Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

A plouat de-a inundat masinile | Foto si video

33 de litri de ploaie pe metru pătrat au căzut în aproximativ o oră în Zona Industrială Vest, imediat după ora 15:00 a zilei de joi. Cantitatea mare de ploaie a dus la inundarea terenurilor, dar și a unei parcări din zona întreprinderii Continental. Cele câteva zeci de mașini aflate în această parcare au ajuns, în câteva zeci de minute, în mijlocul unui mic lac. ”A plouat cam o oră, dar a plouat mult. Uite, până aici era apa”, arată șoferul unei mașini un semn aproape de jumătatea ușii. ”Am scos apa cu sticla asta de plastic. Nu știu dacă pornește, că încă nu i-am dat drumul”. Un alt șofer a cărui mașină a scăpat de inundații, arată spre un VW Golf căruia i s-au aprins toate luminile. ”E ca un pom de Crăciun, cred că face scurt pe undeva. E plin de apă înăuntru și nu știu pe unde este proprietarul”.
În Zona Industrială Vest au venit și autospecialele celor de la Apă Canal, însă apa s-a retras în aproximativ o oră după oprirea ploii.

”Drumul hoților”, inundat

Toată ploaia căzută în Zona Industrială Vest s-a strâns într-un singur șanț, care trece pe sub ”drumul hoților”. În zona subtraversării, șanțurile și podețul nu au mai făcut față, așa că timp de ore bune carosabilul a fost acoperit de apă. Mașinile au putut utiliza drumul pe un singur fir și acela acoperit din belșug de apă.

”Așa e vara”

”În zona Aeroportului Sibiu au căzut 33 de litri pe metru pătrat. Vântul a fost de asemenea puternic, a avut o viteză de aproximativ 100 de km pe oră”, au declarat reprezentanții Centrului Meteorologic Regional Sibiu.  Potrivit lor, ploaia de joi după-amiaza nu a fost printre cele mai abundente din această vară. ”Am avut și căderi de apă de 40 de litri pe metru pătrat. Însă ploaia despre care vorbim a căzut pe o arie restrânsă. Adică, în loc ca această cantitate de apă să cadă pe zece – 15 kilometri pătrați, a căzut pe doi kilometri pătrați. Așa sunt ploile de vară”, au mai declarat reprezentanții Centrului de la Sibiu.

 

Drumul hoților, inundat de asemenea:

Foto principală: Ovidiu Hila

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Abc

Acum 9 ani

Pai da.... Se tot lauda Continentalul cu investitiile pe care le face, dar sa asfalteze inca o parcare pt angajati nu-i in stare..... Ei au parcarea in fata birourilor, ***poate sa parcheze si in camp
Raspunde

Hahaha

Acum 9 ani

Sosete si sandale....da bretelele unde-s???
Raspunde

Mr

Acum 9 ani

Daca va spun ca in Vasile Aron n-a plouat deloc, ma credeti?
Raspunde

Andrei

Acum 9 ani

Nici pe rahovei :) Intradevar se vede in zona turnisor negru cerul dar aici soare :) stateam pe balcon si priveam spre turnisor si ma miram ce e acolo :)
Raspunde

x

Acum 9 ani

si nici in strand!!!
Raspunde

Stefan

Acum 9 ani

si nici la aeroport si nici pe autostrada!!! de fapt nici de unde filma cameramanu nu a plouat niciodata! :)
Raspunde

eu

Acum 9 ani

MR@:Si nici in tiglari care e foarte,foarte aproape de drumul hotilor:))))
Raspunde

MAI SERIOS !

Acum 9 ani

Legea spune ca proiectul trebuie sa prevada si parcarile (care nu sunt pe saptiul public) , canalizarea, instalatiile, toate pe cheltuiala investitorului. acum Johanna vrea sa faca lucarile pentru sasii lui pe banii nostri. N-ati citit ca a atribuit contracte . Cata graba! Spera ca ajunge presedinte! De-ar ramane cracanat ! Cica il f...e grija de agajatii de la Continental din zona de vest, ca numarul lor a crescut si vezi Domane, pentru ei se vor face lucrari. date cui? Gradinaru, Sitaru, Tusineanu et.co. SASU excrocul excrocilor, ranjeste superior si senin crede ca nu va fi prins ca se paote da mostenitor ca sa fure casele altora, ca poate fura banii sibienilor, ca poate fura licee, gradinite, scoli fara sa plateasca si sa raspunda Tupeistul mai spune ca va fi un altfel de pres . De i-ar sterge Dumnezeu de pe pamant pe toti cand le-a fi lumea mai draga si de le-ar lua atata cat au furat!
Raspunde

Gita

Acum 9 ani

Nai bine sa si faca griji sa faca parcati pentru nemti ca nu subt tot una sasii si nemtii!ca daca ei pleaca sibiu cu someri se ineaca!!
Raspunde

tot eu

Acum 9 ani

pun pariu ca in 2 saptamani parcarea asta o sa fie asfaltata! o rusine totusi pentru ditamai compania multinationala.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Ce nu vedeti este mai important decat asfaltarile cretine si parcarile...astea NU OPRESC CATASTROFA CLIMATICA... Este exact fenomenul prezis...intr-un loc ploua de te ineaca, ALATURI uscat Sahara... Si vor veni wizzard-uri , taifun-uri...fenomene necunoscute pana acum acolo..Trombe de aer ca tuburi spiralate care URCA si ridica totul in aer...CLIMA era reglata de PADURI....Pamantul n-are voie sa fie ermetic SIGILAT/VERSIEGELT cu BETON si ASFALT...Ati facut acolo un DESERT de BETON, asfalt si beton pe jos si cladiri care absorb caldura si RADIAZA CALDURA.....O zona FIERBINTE, imediat alaturi RECE...Capacul de pe oala in fierbere sare...PUNETI REPEDE PADURI la LOC...Nu, voi vreti mai mult ASFALT....Fie cum vreti...si sa aveti parte numai de Conducatorii pe care vi-i alegeti singuri....
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

In legatura cu ce-am scris mai sus: când o sa vedeti un fulger cu 3 ramificatii (sau fie, 3 fulgere de-o data) inseamna ca nu mai e scapare...OPRITI BETONAREA si asfaltarea suprafetelor mar,i..Puneti NU ASFALT, ci pavaj de piatra, sa se scurga apa in pamant..NU taiati, ci PUNETI PADURI...Puneti iarasi COPACI pe STRAZI si in PIETE...Opriti-va cu extindere de muzeu ELEFANT si constructii si drumuri in DUMBRAVA...Un copac CRESTE GREU...il tai in 10 minute...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Adevărul e că pădurea preia mare parte din ploaie și face ca debitul mare al ploilor să fie reținut în sol prin faptul că frunzișul copacilor funcționează că un drosel (regulator de debit). Așa că, plantați pomi. Da\' pe-aia cu fulgerul trident, n-am priceput-o.
Raspunde

Goerg esti minunat

Acum 9 ani

Georg daca ar fi mai multi ca tine ar fi minunat. Din nefericire lacomia si lenea au pus stapanire si aici in zona noastra si vor distruge viata. Sibiul a ajuns un oras sigulat cu asfalt ca sa-i fie bine unui oltean, culmea, cu numele de gradinar. primarului nu-i pasa decat de centru, pentru ca acolo sunt casele lui si alor lui. la sate peturile sunt aruncate peste tot. si ar mai fi multe de spus depre cei care putrezesc in institutii pe banii nostri, sfideaza legile si fac orice daca primesc ciubucul de rigoare. Asa se poarta romanii in democratia asta in care hotii si derbedeii ne dau lectii de buna purtare.
Raspunde

15

Acum 9 ani

In piața Cluj nu a plouat deloc.
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Bravo Georg...si in cartierul tiglari au asfaltat strazile au scos copacii dar nu au plantat nimic.Oameni fara minte.
Raspunde

ovidiu

Acum 9 ani

Parcarea respectiva are gura de canal dar lipsind asfaltul se infunda cu diverse. Ploaia asta o fost mai speciala, cantitate mare pe un perimetru restrans intr-un timp scurt. Asta este, nu te pui cu natura cand se dezlantuie. Multa apa o venit de pe camp dinspre drumul hotilor, practic se revarsa peste strada Barcelona. Padure nu ai cum sa pui in aceasta zona care ii dedicata constructiilor industriale. E nevoie de asfalt si canalizare buna. Nu mai dati vina numai pe autoritati pentru dezastrul general din tara. Autoritatile inchid ochiul la defrisari cu spaga in buzunar dar cu si acordul nostru tacit. Cat priveste mizeria din natura suntem de vina toti cei care fac mizerie dar si cei care asista pasiv. Oamenii sunt de vina si natura ne-o plateste.
Raspunde

cucubau

Acum 9 ani

nici in zona Libra nu a plouat.
Raspunde

tajMahal

Acum 9 ani

\"33 de litri de ploaie\"? \"Cantitatea mare de ploaie\" Si de aceea viitorul nu suna bine decat angajat la Turnul Sfatului. Cerinte minime de limba romana.
Raspunde

@Georg

Acum 9 ani

Sunt sibian de 59 de ani, tu esti departisor de Sibiu... Intre Sibiu si Sura Mica n-a fost niciodata padure, au fost (in vremurile bune) doar culturi agricole. Sigur, padurea are rolul ei, dar, in acelasi timp, are si locul ei. Astfel de cantitati de apa au mai fost, cu aceleasi urmari, dar se inunda doar campul. Da\' las\' c-o alegi pe Macovei si-o sa planteze la paduri...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

20, mancatorule de soia autohton, ai fi tu sibian de 59 de ani, da\' mintea n-a ținut pasul cu vârsta. Ce importantă are unde locuiește un om? Cine s-a exprimat că pe drumul hoților ar fi fost pădure? Ce legătură are Macovei cu pădurile? Da, au fost terenuri agricole acolo, dar erau ARATE, și un teren arat absoarbe ploaia de trei ori mai rapid decât unul nelucrat.
Raspunde

LA SIBIU UNDE SE PLIMBA LUMEA1

Acum 9 ani

???
Raspunde

@21

Acum 9 ani

Poate-i ceva adevar in ce spui, la un moment dat s-a mancat si soia-n tara asta, nu stiu daca autohton sau ba. Japonezii si, in general orientalii, au un adevarat cult pentru planta asta. Oricum, mai bine \"soia autohton\" decat kktul pe care-l halesti tu intr-una pe forumul asta. Cat despre Macovei, daca nu ma-nseala memoria, @Georg s-a declarat fericit de candidatura ei - asta-i legatura. A propos, rahatu\' pe care-l savurezi e bucale? Pofta buna in continuare.
Raspunde

macovei presedinte

Acum 9 ani

23, daca ala mananca rahat e numai din cauza ta, ca tu stropesti si manjesti totul cu rahat, pe aici.
Raspunde

eco

Acum 9 ani

bai sifon comunist ala de la 8 ,dute ba daca vrei s-a traiesti cum iti place la catunul tau si numai da cu folclorisme cu durerea ta de bani sibienilor ,bai tarane ce ai vrut drumuri de pamint si nema utilitati se vede ca tia spalat rau de tot creieru comunisti si nu teai schimbat de loc ba iti placeacu buda in fundu gradini si apa de la fintina cu roata mutatye ba si iai cu tine si pe aia care gindesc ca tine ,voi astia cu frustrarile si ideile voastre impotriva dezvoltari ,trebuie s-a va izoleze undeva inchisi cu gard de 5 m si rota sirma ghimpata s-a numai imprastiati prostia mai departe ,ba frustratule esti unu din aia care te doare tare evolutia sibiului ,iesi husane si vezi ce aflunenta de turisti se plimba prin tot sibiul si iti dai singur raspunsu ,s-au toti turisti de pe mapamond care ne viziteaza cu zecile de mii ,sunt fraieri si necunoscatori ,ba vine la fosta capitala a europei culturara ca de catunele voastre frustrante nu stie nimeni de ce crezi ca am ajuns cu granitile orasului la cisnadie ,saliste ,vestem , ocna etc ,in curind in ritmul asta sibiul va deveni el dorado al tari s-au nu observi ca s-a dublat populatia ,pina s-a vina ,johannis primar in 2000 eram in cea mai drastica scadare de populatie ,daca mai venea unu din speta voastra primar dupa 2000 acum eram comparabili cu alba ,vilcea ,mures si alte catune facute orase de toasu ceausescu in 68 ,cind s-au reinfintat judetele ,ba sibiul a dat tot timpul de papa la toata tara ,cine avea fabrici in tara afara de sibiu ,hunedoara ,resita etc dar tu nu ai de unde s-a sti ,dai mai departe ,johannis ca tot mai multi din bobor isi dau seama ca esti singura lor sansa de a revigora acesata tara bogata dar condusa de o cloaca cripto -comunista ,fara infrastuctura si industrie totul ruina
Raspunde

Pt trompetistu eco

Acum 9 ani

Mai lasa bautura si pune mana pe carte analfabetule,abia pe urma deschide netu,pocitanie pupincurista,cel de la 8 chiar are dreptate,tu niciodata.
Raspunde

@26

Acum 9 ani

comunist mincinos
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus