, și-a motivat ȋn permanență coechipierii pentru a micșora ecartul, care ȋl despărțea de liderul Radoslav Rogina. După o cursă perfectă, CCC Polsat s-a impus ȋn contratimpul pe echipe, oprind cronometrul la 19 minute și 40 de secunde. Performanță suficientă pentru ca Davide Rebellin să micșoreze distanța față de lider și pentru a  trece pe locul doi, ȋnaintea asaltului final.

Finish spectaculos ȋn Piața Mare

Istoria celei de-a IV-a ediții a Turului Ciclist al Sibiului urma să fie tranșată ȋn etapa de seară. În ciuda norilor, sute de oameni aşteptau cu sufletul la gură ca, după un maraton de patru zile, eroii lor să intersecteze cu roţile şi ultima linie de final a “capitalei” ciclismului românesc, Piaţa Mare.  Rând pe rând, Marco Zanotti, Stelle Delle, Antonino Parinello, Maciej Paterski şi Olivier Pardini şi-au făcut apariţia pe piatra cubică din Piaţa Mare, ȋntr-un sprint alert, însă, toţi ochii erau aţintiţi spre cel care trebuia să prevestească victoria, exact ca în celebra legendă a soldatului grec ce a adus vestea victoriei în Atena, după ce a parcurs un maraton de 42 de kilometri. La fel a făcut şi Radoslav Rogina, după un maraton de patru zile, în care drumurile şerpuite şi căţărările dificile nu l-au putut răpune, a izbutit să cucerească sceptrul din mâinile "regelui" de anul trecut, Davide Rebellin, care a încheiat Turul pe poziţia secundă. "A fost extraordinar. Am reușit să câștig alături de echipa mea și asta ȋnseamnă foarte mult pentru mine", a spus Radoslav Rogina, pentru DigiSport.

Radoslav Rogina, Davide Rebellin, Primoz Rogljic şi mulţi alţii au colorat un Tur de o calitate superioară. Au fost principalii actori ai une piese de teatru, regizate în mijlocul bijuteriilor naturale ale Sibiului.  Transfăgărăşanul sau “drumul din nori”, aşa cum este supranumit, cât şi minunăţia peisajului din imediata apropiere a Păltinişului au introdus, practic, rutierii într-o atmosferă de poveste, întinsă pe parcursul a patru zile.

Oleg Berdos, cel mai bun român al Turului Ciclist al Sibiului

Oleg Berdos de la Tușnad Cycling Team și-a demonstrat valoarea, făcând un Tur de zile mari. Printre atât de mulți rutieri de calitate, românul s-a clasat la finalul competiției pe locul al 16-lea, ceea ce i-a conferit distincția de "cel mai bun ciclist român al Turului". „M-am simțit bine, antrenamentele din ultima perioadă au dat roade. Tricoul roșu era obiectivul meu și mă bucur că am reușit să ȋl câștig”, a declarat Oleg Berdos.

Eduard Carol Novak, managerul echipei și, totodată, președintele Federației Române de Ciclism, s-a arătat și el ȋncântat de reușita rutierului. „Am dovedit din nou că Tusnad Cycling Team este o echipă ofensivă, că ne place show-ul. Ȋn calitate de președinte al Federației vreau să ȋi felicit pe organizatori pentru reușita evenimentului. La nivel de echipă națională s-a dovedit, ȋnsă, că mai avem de ȋnvățat. Este, totuși, important că sportivii români au avut ocazia să se perfecționeze ȋn compania celor mai buni cicliști din Europa”, a adăugat Eduard Novak.

Adria Mobil, ȋnvingătoare pe echipe

Ȋn clasamentul general pe echipe, clubul Adria Mobil nu s-a lăsat impresionat de forța echipelor pro-continentale CCC Polsat și Androni-Giocatolli și au pedalat fără oprire, urcând la final pe cea mai ȋnaltă treaptă a podiumului. Urmată de Androni-Giocattoli și Ringeriks Kraft.

Sursă foto: contul de Facebook al Turului Ciclist al Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus