Luni,
06.12.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

A "plouat" cu medalii la Campionatul National de Atletism. Cinci din opt sportivi sibieni au cucerit cate o medalie

Sportivii sibieni au avut o prestație remarcabilă la Campionatul Național de Atletism, juniori II: o medalie de aur, două de argint și două de bronz.

Performanța este una notabilă, având ȋn vedere că cele două cluburi din județul Sibiu, CSŞ Şoimii Sibiu și CSŞ Mediaș, au adus la startul competiției opt sportivi dintre care cinci au izbutit să câștige câte o medalie. Competiția s-a desfășurat ȋn weekend-ul trecut, ȋn perioada 2-3 august, pe stadionul Tineretului, "Iolanda Balas Soter" din București.

Andreea Necșoiu, campioană la aruncat cu sulița

Așa cum era de așteptat, cea mai bună poziție ȋn clasament a sibienilor a fost la proba de aruncat cu sulița. Sportiva de la CSŞ Şoimii Sibiu, Andreea Necșoiu, a strălucit din nou, demonstrând că nu are adversar la această categorie de vârstă. Campioana en-titre a acestei probe a aruncat 50,44 de metri, fiind doar la câțiva centimetri de a-și doborâ recordul național de 50,89 m, obținut ȋn luna mai a acestui an.  Aruncare suficientă pentru a fi declarată cea mai bună "sulițașă" din România. Performera se află la cel mai bun sezon din carieră, reușind să cucerească medalii la toate categoriile de vârstă, chiar dacă a concurat cu sportivi mai ȋn vârstă față de ea.

"Concursul din weekend nu a fost unul foarte dificil, deoarece am fost sigură pe mine că pot câștiga. Aflându-mă la final de sezon, pot spune că acesta a fost cel mai bun din carieră, la nivel național și internațional. Am reușit să câștig opt medalii: trei la juniori II, trei la juiori I, una la tineret și una la seniori", a declarat Andreea Necșoiu, pentru Turnul Sfatului. Pentru atletă a fost ultimul sezon la categoria de juniori II, aceasta avansând la juniori I.

Două medalii de argint și alte două de bronz

Medaliile de argint au fost obținute de către Raluca Oprica (la proba săriturii ȋn lungime - cu 5,86m) și Andreea Bejan (la săritura ȋn ȋnălțime - ȋnregistrând o săritură de 1,65 m). Ȋn timp ce Iulia Zudor (la proba de 5.000 de metri - a oprit cronometrul la 18:27.95 ) și Iustina Madina (la aruncarea discului - cu 38,05 m) au cucerit "bronzul"  național. 

După o perioadă de pregătire, atleții vor participa la Vatra Dornei, ȋn data de 23 august, la selecțiile pentru Campionatele Mondiale.

 

Sursă foto: contul de Facebook al Iuliei Zudor

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus