Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Politia si Ministerul Tineretului si Sportului au deschis anchete dupa accidentul de la Olimpia

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu spun că s-au autosesizat în urma accidentului de la Bazinul Olimpia, unde o fetiță de zece ani a fost împinsă de pe trambulina de cinci metri, în momentul în care niciun supraveghetor nu mai era prin preajmă.
De asemenea, conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului a dispus să fie făcută o cercetare disciplinară în cazul instructorilor de înot şi administraţiei bazinului Olimpia din Sibiu, unde o fetiţă s-a accidentat grav la un antrenament, pentru a se stabili persoanele responsabile de acest incident.
"Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) ia act de incidentul produs la bazinul Olimpia din Sibiu, în urma căruia o fetiţă a fost grav rănită. Conducerea MTS dispune începerea cercetării disciplinare asupra administraţiei unităţii şi a instructorilor de înot care au asigurat desfăşurarea cursurilor la momentul producerii accidentului", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, transmis sâmbătă agenţiei Mediafax.
Potrivit MTS, cercetarea are în vedere stabilirea cauzelor şi circumstanţelor accidentului, precum şi a persoanelor responsabile de producerea acestuia. În urma cercetării, MTS va decide măsurile disciplinare şi de siguranţă care se impun.
"Ministerul Tineretului şi Sportului este alături de fetiţa şi familia acesteia şi dispune verificarea şi întărirea măsurilor de siguranţă în toate unităţile în care se desfăşoară activităţi sportive, la nivel naţional", se mai arată în comunicatul citat.
Miercuri, în timpul antrenamentului de înot la bazinul Olimpia din Sibiu, o fetiţă de zece ani a căzut de la trambulină, fiind de la o înălţime de aproximativ cinci metri, şi s-a lovit de marginea bazinului, accidentându-se grav.

Comentarii

6 comentarii

sibian

Acum 7 ani

Sa faca bine sa modernizeze ministerul sportului sau sa o treaca la Primaria Sibiu ca se va ocupa D-l Primar cum trebuie de ea.
Raspunde

gogu

Acum 7 ani

Crezi ca dl. primar mai are timp de bazine si trambuline? Poate de cea care il va propulsa politic mai ceva decat pana acum!
Raspunde

MTS

Acum 7 ani

da are dreptate cind ,johannis a vrut s-a preia bazinu s-a opus MTS , ba aia de la mts sibiul este istoria inotului si sariturilr in apa din tara lui copy - paste ,sibiul find primul oras si primtre primele din europa care avea bazin acoperit [baia neptun ] a dat cei mai multi campioni nastionali la inot si sarituri ,in loc sa-i dati concursu si sa-l sprijiniti il si impiedicati ,si dupa faceti acuzati gratuite ,ba cine s-a opus cind a vrut s-a va construiasca cel mai modern complex acvatic din tara frustratilor , au venit asa zisi ecoloogisti ca vai taie pomii care nu mai sunt acolo ,acesti ecologisti care cind a functionat fabrica de covoare ,dumbrava nu s-au sesizat ca tim devreo 120 de aniu se polua padurea ,si acum surpriza ce nu s-a dat voie s-a se construiasca la sibiu estein proiecte la ecologisti de servici u din localitatile lor frustrante sptijiniti de detractori si sabotori din interioru sibiului ,ba astia care se opun dezvoltari si modernizari sibiului imbarcati si trimis in localitatile lor de bastina ,nu sa-i punem si sefi s-a ne conduca
Raspunde

Votati Klaus-tro-fobia

Acum 7 ani

Sa-l ia Johannis si sa-l doneze Bisericii evenghelice sau alor lui. Asa cum a facut cu scoli, gradinite licee. Noi, sa platim chirie bisercii lor i Geramania sa-l medalieze pentru binefacerile catre ei, de aici din pe Românica. Si uite asa suntem seriosi si vorbim mai putin.... La nivel de tara poutem ajunge la Klaus-tro-fobie?????
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

Cu regret, de data aceasta, dar preluarea de fapt NORMALA de catre Consiliul ORASULUI (nu Johannis particular, cum balacaresc unii aiurea) nu ar duce de fapt decat la daramarea acestui bazin si inlocuirea cu altul...PARE bine, dar, uitati-va ce s-a intamplat cu STRANDUL ORASULUI (turnul-de-sarituri PHLEPS distrus) catre, INAINTE de a fi retrocedat, a fost INCHIRIAT pe 40 de ani unei FIRME PARTICULARE care si-a facut de cap...a DISTRUS TURNUL, initial 3m-5m-10m, ramanand cu 3m-5-m, a distrus BAZINUL de INOT, ridicand-ul in parte adanca de sub turn de la adancimea de 4,90m (necesara la sarituri, chiar si de la 3m sau 5m, la adancimea PERICULOASA pentru SARITURI de 1,80m.... A distrus santul cu apa de trecere in bazin, necesar pentru clatirea picioarelor.. A facut din PLAJA libera si pentru oarece MISCARE, o PLATFORMA BETONATA-SALA de-SPECTACOLE cu scaun-langa-scaun... APOI au aparut deficientele de constructie...BAZA nu e Strandul ci CRASMA de alturi, unde se castiga... DECI, CONSILIUL ORASENESC (nu numai inca-primarul-Johannis, ci TOTI) NU SPRIJINA pastrarea BAZELOR SPORTIVE existente, ci le lasa si ei sa se distruga, apoi trebuiesc daramate si contruit ceva NOU-si-MAI-PROST... Asa ca..ar trebui un ALT TREND...PASTREAZA, intretine-zi-de-zi-si-repara..si foloseste-l asa cum a fost initial proiectat...SALA TRANSILVANIA a devenit in special LOCATIE de PIATA-de-CARTIER...SPORT se mai face pe acolo? Sali de Gimnastica? Box? Volley? Stadionul Luceafarull? Motociclism (dirt-track si circuit in oras) Ciclism? Scrima? Sah? HANDBALL!!! (Campionate EUROPENE pe LUCEAFARUL, hei, ce vremuri!)..PATINOIR-ul facut praf...SPORT de masse si de PERFORMANTA...AMATOR, nu PROFESIONIST..PE GRATIS pentru TOTI....
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

CORRIGENDA la mine, posting 5.:__[...]PHLEPS distrus) catre, INAINTE[...] citeste si scrie:__[...]PHLEPS distrus) care, INAINTE[...] si , mai ales: [...]ridicand-ul[...], citeste si scrie:_[...]ridicandu-l[...]..._____Imi cer scuze pentru INADMISIBILELE greseli de LIMBA ROMANA in SCRIS....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus